hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-1
NS Mura
Barátságos
Barátságos, 2020-2021
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2020.08.01., Szombat @ 18:00
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

25 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Gaál Ákos
Asszisztensek:
Király Krisztián, Huszár Balázs
90 +3.Vége a meccsnek. 
90 +1.Zivzivadze harcolt nagyot a labdáért, majd szépen adta be azt a jobb szélről, Hodzic ollózó mozdulattal próbált gólt szerezni, de nem járt sikerrel. 
89.Pátkai kapott sárgát. 
87.Hodzic lövése a sorfalban elakadt. 
86.Pátkai harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a szlovén kaputól. 
81.
 
75.Hodzic lőtt 13 méterről kapu fölé. 
72.Egy sarokrúgást követően lőhettünk közelről kapura, a labdát az egyik védő a gólvonalról vágta ki - nagy helyzet volt! 
70.Az utolsó 20 percet az alábbi összeállításban játsszuk le: Rockov - Bolla, Musliu, Rus, Zeke - Nyári, Pátkai - Nego, Hodzic, Géresi - Zivzivadze
69.Ivószünet, aztán pedig sorcsere.
68.Gyors szlovén támadás végén Bobicanec tekert 17 méterről alig kapu fölé. 
67.Nikolov közeli lövését blokkolták a védők, a labda Evandro elé pattant, aki 10 méterről, kapásból kapu fölé lőtt. 
64.GÓL!

Gyorsan egyenlített a Mura, Susnjara 21 méteres lövése vágódott a jobb alsó sarokba. 
63.
 
62.GÓÓÓÓÓL!

A sarokrúgásból megszereztük a vezetést, Stopira nagyon szép mozdulattal fejelt 8 méterről a szlovén kapuba.
61.Houri beadását Nikot megelőzve szögletre fejelte egy védő. 
59.
 
55.Vágó nagyszerűen akadályozott meg becsúszva egy gyors szlovén kontratámadást a saját térfelünk közepén. 
50.A szlovénok kezdték aktívabban ezt a játékrészt. 
46.Folytatódik a meccs. A szünetben Bolla állt be Fiola helyére. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
41.Evandro vette át a labdát 19 méterre a kaputól, majd egyből lőtt, alig kapu mellé. 
40.
  
37.Evandro debütál a Vidiben, Kovács helyére állt be a brazil játékos. 
36.Houri lövése megpattant egy védőn, ez becsapta a szlovén csapat kapusát, a labda azonban nem a kapuban, hanem kicsit mellette landolt, így szöglet következik. 
33.Bobicanec 16 méterről tesztelte kapusunkat, de Rockov ezúttal is magabiztosan védett. 
32.Rockov védett szépen egy a bal alsó sarok irányába tartó lövést. 
31.Petrjak lőtt 18 méterről kapura, a szlovénok kapusa védeni tudott. 
30.
 
29.Kovács tört kapura egy szép csel után, a kivetődő kapus azonban megállította támadónkat - nem biztos, hogy szabályos eszközökkel, láttunk már ilyenért 11-est!
26.Ivószünet. 
23.Rockov rendkívül magabiztosan húzott le az ötösön kívül a levegőből egy előre ívelt labdát egy szlovén támadó szorításában. 
18.Houri Petrjakot hozta játékba, ukrán támadónk 12 méteres lövését azonban blokkolta egy szlovén védő. 
15.
 
13.Nikolov kínálta meg Obradovic kapust egy távoli bombával, a középre tartó labdát azonban magabiztosan fogta a szlovénok kapusa. 
12.Marosa közeli fejesét óriási bravúrral védte Rockov, de a szlovénok 17-ese lesen volt, mi jövünk szabadrúgással kifelé. 
10.Jobb szélről érkező beadást Susnjara fejelt 6 méterről kapu fölé. Ez volt a meccs első nagy helyzete!
8.Nikolics támadta le a szlovénok kapusát, aki közelről csapatkapitányunkba rúgta a labdát, az azonban szerencséjére Nikoról egy szlovén védőhöz pattant. 
6.Egy szélről érkező beadást Stopira fejelt ki az ötösről. 
5.Az első percek komolyabb esemény nélkül teltek el. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-1.Érkeznek a csapatok, a mieink tiszta fehérben, a Szlovén Kupa-győztes pedig feketében fog játszani ma. 
-15.
 
-25.Ha még nem láttad a Kovácsik vs. Niko kvízt, melyet a bükfürdői edzőtáborban forgattunk, akkor a meccs kezdetéig még pont van annyi időd, hogy megnézd! 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Íme a mai kezdőnk: Rockov - Fiola, Vágó, Stopira, Hangya - Nikolov, Houri - Funsho, Kovács, Petrjak - Nikolics
-60.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Szombathelyről, ahol 18-tól zárt kapus edzőmeccset játszunk az NS Mura ellen. 
Mérkőzés után

Márton Gábor: "Keményen dolgoztak a srácok. Egyre inkább viszontlátjuk tőlük azokat a dolgokat, amiket az edzéseken gyakorolunk. Azt is látjuk azért, hogy egyelőre kissé ólomlábakon mozognak egyes szituációkban. Értem ez alatt, hogy nem feltétlenül érnek oda, vagy nem feltétlenül nyúlnak úgy egy-egy labdához, ahogy azt szeretnénk. Ez a felkészülésnek ebben a szakaszában normálisnak nevezhető. Mindemellett a mai meccsen bőven volt helyzetünk, remélem, hogy egy-két hét múlva már sikerrel jövünk le a pályáról egy, a maihoz hasonló meccs után.”

Ante Simundza: "Részünkről nagyon jó mérkőzést játszottunk. A MOL Fehérvár FC nehéz ellenfél. Azt gondolom, kihoztuk magunkból, ami ma bennünk volt, de hiszem, hogy ennél jobban is tudunk játszani. Jó úton járunk, és ahogy mondják, idegenben jó az iksz.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Augusztus 01. 20:50  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Döntetlen a szlovén kupagyőztes ellen

Az NS Mura elleni zárt kapus felkészülési mérkőzésen Stopira szerzett vezetést csapatunknak, amit nagyon gyorsan kiegyenlített Luka Susnjara, a vége 1-1 lett.

Harmadik felkészülési mérkőzésünkre a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban került sor. A zárt kapus találkozón ellenfelünk a szlovén NS Mura csapata volt. A szlovénok bő egy hónappal ezelőtt - történetük során először - megnyerték a szlovén kupát, valamint a 4. pozícióban végeztek hazájuk 10 csapatos bajnokságában. Mi a legutóbbi felkészülési találkozónkat kedden játszottuk a Slovan Bratislava otthonában, a mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget.

Csapatunk az NS Murával nem, azonban elődjével, az ND Mura 05 gárdájával, két alkalommal is találkozott már története során, mindkettő felkészülési mérkőzés volt. 2011 januárja után 2012 júniusában is 2-1 lett a végeredmény a Vidi javára.

Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov – Fiola, Vágó, Stopira, Hangya – Nikolov, Houri – Funsho, Kovács, Petrjak – Nikolics kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első komolyabb dolga Stopiranak akadt a 6. percben, kicsit meglepő módon a saját kapunk előtt, egy szélről érkező beadást kellett tisztáznia fejjel. Két perccel később Nikolics támadta le a szlovén kapust, aki közelről csapatkapitányunkba rúgta a labdát, ami sajnos nem a kapuba, hanem egy Mura-védőhöz pattant. A 10. percben Susnjara fejelhetett kapura egy jobbról érkező beadást, azonban a keresztléc fölé célzott. Két perccel később Rockovnak kellett óriási védést bemutatni Marosa közeli fejesénél, de közben a szlovén csatár lesen volt. A következő minutumban Nikolov került helyzetbe: hatalmas bombát eresztett meg, Obradovic fogta a középre tartó labdát. A 18. percben Houri Petrjakot hozta helyzetbe, lövését a védők sikerrel blokkolták. Öt perccel később, ismét Rockovnak kellett játékba avatkoznia. Kapusunk magabiztosan húzott le az ötösön kívül a levegőből egy előre ívelt labdát egy szlovén támadó szorításában.

A 29. percben Kovács törhetett kapura, akcióját gyanús körülmények között állította meg a vendégek kapusa. A játékvezető nem ítélt büntetőt az esetért. Két perc múlva Petrjak lőhetett kapura távolról, Obradovic ismét résen volt. A következőkben Rockov pillanatai következtek. Előbb egy bal alsóba tartó labdát hatástalanított, majd Bobicanec távoli lövését hárította sikerrel. A 36. percben Houri lövése pattant meg egy védőn, ez becsapta a szlovén csapat kapusát, de a labda nem a kapuban, hanem kicsit mellette landolt. A 37. percben Evandro debütált a Vidiben és első helyzetéből nem sokkal lőtt kapu mellé 19 méterről. 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második félidő elején Bolla állt be Fiola helyére, majd a félidő első jelentős momentumaként Vágó akadályozott meg becsúszva egy gyors szlovén kontratámadást a saját térfelünk közepén. A 60. percben Houri jobbról érkező beadását tisztázta egy védő az ötösről Nikolics elől, a szögletet Houri végezhette el, labdája a hosszú oldalon meg is találta Stopirát, aki szép mozdulattal bólintott a kapuba 8 méterről (1-0).

Nem kellett sokat várni a szlovén gárda válaszára, a következő támadásból egyenlítettek. Susnjara 21 méteres lövése talált utat a jobb alsó sarokba (1-1).

Három perccel később Nikolov közeli lövését blokkolták a védők, majd a lepattanót Evandro lőtte kapu fölé 10 méterről. A 68. percben Bobicanec a tizenhatos közeléből tekert egy labdát nem sokkal kapu fölé. A 70. percben sorcsere következett. Az utolsó 20 percet a Rockov - Bolla, Musliu, Rus, Zeke - Nyári, Pátkai - Nego, Hodzic, Géresi – Zivzivadze összeállításban játszotta le a csapat. A 71. percben Zivzivadze rázta le magáról védőit, lövése azonban a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 72. percben nagy helyzet maradt ki: egy közeli próbálkozást a gólvonalról sikerült hárítania az egyik szlovén védőnek.

A 86. percben Pátkai harcolt ki szabadrúgást. Hodzic lövése lepattant a védőkről, majd az ismétlés a kapus kezében landolt. A mérkőzés zárásaként Zivzivadze harcolt nagyot a labdáért, majd szépen adta be azt a jobb szélről, Hodzic ollózó mozdulattal próbált gólt szerezni, de nem járt sikerrel, maradt az 1:1-es végeredmény.

Következő mérkőzésünket az NK Nafta Lendava ellen játsszuk kedden, Lendván, szintén zárt kapuk mögött.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek