hu en
2021. Május 02. 14:41  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Két ellentétes félidő után döntetlen született a Vidi II vasárnapi bajnokiján

NB III-as csapatunk a félidőben 2-0-ra vezetett, a THSE-Szabadkikötő a második játékrészben egyenlíteni tudott. 

NB III Nyugati csoport, 2020-2021, Tavaszi szezon, 33. fordulóMeccs center 
2-2
(2-0)
Elek 17, Szileszki 22
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Szileszki (Tóth Tamás Vid 61), Molnár, Elek, Kojnok (Dékei 46), Molnár (Hajdinger 79), Major, Tóth, Tóth Bence, Tarnóczi, Rónaszéki (Horváth 61)
Farkas 52, Vidnyánszky 75
THSE-Szabadkikötő:
Czerula -- Révész, Vidnyánszky, Kondor, Marosi (Gere 46), Petry (Földi 46), Varga (Barabási 70), Katona (Farkas 46), Huszty, Szűcs, Gál (Fodor 46)
2021.05.02. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Gáspár AndrásImrő JánosMolnár István

Vasárnap délelőtt szakadó esőben és immár nézők előtt lépett pályára Szalai Tamás fiatal együttese. Ellenfelünk a kieső helyen álló THSE-Szabadkikötő volt, amely a legutóbbi fordulóban a ZTE II otthonában nyert 3-1-re, két hete pedig Érden győztek szintén 3-1-re. 

Kiválóan kezdtük a találkozót, már az 5. percben megszerezhettük volna a vezetést, azonban Kojnok szép emelése centikkel kerülte el a vendégek kapuját. A 17. percben Rónaszéki adott jó labdát Eleknek, aki 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). Ez volt Elek Ákos kilencedik találata a tavaszi szezonban. Öt perccel később egy nagyon szép támadás végén Major centerezett a bal szélről, Szileszki pedig becsúszva juttatta közelről a kapuba a labdát (2-0). A 35. percben Kojnok három szép csel után nagy erővel lőtt kapura, a vendégek hálóőre nagyot védett. Két minutummal később Tarnóczi beadását Rónaszéki lőtte kapu mellé. Az első félidőben a vendégek szinte át sem tudtak jönni a térfelünkre, óriási fölényben futballoztunk, az eredmény pedig a vendégek számára volt hízelgő. 

A szünetben négyet cserélt a Szabadkikötő mestere, a mérkőzés pedig 180 fokos fordulatot vett. Az 52. percben labdát veszítettünk a saját térfelünkön, a gyors támadást pedig góllal fejezték be a vendégek, a csereként pályára lépő Farkas szépített (2-1). Az 55. percben Dala mutatott be egy nagy védést, majd a túloldalon Elek adott szép labdát sarokkal Dékeinek, aki 15-ről kapura lőtt, Czerula védett. Az 59. percben Rónaszéki kapott remek labdát, egyedül vezethette azt a kapusra, lövése azonban elakadt a hálóőrben. Néhány perccel később Tóth Bence vette célba a vendégek kapuját, de Czerula ezt a kísérletet is hárítani tudta. A 75. percben egy sarokrúgást követően Vidnyánszky szerzett közelről gólt (2-2). A 83. percben Gere távoli lövése csak centikkel kerülte el a kapunkat, a 90. percben pedig a vendégek egy megpattanó lövése csattant a felső lécen, így végül maradt a 2-2. 

Szalai Tamás:

"Az első félidőben jó ritmusú és tetszetős futballt mutattunk be, ezután kicsit érthetetlen volt számomra a második félidei gyengébb teljesítményünk. Kapkodva, dekoncentráltan kezdtük a második játékrészt, ráadásul rengeteg egyéni technikai hibával. Egy ilyen hiba után felhoztuk ellenfelünket, belementünk egy rohanásba, a végén pedig mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót. Számunkra ami tanulság volt ebből a mérkőzésből, hogy nem elég 45 percen keresztül koncentrálni, nem hozhatunk fel egy teljesen padlón lévő ellenfelet. Jövő héten kijavítjuk a hibáinkat, hogy legközelebb ezek ne jellemezzenek minket."

CÍMKÉK
2020-2021 NB III Nyugati csoport MOL Fehérvár FC II - THSE-Szabadkikötő
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek