hu en
2009. Augusztus 01. 23:13
Drámai hajrában, 3-2-re győzött a Videoton!

Minden jó, ha a vége jó! A Vidi 3-2-re nyert a Diósgyőr ellen, és akik nem látták a meccset, talán nem is tudják elképzelni, milyen drámai fordulatokkal tarkított út vezetett a három pontig.

A hangulattalan, kongó stadionban a Videoton kezdett jobban. Mindkét edző abban reménykedett, hogy játékosai ott folytatják, ahol a legutóbbi bajnokin abbahagyták - de igazából egyik mester sem azt látta, amit várt. A mieink fölényben játszottak ugyan, többet birtokolták a labdát, az esetek többségében rákényszerítették akaratukat az ellenfélre, de ennek ellenére a játéknak nem volt éle, hiányzott az az erőtől duzzadó győzni akarás, amit Kecskeméten, az első félidőben láttunk.

A fordulás után erősített a Vidi, jobb, pontosabb lett a játék. Vujovics, Polonkai nagyon jó passzával harcosan verte meg védőjét, aminek az lett a jutalma, hogy mire lövőhelyzetbe került, már üresen volt: ki is púpozta a bal felső sarkot. A gól levett néhány béklyót a jó rajt okozta teherből a játékosokról, és a DVTK futballja is még nyíltabb lett: Aczél Zoltánék becsületére váljon, egy pillanatig sem gondoltak csak a védekezésre, a bunkerfocira. Farkas Balázs okosan löbbölte a labdát a védők mögé, Nagy Dani rácsapott a labdára, elvitte a szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd tökéletes bepasszal szolgálta ki Alvest: máris 2-0 volt.

Érdemes itt megállni egy pillanatra, mert a következő negyedórában akár „sok” is lehetett volna, úgy mint Kecskeméten. Talán a meleg, a fülledt, álló levegő, talán a kongó lelátók okozta hangulattalanság, talán a még mindig javítandó magyaros mentalitás az oka, de kevésbé koncentráltak a játékosok: amíg csak a csatárok hoztak fontos pillanatban rossz döntést, addig csak az újabb gólok maradtak el. Amikor viszont a védők is hibáztak, előbb szépített, majd a 90. percben (!) egyenlített az utolsó húsz percben magára találó Diósgyőr. Hál’ Istennek, nem volt még vége! A hosszabbítás harmadik, utolsó percében Farkas Balázs emelt – ismét – pazar labdát Alves felé: a kaputól tíz méterre, a balösszekötő helyén álló brazil első kísérlete még elakadt egy védőben, de visszapattant, remek technikával továbbsodorta, majd Köteles hálójába lőtte a győztes gólt.

Három-kettőre nyert a Videoton. Ha a mérkőzés egészét nézzük, akkor a nagyobb részben fölényben játszó, jobb csapat nyert. Tudunk, tudjunk örülni a sikernek, amivel a bajnoki tabella tetejére ugrott a csapat. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy Kecskeméten 6-1, most 2-0 után kaptunk két-két gólt.  

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek