hu en
2011. Január 29. 16:09
Vojvodina helyett egymás elleni játék

A szerbeknek nem tetszett a Sóstói Stadion műfüves pályája, amelyen végül nem voltak hajlandók játszani.

     
   
  A piros melegítő felsőben játszók 2-1-re győztek.  
     

Az idén is hiába várta a fehérvári közönség a szerb Szuperliga harmadik helyén telelő FK Vojvodina együttesét, mert míg az elmúlt évben vízumproblémák miatt nem érkezett meg a csapat Sóstóra, addig az idén a sportigazgató, Miodrag Pantelic parancsolta vissza a játékosokat a buszra – műfüves pályánkat ugyanis minőségen alulinak találta. „Az itteni műfű régi, rossz minőségű és kemény, nem engedem a játékosainkat játszani rajta!”, dühöngött Pantelic, miközben szakmai stábunk a megoldást kereste arra, miként lehetne mégis lejátszani a találkozót. A centerpályán ugyan percek alatt letolták a havat a vonalakról, ám az is kiderült, hogy a hó feláztatta, méllyé tette a talajt, így azon tényleg nem lehet játszani. „Nem értem, tulajdonképpen mi is a valódi probléma”, mondta id. Horváth Gábor, sportigazgató-asszisztens, aki tegnap este találkozott a Vojvodina vezetőivel a fehérvári szállodában, nem sokkal az érkezésünk után. „Este jeleztem, műfüvön kell játszanunk, mivel a centerpálya a nemrégen leeset hó miatt nem alkalmas a játékra. Akkor azt mondták, semmi probléma. Most meg nem hajlandók kijönni. Állítólag nem hoztak a műfűre megfelelő cipőket.” Csapatunk mindeközben gondosan bemelegített, majd dr. Mezey György úgy döntött, 14.15 órakor egymás közötti játékot indít, két, 35 perces félidővel. „Sajnálom, ami történt, remélem ettől még nem romlik meg a viszony a két együttes között”, mondta a Mester, majd kihirdette a döntést a csapat tagjainak is, miközben a Vojvodina gárdája buszra szállt és elhagyta a stadiont.
Az egymás közötti játék jó hangulatban telt, s a piros melegítő felsőben játszó csapat 2-1-es győzelmét hozta. A „piros” csapatban Tujvel – Szolnoki, Izing, Milanovics, Hidvégi – Gosztonyi, Polonkai (Ponczók), Vasziljevics, Djordjic – Lencse, Vujovics küzdött, míg a „fehér” csapatban Bozsovics, Lázár, Vaskó, Farkas, Andics – Nagy, Elek, Sándor, Szakály – Alves, Nikolics játszott. A gólokat Vujovics (2, ebből egyet büntetőből) és Alves szerezték.

Csapatunk holnap reggel 7 órakor indul a stadionból Bécsbe, ahonnan repülőgépen utazik tovább Spanyolországba. A keretből csak Elek Bence nem vesz részt a közel két hetes edzőtáborban, amelynek eseményeiről honlapunk ez alkalommal is tudósítja az olvasókat.
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek