hu en
2010. Április 17. 18:00  -  Wéninger Ákos
Paks - Videoton 1-2 (1-2)

Bár már a 3. percben gólt kapott, még az első félidőben fordítani tudott a Videoton Pakson.

Dr. Mezey György nemrég azt nyilatkozta honlapunkon, a listavezető számára nincsenek könnyű mérkőzések. Egyrészt, mert a tabella éllovasa ellen mindenki kettőzött akarással készül, másrészt szinte minden csapat számára van valami extramotiváció: kinek az üldöző szerep, kinek a nemzetközi kupaszereplés lehetősége, kinek pedig a kiesés elkerüléséért vívott harc.

Ebbe, az utóbbi körbe tartozik a Paks is, amely a Vidi-meccs előtt még a csapatokat mindig felrázó edzőváltást is bedobta – bár nehéz elképzelni, hogy a zöld-fehérek veteránjainak Gellei Imrénél erősebb motiváció kell.

De tény, ambíciózusan kezdték a hazaiak a meccset, és már a 3. percben vezettek: Sipeki a két belső védőnk közé tette be a labdát, arra csapott le Tököli. Szinte a középkezdésből egyenlíthettünk volna, de utána kellett szűk húsz perc, hogy „helyreálljon a rend” – végül Sándor György egyenlített.

Fölényben, a labdát többet birtokolva, veszélyesebb támadásokat vezetve játszott a Vidi, de vitathatatlan az is: Kis Károly alaposan megszervezte a Paks védekezését, a középpályán Sipeki és Böjte is a korábbiaknál defenzívebb feladatot kapott és a hazaiak szinte csak a kontrákra, illetve a csúcsékre fellőtt labdákra koncentráltak.

Nemanja Nikolics nagyon szép gólt rúgott, lépett is egyet a gólkirályi címe felé – a mérkőzés dramaturgiájában nagy szerepe van, hogy a Videoton előnnyel mehetett be a szünetben az öltözőbe.

A második félidőben is jobban futballozott a listavezető, megvoltak az újabb gólra, gólokra a lehetőségek - de a mérkőzésnek, sőt inkább a bajnokságnak ebben a szakaszában, fontos szemponttá vált a biztonság is.

Összességében mindkét csapat kicsit hasonló meccset játszott az előző fordulóbelihez: a Paks, a Loki ellen is előnyben volt, de elveszítette a mérkőzést, a Vidi pedig – úgy, mint a Nyíregyháza ellen – szűken nyert, de jelentős fölényben játszott: igaz, kellett azért izgulnunk is, nehogy a hajrában is szórványos kontrák valamelyike beakadjon.

CÍMKÉK
mérkőzés idegenbeli győzelem 2009-2010 Soproni Liga Paksi FC - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek