hu en
2009. Augusztus 08. 22:03
1-0-ra nyert a Vidi Pápán!

Ha valaki csak a tabellát nézi, arra figyel, hogy a maximális pontszámmal listavezető nyert a még gólt sem lövő, pont nélküli Pápa ellen, alaposan melléfog. Nagyon jó, változatos, fordulatos, a támadófutballt favorizáló meccsen nyert csapatunk.

Ha, a győzelem okát kutatjuk, két faktor kínálkozik az élre: egyrészt a mindenáron való győzni akarás, amely a DVTK ellen is aranyat ért, másrészt az, hogy a Vidinek hosszabb volt a kispadja, a beállt Polonkai, Dvéri és Sitku is hozzá tudott tenni a játékhoz. Persze, említeni kell azt is, hogy a Videotonnal szélesebb a taktikai repertoárja, dr. Mezey György a hajrához érve is tudott váratlant húzni.

Mindkét edző három csatárral állt fel, bátran játszatta át a középpályát, és a Pápa becsületére legyen mondva, akkor sem állt vissza védekezni, amikor a játékosok érezték, fogy a szufla. Talán ünneprontás említeni, de tény: Kassai játékvezető is megnehezítette csapatunk dolgát azzal, hogy pályán hagyta a Pápa védőit, akik a földön nem tudták megfogni Nagyot és Alvest.

A második félidőben már érződött, „pontozással” megnyernénk a meccset, de kellett még a gól, miközben, a hazaiaknak is volt lehetősége, ha kevesebb is, mint nekünk. Alves gólja azt jelenti, a Videoton FC a harmadik forduló után is százszázalékosan áll a tabella tetején – hogy egyedül-e, az az MTK vasárnapi, szombathelyi vendégjátékától függ. A hét elején azt írtuk a szurkolóknak, „Mindenki Pápára!” Most új a jelszó, szombaton a Honvéd jön: „Mindenki Sóstóra!”

Dr. Mezey György: "Gratulálok a Pápának, amely alaposan megnehezítette a dolgunkat. De, dícséret illeti a mi játékosainkat is!"

Véber György: "Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani, hiszen az eddigi három találkozó közül most játszottunk a legjobban."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek