hu en
2010. Június 01. 11:49
A Vidi védője szombaton talán lehetőséget kap

Elek Ákos a németek ellen már ott ült a válogotatott kisapdján, a hollandok ellen talán be is mutatkozhat.

Elek Ákosnak februárban, a törökországi edzőtáborban javasolta először dr. Mezey György, hogy a középpálya helyett a védelem bal oldalán kellene játszania, sőt azt is felvetette neki, amennyiben jól oldja meg a feladatot, egy évben belül akár a válogatottságig viheti. Ákos hitte is, nem is a hallottakat. A posztot természetesen vállalta, hiszen - mint ezt akkor honlapunkak is elmondta - a lényeg, hogy játszhasson, és ne a kispadról kelljen a mérkőzéseket végignéznie.
A tavaszi szezont derekasan végigküzdötte, s hátvédként is szerzett fontos gólokat. Meg is érkezett a meghívója - az olimpiai válogatotthoz. Telkiben készült a norvégok elleni barátságos mérkőzésre, hogy aztán végül mégis a németek elleni, szintén barátságos mérkőzésen az A-válogatott kispadjára üljön le. Lehetőséget végül azon a találkozón nem kapott Ervin Koemanntól, ám a szerdán, Hollandiába induló gépre is kapott jegyet.

- Reggel 9 órakor találkozik a csapat Ferihegyen, ahonnan Rotterdamba repülünk - mondta Elek Ákos. - Természetesen örülök, hogy legalább az esélyem megvan arra, hogy pályára lépjek a hollandok elleni mérkőzésen, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Mik az első benyomásaim néhány közös edzés és egy meccs után? Teljesen nyilvánvaló módon, a nagyválogatottra mindenki sokkal jobban odafigyel, mint a "kicsikre". Ettől nagyobb különbségeket viszont nem tapasztaltam a két csapat között. Az edzéseken a gyakorlatok nyilván nagymértékben ugyanolyanok, ám nagyobb az iram, pörgősebbek a tréningek. Több újonc is volt Ervin Koemann keretében, tehát nem én voltam az egyetlen új arc. Kicsit sajnálom, hogy a németek elleni cserékbe én nem fértem bele, de ami késik, nem múlik.

A magyar válogatott szombaton 14 órakor Rotterdamban mérkőzik a holland válogatott ellen. A meccset a Sport1 csatorna élőben közvetíti.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek