hu en
2019. Április 16. 12:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
Juhász Roland: "Remélem, olyan hangulat vár ránk este, mint a két legutóbbi hazai meccsünkön"

Csapatkapitányunkkal beszélgettünk a ma esti DVSC elleni kupameccs előtt.

- A legnagyobb online-enciklopédiában a neved mellett a sikereidnél fel van tüntetve, hogy 2000-ben Magyar Kupát nyertél az MTK-val. Ez így ebben a formában mennyire helytálló, pályára léptél akkor a kupasorozatban?

Az MTK keretének tagja voltam akkor, de nem érzem egyáltalán magaménak azt a kupagyőzelmet, ahhoz azért annál több kell szerintem, mint az, hogy a keretben ott legyen az ember. Mondhatjuk nyugodtan, a vitrinemből a Magyar Kupa még hiányzik. Sajnos a kupadöntőkkel kapcsolatban eddig nincsenek túl jó élményeim, négy éve a Vidivel kikaptunk a Ferencvárostól, és Belgiumban is volt egy kupadöntő, amit ugyan megnyertünk, és a kupasorozat szinte összes meccsét végigjátszottam, azonban a döntőt sárga lapos eltiltás miatt ki kellett hagynom. Sokszor beszéltem már arról, hogy mik azok a dolgok, amik hiányoztak a pályafutásomból - ilyen volt tavaly őszig a nemzetközi kupában a csoportkörben való szereplés a Vidivel, és nagyon boldog lennék, ha május végén már a Magyar Kupáról is csak múlt időben beszélhetnék.

- Ettől jelenleg három lépés választ el téged és a csapatot. Az elsőt ma este a DVSC ellen tehetitek meg. Mondhatjuk, hogy az elődöntőben a három lehetséges ellenfél közül a legnehezebbet kaptátok?

Igen, de azt azért nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyik csapat sem véletlenül került a legjobb négy közé. Talán a Honvéd sorsolása valamivel kedvezőbb volt, mint a többi együttesé, de nekik sem adták ingyen a sikert. A saját bőrünkön tapasztaltuk mi is a korábbi években, hogy egyáltalán nem könnyű feladat legyőzni egy alacsonyabb osztályú csapatot a Magyar Kupában. A kupasorozat mindig más, a kisebb csapatok sokkal jobban felszívják magukat ezekre a találkozókra, míg az NB I-es együttesek beleeshetnek abba a hibába, hogy nem pörögnek fel száz százalékos fordulatra. Szerencsére ebben a szezonban mi az összes sorozatot olyan komolyan vettük, mint ősszel az Európa Ligát. Minden mérkőzésre a lehető legerősebb kerettel álltunk ki, a kupában is nagyon minimális volt a rotáció, ez is azt bizonyítja, mennyire fontos számunkra ez a sorozat is.

- A Debrecennel mindig nagy csatát vívunk, és az elmúlt években rendre mi kerültünk ki győztesen. Most egy hét alatt két mérkőzés dönt majd a továbbjutásról, a párharcot pedig hazai pályán kezdjük. Milyen találkozóra számítasz kedden este a MOL Aréna Sóstóban?

Nyilván fontos lenne, hogy a hazai meccset lehozzuk kapott gól nélkül, ugyanakkor egy minimum 180 perces párharcra készülünk, ahol rengeteg minden történhet majd. Abban mindenképp bízom, hogy hazai pályán ugyanolyan jó hangulat vár ránk, mint amilyen a Ferencváros és az Újpest ellen is volt a MOL Aréna Sóstóban, és a szurkolók is átérzik, milyen fontos szakaszába érkeztünk a Magyar Kupa-sorozatnak. Az Újpest elleni meccsen nagyon sokat jelentett a csapatnak az a lelkes buzdítás, ami a nézőtérről érkezett a bekapott gólunk után is, nem véletlen, hogy az utolsó 20 percet még jobban meg tudtuk nyomni és végül a győztes gólt is megszereztük - ebben óriási szerepük volt a drukkereknek is. Éreztük, hogy mellettünk állnak a szurkolók, nem a füttyszó jött a lelátóról, hanem a biztatás, a taps és a lelkes buzdítás, ezt pedig sikerült győzelemmel meghálálnunk. Nagyon bízom benne, hogy hasonló hangulatban játszhatunk kedden este a DVSC ellen is!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek