hu en
2010. Március 13. 17:13  -  Wéninger Ákos
Videoton FC - Lombard Pápa 2-0 (1-0)

A Videoton FC – listavezetőhöz méltón – úgy győzte le a Lombard Pápát, ahogy egy jobb csapat a gyengébb játékerővel rendelkező ellenfele fölé kerekedik.

Játékosaink nem csináltak különösebben „extra” dolgokat – bár tapsolhattunk több bravúros technikai trükknek is - , de fegyelmezetten, és ami talán még fontosabb, eredményesen futballozva nyerték meg a mérkőzést.

A nagy kedvvel játszó gólvágó-páros – Alves és Nikolics – látványos összjátékának köszönhetően, a mérkőzés elején előnyhöz jutott a Vidi. Ezzel lekerült az első gól mindig nehéz terhe a csapatról, nyugodtan lehetett futballozni, és ehhez Véber György csapata is partner volt.

A vendégek nem álltak be bunkerfutballal kínozni a nézőket, nem törte fel a hátukat a háló – játszottak, tulajdonképpen csak az első kiállítás után került hátrébb a védősor. A Videoton játékosai és a nézők így valóban élvezhették a játékot, a bátor támadófutballban benne voltak a további gólok is – kár, hogy Fábián játékvezető két tiszta tizenegyessel adósunk maradt.

A magabiztos győzelem kapcsán talán furcsa, de kötelező megdicsérni ismét a védelmet is. Hátsó alakzatunk, amely a bajnokság elején, a győzelmek ellenére is még viszonylag sok gólt kapott, ezúttal már sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzésen nem kap egyetlen „partiban” sem mattot: Sebőkék lassan „rákényszerítenek” bennünket, ahogy az áprilistól novemberig tartó „minden meccsen gólt lőttünk” sorozat kapcsán, most az érintetlen háló okán nézzünk szét Európa futballpályáin, melyik klub büszkélkedik hasonló szériával…

CÍMKÉK
hazai mérkőzés győzelem 2009-2010 Soproni Liga Videoton FC - Lombard Pápa Termál FC
Hírek
Nagy Dani optimista, a Haladás ellen már játszani szeretne 2010. Március 15.

Nagy Dánielt a 20. perc tájékán dr. Mezey György kénytelen volt sérülés miatt lecserélni a Pápa elleni bajnoki.

Farkas II örül, hogy lehetőséget kapott a Pápa ellen 2010. Március 14.

Amióta Farkas II Balázs a Videotonhoz került, sérüléssel küzködött. Szerencsére a problémát végül sikerült orvosolni, így a téli felkészülési időszakban már teljes erőbedobással dolgozhatott, s a Pápa elleni bajnokin - egy sajnálatos sérülés miatt ugyan, de - mintegy 70 percet tölthetett a pályán.

Alves és Nikolics nem rivalizál a gólkirályi címért 2010. Március 14.

André Alves a Pápa elleni mérkőzésen Nikoliccsal együtt lépett egyet előre a Soproni Liga góllövő listáján, hiszen mindketten eredményesek voltak. Mindez azt jelenti, hogy már 12 gólosak ezen a táblázaton. Alves azt mondja, nincs köztük rivalizálás a gólkirályi címért.

dr. Mezey: Hibátlanul teljesítettük a feladatot 2010. Március 13.

- A ma esti Pápát huszárosan megszervezte Véber György és a játékosok is felszívták magukat ellenünk – mondta a mérkőzést követően dr. Mezey György vezetőedző. – Ezért nekünk ennek a bajnokinak a megnyerése dupla energiába került, mint a múlt héten a Debrecennek a Lombard otthonában.

Dr. Mezey György nehéz mérkőzésre számít 2010. Március 12.

"Annál sokkal nehezebb mérkőzés lesz a Pápa elleni, mint amilyet a közvélemény vár"

Veretlenül a Pápa ellen 2010. Március 11.

Hatodik alkalommal találkozik a Videoton a Pápával a legmagasabb osztályban, csapatunk még veretlen a szombati riválissal szemben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek