hu en
2010. Május 19. 21:19
A döntetlennel kevés remény maradt a bajnoki címre

Elek korai gólja után sokáig vezetett a Vidi, de az Újpest egy szerencsés góllal egyenlített. Videoton FC - Újpest FC 1-1.

Az Újpest elleni meccsünk még annál is jobban kezdődött, mint ősszel a Megyeri úton: akkor Nagy Dani a 4. percben lőtt gólt, most Elek már egy perccel korábban Balajcza kapujába fejelte a vezetőgólt.
Tetszetősen, szellemesen futballozott a Vidi, csapatunk uralta a középpályát, és miután az Újpestnek támadnia kellett, a Videoton a kedvenc játékát játszhatta. A védők mögött és a középpályán bőven volt terület, a középpályások bátran dobhatták támadásba a csatárokat – a Vidi játékával szemben talán csak annyi kritika lehetett, hogy a sokgólos ékek a befejezéseknél nem voltak elég kihegyezettek, de ennek ellenére volt annyi helyzetünk, amiből akár két, három góllal is fordulhattunk volna, mert az Újpestnek az első félidőben egyetlen, kapura veszélyes próbálkozása sem volt.
Nem véletlenül cserélt a szünetben Mészöly Géza két posztra is: Kovács, de főként Tóth Norbert beállításával jobb lett a csapata játéka. Bár, sajnos hozzájárult ahhoz, hogy az Újpest feljavult, hogy a Videoton nem futballozott olyan jól, mint az első félidőben. A mérkőzésnek ebben a periódusában, a mezőnyben a vendégcsapat játszott némi fölényben, de még ekkor sem volt olyan akciója, amely veszélyeztette Sebők kapuját.
Fatális balszerencsével kaptunk gólt, Vasiljevic fejese éppen ott pattant meg, ahol a kapu előtti területen a fű és a saras, földes rész találkozik: a labda „sebességet váltott”, becsapta Sebőköt és a hálóba került.
A váratlan, előzmény nélküli egyenlítés után erősített a Vidi, és csapatunkban benne is volt a gól az utolsó bő negyedórában. Szakályt a büntető területen belül szabálytalanul szerelte Kovács, és a fiatal középpályásnak volt még egy gyanús kiugrása, amely a tribünről úgy tűnt, szabadrúgást ért volna a tizenhatos vonala elől. Vujovicsnak is volt két lehetősége, de egyik sem talált kaput.
Maradt a döntetlen, amely a játék képe alapján reális – de ebben a meccsben több volt, benne volt a győzelem. Közben a nagy ellenfél, a Debrecen is döntetlent játszott, így maradt az egy pont hátrányunk a címvédővel szemben. Az utolsó fordulóban a Videoton FC-nek elsősorban matematikai esélye maradt a bajnoki címre – de az maradt!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek