hu en
2009. Július 05. 20:29
Győzelem a CSZKA Szófia ellen!

Ausztriában edzőtáborozó csapatunk vasárnap este Gmündben lépett pályára, és jó játékkal, 2-0-ra legyőzte a bolgár bajnokság ezüstérmesét, az Európa Liga-induló CSZKA Szófiát. Góljainkat Andre Alves (16.) és Goran Vujovics (28.) szerezték.

A karintiai kisvárosban dr. Mezey György ezúttal a Sebők - Andics, Lipták, Horváth, Présinger - Polonkai, Farkas, Elek - Nagy, Alves, Vujovics tizenegyet küldte pályára, és a fiúk hamar a maguk javára fordították a mérkőzést. Az első negyedóra végén Andre Alves, a második tizenöt perc zárásaként Goran Vujovics talált a bolgárok kapujába. Örömmel jelentjük, hogy mindkét találat "sakk-matt" helyzetből született, a gólvágóknak kijátszott akció végén, az ötösről kellett a hálóba passzolnia a labdát.

Egyébként is dícsérhetjük a játékosokat, mert erős csapatot, agresszíven és gyorsan futballozó vetélytársat győztek le - úgy, hogy ők viszont kreatívabbak voltak a szófiai katonáknál. A jó játék és a fölény akkor is megmaradt, amikor csapatunk sokat cserélt: 90 percet Sebőkön kívül csak három védő, Marko Andics, Lipták Zoltán és Horváth Gábor töltött a pályán.

A szünetben Présinger helyett Lázár, és Vujovics helyett Alison ált be, majd a második félidőben jött a többi csere is: Polonkait Szakály Dénes (60.), Eleket Milanovics (70.), Farkas Balázst Dvéri Zsolt (75.), végül Alvest és Nagy Danit Máté és Sitku (80.) váltotta. De, amint jeleztük, a fordulás után is voltak ziccereink, Alison elgurította a kapus mellett a labdát és az a kapufán landolt, majd Nagy dani a kapussal szemben állva tévesztett irányzékot - majd kedden, a Pasching ellen bepótolják.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek