hu en
2013. Március 22. 17:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS
Down-szindrómás fiatalokat láttak vendégül a Vidi játékosai

A pénteki edzést követően közös játékon vettek részt a meghívottak és csapatunk.

Ahogy tavaly, úgy idén sem volt kérdés, hogy a Videoton FC vendégül látja a Down-szindróma világnapján a leggyakrabban előforduló genetikai rendellenességgel élők egy csoportját. Ezzel is felhívva a figyelmet azon embertársainkra, akiket ép társaikhoz hasonló bánásmód illet meg. Klubunk nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, így nem ez az egyetlen, ilyen típusú kezdeményezés, melyben tevékenyen részt vesz.

A csütörtöki Videoton FC - Pécs Ligakupa-elődöntő előtt a bevonuló csapatokat a székesfehérvári Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai kísérték a pályára, majd a kezdőrúgást Szelle Roland, első osztályos Down-szindrómás fiú végezte el.

Március 22-én pénteken csapatunk a Magyar Speciális Olimpia Szövetség értelmi fogyatékkal élő sportolóit fogadta a Sóstói Stadionban. A Vidi délelőtti edzése után egy közös játékra, labdázgatásra került sor a gyermekek és játékosaink között. Tizenegyest rúghattak Tujvelnek, sőt az egyik fiú a kapuba is beállt, amiért jutalmul megkapta kapusunk kesztyűjét. Az esemény végén futballistáink egy-egy vidis ajándékcsomagot adtak át a résztvevőknek és kísérőiknek, Bali Krisztinának és Jónás Zsoltnak. Közös fotók készültek, és sok autogramot is begyűjtöttek a gyerekek.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek