hu en
2015. Augusztus 18. 14:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Kovács Zoltán a Videoton FC sportigazgatója

A tapasztalt sportvezető már kedden munkába állt a Sóstói Stadionban.

Burcsa Győző lemondása után egy nappal Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa Kovács Zoltánt bízta meg a sportigazgatói feladatok ellátásával. A 20-szoros magyar válogatott támadó játékosként 16 éves profi pályafutása alatt az MTK, a BVSC, a Pécs, az Újpest és a Győr színeiben 336 NB I-es találkozón 120 gólt szerzett, légiósként pedig a görög PAOK, a francia Chateauroux és a kínai élvonalban szereplő Sencsen Csienlipao csapataiban játszott. Kovács Zoltán labdarúgóként egyszeres magyar-, és egyszeres kínai bajnoknak mondhatja magát.

A 42 esztendős szakember sportvezetői pályafutását az újpesti utánpótlásnál kezdte, majd az Újpest FC sportigazgatójaként dolgozott. A 2013/2014-es szezonban hasonló munkakörben a DVTK sikeréért tevékenykedett, majd ismét a Megyeri úton vállalt szerepet 2015 márciusáig. Idén nyáron a BFC-Siófok sportigazgatójának nevezték ki, mielőtt kedden csatlakozott a Videoton FC-hez.

Kovács Zoltánnal kétéves szerződést kötött a klub vezetése, sportigazgatónk a keddi edzés előtt már be is mutatkozott az első keret játékosainak.

Nagyon hirtelen jött ez a felkérés, amelyre nem mondhattam nemet, hiszen Magyarország egyik top klubjáról van szó. A keretben kiváló labdarúgók vannak, akik egyértelműen sokkal jobb teljesítményre képesek, mint azt a jelenlegi eredmények mutatják. Hamarosan egyesével minden játékossal le fogok ülni átbeszélni a helyzetet. A mai naptól kezdve azon dolgozom, hogy a Vidi minél előbb kilábaljon a gödörből. Ennél többet azonban jelenleg nem szeretnék mondani, mert nyakunkon a Poznan elleni Európa-liga mérkőzés, és most minden energiánkkal arra a feladatra kell összpontosítanunk. Majd, ha Lengyelországból visszatérünk, akkor természetesen örömmel beszélek a terveinkről.” – mondta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek