hu en
2010. Február 07. 14:58
Videoton FC - Shandong Luneng 3-1

Második felkészülési mérkőzésén is győzelmet aratott a Videoton a törökországi Belekben. Az ellenfél a kínai Szuperliga 4. helyezettje, a Shandong Luneng együttese volt.

Az egész nap szakadó eső ellenére kiváló  talajú pályán kedződött a játék az osztrák bíró sípszavára. Az első félidőre dr. Mezey György vezetőedző a Tujvel - Andics, Milanovic, Horváth, Fejes - Szakály, Ponczók, Sándor - Farkas II, Vujovics, Nikolics kezdőtizenegyet jelölte ki. Nem kellett sokáig várnunk az első találatra, Vujovics a 14. percben Marko Andics jobboldalról középre küldött ívelését 20 méterről vágta a hosszú sarokba (1-0). Ezt követően valamelyest csökkent a játék irama, de tudjuk ezt be annak a vastag esőfüggönynek, amely elborította a pályát. A kínaiak ugyanakkor mindössze egyetlen egyszer késztették Tujvelt nagyobb munkára.

Fordulás után cserélődött a Videoton összetétele, a második félidőre Sebők - Lázár, Lipták, Sifter, Andics - Polonkai, Farkas I, Elek - Nagy, Alves, Lencse futott ki a pályára. Az 50. percben Sebők hatalmasat nyújtózva fogta meg a labdát egy baloldali szöglet után. Kis átszervezés is következett, Andicsot cserélték le, s Sitku érkezett, Elek pedig hátrament a védelem baloldalára. A 77. percben Nagy készített le remek labdát Lázárnak, aki azonban a kapu jobb oldala mellé bombázott. Egy perccel később újabb lehetőség adódott előttünk, egy gyönyörű Nagy - Alves összjáték végén utóbbi csavarta kapura a játékszert, de az ezúttal is kaput tévesztett. A kínaiak aztán - bár továbbra sem jutottak el sokszor Sebők kapujáig - a 80. percben kiegyenlítettek (1-1). Sokáig viszont nem örülhettek, mert a középkezdésből Nagy futott el a labdával, majd a jobb oldalról középre ívelt, ahol a jó ütemben érkező Lencse mintegy 10 méterről a vetődő kapus mellett a hálóba lőtt (2-1). A játék ezt követően szemmel láthatólag is megélénkült, s hamarosan meg is született a harmadik találatunk, a 85. percben Nagy küldött be középre egy szabadrúgást, amelyet 8 méterről Lipták fejelt a kapu jobb oldalába. (3-1). 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek