hu en
2009. Július 01. 10:41
Dr. Mezey György a Fehérvár FC vezetőedzője

Új vezetőedzővel kezdi meg a Fehérvár FC a bajnoki felkészülés második szakaszát: a tulajdonos szándékával összhangban az ügyvezetés július 1-i hatállyal, egy évre, dr. Mezey Györgyöt kérte fel a csapat dirigálására.

Másfél évvel ezelőtt új időszámítás kezdődött a csődbe jutott futballklubban. Garancsi István megmentette a magyar futball egyik legemlékezetesebb klubsikerével büszkélkedő Vidit – sőt, nem egyszerűen megmentette, hanem olyan növekedési pályára állította, melynek célja, végállomása, hogy a klub a nemzetközi futballelit meghatározó, közép-európai képviselője legyen. A tizennyolc hónappal megkezdődött út első állomásaként megszilárdult a gazdasági háttér, megnyugtató módon zárultak le a klubot érintőperek, alaposan megfiatalodott a keret, kicserélődött a kezdőcsapat többsége, átalakult az utánpótlás rendszere, gyümölcsöző együttműködés alakult ki a Puskás  Ferenc Labdarúgó Akadémiával, beindult a hazai klubfutballban egyedülálló, Székesfehérvárt és a megyét átfogó VUK-program.

Persze, nem sikerült minden, a csapat a 2008-2009-es szezonban nem érte el a vezetők által kitűzött célt, ezért döntött úgy Garancsi István, hogy olyan világsztárt szerződtessen a klub a kispadra, aki a hazai futballkultúrától eltérő mentalitásával, nemzetközi (el)ismertségével felgyorsíthatta volna a nemzetközi porond felévezető utat. Ismert, hogy Lothar Matthäusszal közel állt a megállapodáshoz az FC Fehérvár, márpedig az egykori szövetségi kapitány szinte mindenben megfelelt volna a vágyott kritériumoknak. A német szakember maga is elismerően nyilatkozott a fehérvári feltételrendszerről – mindkét fél sajnálta, hogy végül nem sikerült tető alá hozni a megállapodást. Sajnos, a bajnoki rajt közelsége, a felkészülés kezdete nem tette már lehetővé, hogy hasonló, mindenszempontból megfelelő, külföldi edzőt találjon az FC Fehérvár. Mindez azonban nem téríti le a klubot a megkezdett útról, nem teszi szükségessé a korábban nyilvánosságra hozott célok módosítását.

Célszerű megoldásnak tűnt, hogy a menedzsment olyan szakembert kérjen fel a folytatásra, aki a nemzetközi labdarúgás világában megfellebbezhetetlen tekintélynek örvend – és akinek a neve elválaszthatatlanul összeforrt a Vidi legutóbbi másfél évének pozitív történéseivel: dr. Mezey Györgyöt.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek