hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 2-1
MTK Budapest
 
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2021-2022
Őszi szezon - 5. forduló
2021.08.28., Szombat @ 20:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
2146 néző
Borús, 16 Celsius-fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Szalai Balázs, Márkus Tamás
Tartalék játékvezető:
Solymosi Péter
90 +5.Vége! Legyőztük az MTK-t! Szép volt, fiúk!
90 +4.Haraszti szabadrúgása levágódott a sorfalról, az utána következő szöglet után tisztáztunk.
90.3 perc a ráadás. 
89.Perkovic kapott sárgát, valószínűleg szövegelésért. 
88.Jallow váltja Petrjakot. 
87.Tizenegyest reklamálnak a vendégek, miután Vancsa a földre került a tizenhatosunkon belül, de Pintér nem látott szabálytalanságot. 
85.Szép támadás lett volna, de Petrjak egy kicsit hosszan indította Szabót. 
84.Újabb cserék az MTK-nál, Palincsár helyett Haraszti, Varju helyett Kocsis a pályán.
81.
80.Zivzivadze helyett Szabó a pályán. 
79.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Kodro második gólja! Makarenko ívelt középre kicsit balról, Kodro pedig 6 méterről a jobb alsóba bólintott!
78.Petrjak szöglete után Weir fejelte ki a labdát. 
77.Grozav helyett Vancsa a pályán.
75.Grozav is besárgult. 
73.GÓÓÓÓÓÓÓL! Kovács ugratta ki Heistert, Varju becsúszott és eltalálta védőnket. A büntetőt Kodro magabiztosan lőtte a jobb alsóba!
70.Kodro lőtt a tizenhatos vonaláról ballal, Mijatovic vetődve hárított. 
68.Ramadani rúgta fel Petrjakot, sárga lap. 
67.Rus lapos beadását Kodro pörgette kapura, belelépett egy védő. A szögletet Petrjak adta be, Musliu lábáról Mijatovic kezébe került a labda. 
66.Kettős csere az MTK-nál is, Dimitrovic és Nagy lementek, Kata és Balázs bejöttek. 
65.
64.Szendrei vett le egy labdát, majd 24 méterről a bal alsó mellé lőtt. 
63.Petrjak szögletét fejelték ki a védők. 
62.Kettős csere, Kodro és Kovács I. be, Nikolics és Dárdai le.
60.Dárdai próbálkozott távolról, veszélytelen volt. 
59.Dimitrovic rúgta meg Nikolicsot, sárga lap. 
58.Dimitrovic szöglete után Rus fejelte ki a labdát. 
57.Miovski tekerését szedte ki a léc alól Kovácsik. 
54.Dárdai adta be az első szögletünket, Mijatovic bokszolta ki a labdát. 
52.A tizenhatos sarka elől ívelt a kapunk elé egy szabadot Dimitrovic, Kovácsik nem tudta lehúzni a labdát, de szerencsére nem lett baj. 
49.Petrjak ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, elment a labda Makarenko feje felett. 
46.Cseréltünk a szünetben, Kojnok helyett Lüftner a pályán. 
46.Folytatódik meccs.
45 +2.Vége a félidőnek. 
45 +1.Vezetnek a vendégek. Weir ívelt jobbról középre, Grozav robbant be a kapu elé és védhetetlenül fejelt a hálóba. 
45.Heister beadása megint kijött a védelemről. 
44.Dárdai és Makarenko nem értették meg egymást, kirúgással jöhetnek a vendégek. 
43.Zivzivadze maradt le Dárdai labdájáról a kapufánál. 
42.Huh! Egy eladott labdával Grozav indult el a kapunk felé, 19 méterről lőtt, Kovácsik a jobb kapufára ütötte a labdát!
40.Dárdai szabadrúgása után Rus lefejelte a labdát, de egy védő előbb ért oda, mint támadóink, felszabadult a vendégek kapuja. 
38.Petrjak ívelte kapu elé a Nikolics ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadot kicsit balról, kifejelték a védők a labdát. 
36.Dimitrovic lőtt méterekkel fölé/mellé 21 méterről. 
34.Kojnok beadását kifejelték, Zivzivadze szerezte meg a labdát, amit lekészített Hesiternek, védőnk ballal tüzelt 20 méterről, Mijatovic védett. 
33.Zivzivadze beadása pattant meg, így Mijatovic könnyedén felszedte a labdát. 
31.
29.Dimitrovic szögletét Musliu fejelte ki az ötösről. 
27.Kojnok lőtte középre a labdát jobbról, Mijatovic lehúzta. 
25.Weir élesen lőtte középre a labdát jobbról, Miovski kevéssel maradt le.
24.Egy jobbról beívelt szabadrúgást fejelt ki Rus, az ellentámadás végén Dárdai lapos beadását vágta ki egy MTK-védő. 
22.Petrjak remekül ívelt balról a hosszún érkező Dárdai elé, Mijatovic védte a fejest.
20.Petrjak beadását Dárdai próbálta Nikolics elé fejelni, lest jelzett közben az asszisztens. 
19.Petrjakot rúgta fel Weir, sárga lap.
15.Zivzivadze próbálkozott a tizenhatos sarkáról, mellé kanyarodott a labda.
12.Sajnos a VAR elvette a gólt, marad a 0-0.
10.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Remek támadást vezettünk, Petrjak indította a szélen Heistert, aki laposan keresztbe lőtte a labdát, a hosszún érkezett Nikolics és közelről a hálóba passzolt!
9.Dárdai adott be egy szabadot balról, Zivzivadze lőtt 14 méterről, elakadt a labda a blokkban.
7.
4.Helyzet! Petrjak adott be laposan balról, Nikolics lőtt 14 méterről, Mijatovic védett.
3.Egy ígéretes támadás indult, de Zivzivadzét szerelték 20 méterre az MTK kapujától.
1.Elkezdődött a meccs.
-3.Érkeznek a csapatok.
-10.Szokásos, piros-kék hazai mezünkben lépünk pályára, a vendégek fehér-kékben lépnek pályára.
-15.
-20.A végéhez közeledik a melegítés.
-30.
-40.Elkezdték a melegítést a csapatok.
-45.A Vidi pályaválasztása mellett a mai lesz az 52. bajnoki a két csapat között, eddig 27-szer győztünk, 11 döntetlen született és 13-szor az MTK nyert. 
-50.
-55.A mai kezdőnk: Kovácsik - Kojnok, Rus, Musliu, Heister - Petrjak, Szendrei, Makarenko, Dárdai - Nikolics, Zivzivadze.
-65.Köszöntünk benneteket a MOL Aréna Sóstóból! 20.30-kor kezdődik az MTK elleni bajnokink.
Mérkőzés után

Szabics Imre:

Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan elterveztük, domináltuk a találkozót, helyzeteket alakítottunk ki, ezeket azonban nem tudtuk ekkor értékesíteni. Az MTK ebben a játékrészben két helyzetet alakított ki, ebből a másodikat ki is használták. Ennek a hatását még a második játékrész első 10-15 percében is éreztük, de biztos voltam benne, hogy megfordítjuk a mérkőzést, mert hátrányban is éreztem a pozitív energiákat az egész stadionban. Igazi csapatépítő heteken vagyunk túl, hiszen múlt héten emberhátrányban tudtunk nyerni, most pedig az ellenfél vezetése után gyűjtöttük be a három pontot. Örülök, hogy Kenan Kodro ilyen jól tudott bemutatkozni, gratulálok neki a gólokhoz. Ma este lehet ünnepelni és örülni a győzelemnek, a válogatott játékosainknak sok sikert is kívántam, de utána készülünk tovább az előttünk álló feladatokra, valamint a pénteki, lengyelországi gálamérkőzésre.

Giovanni Constantino:

Úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk. Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, hátulról építettük fel a játékunkat, igyekeztünk a képességeinkre építeni. Hetven percig nagyon jól teljesítettünk, de a cserék jelentették ma a különbséget a pályán. A mi cseréink is rendben voltak, de ellenfelünk többek között La Liga- és Seria A-tapasztalattal rendelkező játékost is be tudott küldeni, nekünk ilyen lehetőségeink nincsenek. De büszke vagyok a játékosokra, mert jól játszottak. Talán a legjobb meccsünk volt a szezonban a vereség ellenére is.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Augusztus 28. 23:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Kodro első meccsén duplázott, legyőztük az MTK-t

A vendégek vezettek a szünetben, új igazolásunk azonban hat perc alatt két gólt szerzett a második játékrészben, 2-1-re nyertünk.

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában az MTK látogatott a MOL Aréna Sóstóba, ez volt a két csapat 52. bajnokija Székesfehérváron. Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Kojnok, Rus, Musliu, Heister - Petrjak, Szendrei, Makarenko, Dárdai - Nikolics, Zivzivadze kezdőt küldte pályára.

A 4. percben jegyezhettük fel az első Vidi-helyzetet, Petrjak adott be laposan balról, Nikolics lőtt 14 méterről, Mijatovic védett. A 10. percben megszereztük a vezetést, legalábbis két percig azt hittük: remek támadást vezettünk, Petrjak indította a szélen Heistert, aki laposan keresztbe lőtte a labdát, a hosszún érkezett Nikolics és közelről a hálóba passzolt, de némi videózás után Pintér sporttárs les miatt érvénytelenítette a találatot. 

A 15. percben Zivzivadze próbálkozott a tizenhatos sarkáról, mellé kanyarodott a labda. Hét minutummal később Petrjak remekül ívelt balról a hosszún érkező Dárdai elé, Mijatovic védte a fejest. A 25. percben villantak először a vendégek, Weir élesen lőtte középre a labdát jobbról, Miovski kevéssel maradt le. A 34. percben Kojnok beadását kifejelték, Zivzivadze szerezte meg a labdát, amit lekészített Hesiternek, védőnk ballal tüzelt 20 méterről, Mijatovic védett.

A félidő vége előtt felpörgött az MTK, egy eladott labdával Grozav indult el a kapunk felé, 19 méterről lőtt, Kovácsik a jobb kapufára ütötte a labdát. Mikor már mindenki elkönyvelte a félidei döntetlent, a ráadás perceiben megszerezték a vezetést a kék-fehérek: Weir ívelt jobbról középre, Grozav robbant be a kapu elé és védhetetlenül fejelt a hálóba (0-1).

A második játékrész első negyedórájában lassan csordogált a meccs, helyzetig nem jutottunk, a másik oldalon viszont Miovski tekerésénél Kovácsiknak kellett nagyot védenie. A 64. percben Szendrei vett le egy labdát, majd 24 méterről a bal alsó mellé lőtt.

A 67. percben a nem sokkal előbb beállt Kodro pörgette volna kapura Rus lapos beadását, de belelépett egy védő, majd a szögletet Petrjak adta be, Musliu lábáról Mijatovic kezébe került a labda. A 70. percben Kodro lőtt a tizenhatos vonaláról ballal, Mijatovic vetődve hárított. Három perc múlva büntetőhöz jutottunk: Kovács ugratta ki Heistert, Varju becsúszott és eltalálta védőnket. A tizenegyest Kodro magabiztosan lőtte a jobb alsóba, Mijatovic balra vetődött (1-1)!

A 79. percben pedig már nálunk volt az előny: Makarenko ívelt középre kicsit balról, Kodro pedig 6 méterről a jobb alsóba bólintott (2-1)!

A vége előtt nem sokkal tizenegyest reklamáltak a vendégek, miután Vancsa a földre került a tizenhatosunkon belül, de Pintér Csaba nem látott szabálytalanságot. A 3 perces ráadás közepén Haraszti szabadrúgása vágódott le a sorfalról, ám az eredmény már nem változott. 2-1-re győztünk és feljöttünk a tabella második helyére, úgy hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk a listavezető Kisvárdánál. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek