hu en
2009. Október 28. 19:32
Magyar Kupa: Az első mérkőzésen dölt el a továbbjutás

Pápa - Videoton 0-0! A fehérváriak megnyugtató, háromgólos előny tudatában léphettek pályára ma este Pápán. A Vidi játékosainak önbizalmát tovább növelhette az a tény is, hogy vasárnap nagyon simán verték a bajnok Debrecent. 

A pápaiak is erőt meríthettek a hétvégi bajnokijukból, ugyanis 1-0-ás félidő után 5-1-re ütötték ki a Nyíregyházát. A mérkőzés elején azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, amely már az első percekben csökkenthette volna hátrányát, ám Sebők eszén nem sikerült túljárnia a támadóknak. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, de gólt nem, csupán helyzeteket láthatott a publikum.

Fordulás után egyre többet birtokolta a labdát a Vidi. A szurkolók nagy örömére pályára lépett első tétmérkőzésén Farkas II Balázs, illetve hosszú sérülése után Dvéri Zsolt is lehetőséget kapott. A 71. percig kellett várni az első igazi gólhelyzetre, ekkor Alison adott parádés labdát Sitkunak, aki 10 méterről a kivetődő kapusba lőtte a labdát. A 80. percben a többet támadó hazai csapat előbb a kapufát találta el, majd nem sokkal később egy érvénytelen gólt is szerzett – Gyömbér sípszó előtt rúgta szabadrúgásból Sebők kapujába a labdát, miközben a fehérvári hálóőr még a sorfalat igazítgatta. A nem túl látványos mérkőzésen hozta a kötelezőt a Vidi. A továbbjutás már a párharc első mérkőzésén eldőlt Székesfehérváron, és nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a jobbik csapat jutott tovább. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek