hu en
2011. Január 28. 14:02
Nikolics letette az állampolgársági esküt

Hosszúra nyúlt procedúra végére került pont ma délelőtt a Hiemer-ház Moskovszky termében.

"Tudjuk róla, hogy ismeri ezt az országot, bírja a nyelvet és szolgálja is a hazát, hiszen a Videoton futballistájaként nagy tettre készül az idén", mondta Nemanja Nikolicsról Cser-Palkovics András, polgármester azon a reggeli ceremónián, amelyen játékosunk letette az állampolgársági esküt és átvette a köztársasági elnök és az igazságügy-miniszter kézjegyével ellátott honosítási okiratot a székesfehérvári Hiemer-ház Moskovszky termében. Csatárunk barátnőjével érkezett a helyszínre, ahol a sajtó számos képviselője is megjelent. "Tudtam, hogy nem könnyű megkapni a magyar állampolgárságot, de bíztam benne, hogy édesanyám okán, aki magyar, hamarabb lezárul az ügy. Nem így  történt, de utólag ennek már nincs jelentősége, a lényeg, hogy a kezemben van a honosítási okirat. Köszönet jár a szüleimnek is, akik rengeteget segítettek, hiszen számos dokumentumot be kellett nyújtsak a kérelem beadását követően. Boldog vagyok, hogy elérkezett ez a nap!"
Nemanjától azt is megtudtuk, nem mondott le szerb útleveléről sem, hiszen a kettős állampolgárságot választotta. Mindez a foci nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy mától akár a magyar válogatottba is kaphat meghívót Egervári Sándor, szövetségi kapitánytól. "Keményen dolgozok azért, hogy jó formában legyek, sok gólt rúgjak és ha kell, természetesen szívesen állok a kapitány rendelkezésére", tette hozzá mindehhez Nikolics.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek