hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 0-0
Újpest FC
 
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2022-2023
Tavaszi szezon - 26. forduló
2023.04.08., Szombat @ 17:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
4953 néző
7 fok, esős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Tóth II. Vencel, Márkus Tamás
Tartalék játékvezető:
Farkas Ádám
Videóbíró:
Erdős József
Videóbíró asszisztens:
Bornemissza Norbert
Operátor:
Berényi Tamás
90 +3.Vége a meccsnek. 
90 +2.Kodro fordult kapura, 20 méterről azonban kapu mellé lőtt. 
90.3 perc a hosszabbítás. 
83.KOVÁCS DANI!

Kapusunk óriási bravúrral védte Goure ötméteres fejesét.
81.Kastrati helyére Nego állt be.
74.Jevtoski 23 méterről lőtt jócskán kapu fölé. 
71.Dárdai közeli lövését Nicolic védte 
70.Komolyabb helyzet nélkül telnek most is a percek. 
62.Varga helyére Ambrose, Jakobi helyére Jevtoski, Boumal helyére pedig Mack állt be.
60.
 
59.Pokorny helyére Christensen érkezett.
56.Dárdai beadása Nicolic zsákmánya lett könnyedén.
51.Csoboth passza után Varga lőtt 17 méterről kapu fölé.
46.Folytatódik a meccs. Szünetben Katona helyére Makarenko állt be.
45 +3.Vége az első félidőnek. 
45 +1.Elkezdődött a háromperces hosszabbítás. 
45.Csoboth került nagy helyzetbe, miután Flores eladta a labdát, egykori játékosunk azonban hét méterről kapu mellé lőtt. 
38.Ismét helyzetek nélkül telnek a percek. 
31.Csoboth egy csel után lőtt kapu mellé 19 méterről. 
30.
 
27.Csongvai is besárgult, Csobothot rúgta fel védőnk a térfelünk közepén. 
21.Kodro rúgta meg a félpályánál Jakobit, sárga lap.
20.Heister szerzett labdát a félpályánál, majd 22 méterről kapura lőtt, nem sokkal ment mellé. 
18.Az utóbbi percek komolyabb gólhelyzet nélkül, mezőnyjátékkal teltek el. 
15.
 
11.Onovo tíz méterről lőtt kapu mellé látványos, félollózó mozdulattal. 
9.Kodro szabadrúgása a sorfalról lepattant, a labda Stopirához került, aki öt méterről alig fejelt kapu fölé. 
8.Tim Hall szabálytalankodott Kodroval szemben - sárga lap. Először 11-est ítélt a játékvezető, azonban a VAR-vizsgálat után jelezte a spori, hogy a szabálytalanság a 16-oson kívül történt.
5.A meccs első szögletét az Újpest végezhette el, de veszélytelen volt a sarokrúgás.
2.Varga tekert 22 méterről kapu mellé. 
1.A vendégek kezdték a találkozót.
-1.​Mario Bozic - aki mindkét csapatban futballozott - 39 éves korában súlyos betegség után elhunyt, rá emlékezünk a kezdés előtt. 
-3.Érkeznek a csapatok a pályára.
-5.
A közelmúltban ünnepelte születésnapját Csongrádi Ferenc, Fuisz László, dr. Kovács Ignác, Disztl Péter, Koszta János, Végh Tibor, Kovács József és Fejes Gábor is. Disztl, dr. Kovács és Fuisz nem tudott sajnos megjelenni ma, a többieket a pálya szélén köszöntette sportigazgatónk, Juhász Roland. Isten éltesse őket!
-10.
Sokan meglátogattátok Hangya Szilvesztert és Rúben Pintót a VidiShopban a kezdés előtt.
-15.Megújult az MLSZ "Gyűlölet nem pálya!" kampánya, klubunk saját rövid szpottal is csatlakozott a kezdeményezéshez.
-20.Az Újpest FC mai kezdője: Nicolic - Kastrati, Boumal, Goure, Varga, Onovo, Hall, Jakobi, Antzoulas, Pauljevic, Csoboth
-25.A mai mérkőzés felvezetéseképp legendás Vidi - Újpest találkozókat elevenítettünk fel.
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést a MOL Aréna Sóstó remekül előkészített gyepszőnyegén. 
-35. 
-40.Serafimov és Houri izomsérülés miatt nincsenek a mai meccskeretben, tájékoztatott bennünket két hiányzó játékosunk állapotáról dr. Kovács Tibor csapatorvos. 
-45.​Többhetes kihagyás vár Schön Szabolcsra, aki az FTC ellen szenvedett szalagsérülést válogatott szélsőnk. 
-50.
 
-55.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Pokorny, Flores, Dárdai - Kastrati, Kodro, Katona
-60.Üdvözlünk benneteket a MOL Aréna Sóstóból, ahol 17 órakor kezdődik csapatunk Újpest FC elleni bajnoki rangadója. Hajrá, Vidi!
Mérkőzés után

Bartosz Grzelak:

Két megközelítése van a mai meccsnek, egy pozitív és egy negatív, de bennem most inkább a csalódottság dominál, mert a kezdés előtt azt hittem itthon tartjuk a három pontot. Az Újpest küzdőszelleme hasonló volt, mint a miénk, és a két csapat hozzáállása rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Egyik csapatnak sem volt nagyon nagy gólhelyzete, a döntetlen talán igazságosnak is mondható. Jobb lett volna nyerni, de a végelszámolásnál az egy pont is sokat érhet. A támadójátékunk ma nem működött annyira, könnyedén elveszítettük a labdákat például az átmeneteknél. Ezen biztosan kell majd dolgoznunk a jövőben. E mellett nem éreztem veszélyesnek a tizenhatoson belüli játékunkat sem. Hogy a már említett pozitívumokról is szót ejtsek: a védekezésünk ma is stabil volt, a csapatszellem is rendben van, ezeket meg kell tartanunk a folytatásban is.

Nebojsa Vignjevic:

Mindkét csapatnak gratulálni szeretnék, mert a gólnélküli döntetlen ellenére izgalmas mérkőzést láthattunk. Tiszteltük a Vidit, de azért jöttünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, hiszen szükségünk van a győzelmekre. Úgy álltunk bele ebbe a mai küzdelembe, hogy bezsebeljük a három pontot. Ehhez közelebb is jártunk, mint a hazaiak, többször alakítottunk ki jó szituációkat, sajnálom, hogy nem tudtunk ma nyerni. De jár a dicséret a játékosaimnak a mai teljesítmény miatt. A Fehérvár ellen idegenben viszont az egy pontot is elfogadható eredménynek tartom. A mai döntetlen jobb minőségi játékot hozott szerintem a részükről, mint a múlt heti ZTE elleni győzelem, de most nem sikerült gólt szereznünk. Érdekes találkozónak éreztem a mait, volt ritmusa a meccsnek, voltak kemény párharcok és gólhelyzetek is. A kispadról úgy tűnt, hogy bármelyik percben történhet egy-egy olyan pillanat, amely megváltoztatja a mérkőzés kimenetelét.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2023. Április 08. 18:50  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Döntetlen az Újpest FC ellen

Nem született gól a szombati bajnoki mérkőzésen.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában szombaton 17:00 órakor az Újpestet fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. Sérülés miatt Schön Szabolcsra, Fiola Attilára, Nikola Serafimovra, Lyes Hourira, Hangya Szilveszterre és Rúben Pintóra sem számíthatott Bartosz Grzelak, aki így a Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Dárdai, Flores, Pokorny - Kastrati, Kodro, Katona tizenegyet küldte pályára kezdőként. A találkozó előtt a közelmúltban születésnapját ünneplő legendás játékosainkat köszöntötte sportigazgatónk, Juhász Roland - az ünnepeltek közül Csongrádi Ferenc, Végh Tibor, Koszta János, Fejes Gábor és Kovács József tudott megjelenni a stadionban.

A találkozó az újpesti Varga 22 méteres lövésével kezdődött, majd a 8. percben Kodrót buktatta Tim Hall, Pintér pedig a 11-es pontra mutatott. A VAR azonban jelezte, hogy kint történt a szabálytalanság. A szabadrúgás mögé Kodro állt, akinek a lövése lepattant a sorfalról, Stopira pedig a kapu fölé fejelte a labdát. Két perccel később Onovo félollózó mozdulattal lőtt a kapunk mellé, majd a 20. percben Heister vállalkozott lövésre távolról, de a kísérlet elsuhant a baloldali kapufa mellett. A félidő végén még Csoboth került nagy helyzetbe, de korábbi játékosunk hét méterről elvétette a kaput.

A szünetben Makarenko váltotta Katona Mátyást, az Újpest nem cserélt. Hat perce tartott a félidő, amikor Csoboth passzát Varga lőtte kapu mellé, majd az 56. percben a baloldalra kihúzódó Dárdai beadását kapta le Nicolic. Egy óra játék után frissítettünk, Christensen érkezett Pokorony helyére. A 71. percben Dárdai lépett ki a védők közül, azonban Nicolic is résen volt és védeni tudott. Két perc múltán a csereként beálló Jevtovski tüzelt távolról, de Kovácsnak nem kellett védenie. Az utolsó 10 percre Kastratit Nego Loic váltotta. A 82. percben nagy helyzetbe kerültek a vendégek, de Goure fejesét Kovács bravúrral szögletre tolta. A mérkőzést gyakorlatilag Kodro 20 méterről leadott lövése zárta le, egy-egy pontot szerzett mindkét csapat szombat délután a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek