hu en
2017. Augusztus 17. 23:00  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Semmi nem dőlt el - gól nélküli döntetlen a Partizan otthonában

Az Európa Liga rájátszásának első felvonásán mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a kapuba senkinek sem sikerült betalálnia. Visszavágó augusztus 24-én, Felcsúton.

Csütörtök este, 21.00-kor kezdődött az Európa Liga rájátszásának első mérkőzése Belgrádban. Az UEFA döntése értelmében a találkozót zárt kapuk mögött rendezték, de egy új szabályozásnak köszönhetően 200 Vidi-szurkoló beléphetett a stadionba. Más kérdés, hogy a sajtószektor telt házzal üzemelt, és úgy tűnt, a többség maximum a Grobari újságjának munkatársa lehet. A kezdés előtt pár perccel érkeztek meg a számukra kijelölt szektorba szurkolóink, akik aztán végig biztatták a játékosokat. Klubunk egyébként Székesfehérvárra közös meccsnézést szervezett, a Petőfi parkban is sokan követték a mérkőzést.

A meccsen elsőként Vulicevic lecsúszott beadását jegyezhettük fel az első perc végén, ami a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret. Az ötödik percben Lazovics szöglete után Stopira fejelhetett volna nagy helyzetben, de egy védő menteni tudott. A 10. percben Vulicevic éles beadását Juhász fejelte ki a kapunk elől, 3 perccel később Djurdjevic lőtt 22 méterről a jobb alsó mellé. A következő 20 perc komolyabb lehetőség nélkül telt, a 32. percben aztán Stopira lőtt 25 méterről a bal alsó mellé. Ugyanekkor Hadzicot sérülés miatt le kellett cserélni, Géresi váltotta. 10 perc múlva a Vulicevic lépett ki a jobb oldalon, éles szögből bombázott kapura, Kovácsik bravúrral ütötte fölé a labdát. A 37. percben Jevtovic lőtt kapásból, 22 méterről a jobb alsó mellé egy előzőleg Pátkai által felfejelt labdát. A félidő vége előtt Lazovics ívelt kapu elé, Scsepovics ígéretes helyzetben lövés helyett a labdaátvételt választotta, a támadás így végül egy nem túl erős Géresi lövéssel fejeződött be. A helyzet után Scsepovicsot is le kellett cserélni, továbbra is a bordája okoz problémát, a fiatal Szabó Bence állt a helyére. A félidő hosszabbításának végén Géresi vetődött be Henty ívelésére, de nem érte el a labdát.

A második játékrész két Partizan-szaabdrúgással kezdődött, szinte ugyanarról a helyről, 17 méterről, kicsit jobbról végezhették el a hazaiak. Előbb Jankovic, mad Soumah csavart a bal felső fölé. Az 58. percben mi is veszélyeztettünk, Lazovics szögletére Juhász robbant be, de a fejese elkerülte Stojkovic kapuját. 4 perccel később Nego tesztelte a rutinos szerb kapust, de nem okozott neki gondot a középre lőtt labda. A 65. percben Géresi iramodott meg a bal szélen, majd a földre került a 16-oson belül, a spori továbbot intett.  

A második félidő felénél Durdevic fejelt egy szélről érkező beadást a kapunkba, de mivel szabálytalankodott előtte Fiolával szemben, a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. A 75. percben Henty számára is befejeződött a meccs, húzódás miatt Maric állt be a helyére. Az utolsó negyedórában sem sok minden történt, de a legvégén megnyerhettük volna a mérkőzést: Lazovics jobb oldali beadására Pátkai érkezett középen, akinek lövését bravúrral védte Stojkovic, majd Maric sem tudott betalálni a kipattanóból.

Maradt a 0-0, augusztus 24-én, Felcsúton dől el a továbbjutás.

 

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek