hu en
2009. Május 13. 20:05
A Fehérvár FC nyerte meg a Ligakupát!

Az FC Fehérvár 3-1-re győzött a Ligakupa Siófokon rendezett döntőjében a Pécsi MFC ellen, és megvédte elsőségét a sorozatban. A siker értékét növeli, hogy a Vidi a szezon tizenöt meccse közül egyetlen egyen sem szenvedett vereséget.

Nem volt könnyű mérkőzés, mert a másodosztályú ellenfél ellen egyértelműen a Fehérvár számított a finálé esélyesének. Ráadásul, a hétközi meccsek kapcsán mindig említeni kell azt is, a bajnoki hajrá is roppant fontos, a csapat küzd célkitűzése megvalósításáért. Egyetlen „recept” maradt: erős kezdéssel, hamar eldönteni a meccset.

Ez, sikerült is, mert az első néhány perc ugyan tapogatózással telt, de hamar lábra kapott a Vidi és lehengerelte ellenfelét. Magabiztosan futballozott a csapat, és ez még akkor is igaz, ha volt a találkozó során több üresjárat, sőt a pécsiek egyetlen veszélyes támadója, Wittrédi gólja után, egy rövid periódusban a korábbiaknál izgatottabban lestük az órát és a pirosak támadásait. Alison gólja azonban eldöntött mindent, az újra kétgólos előny simává tette a hajrát. A mérkőzés egésze – de mondhatjuk akár, az egész sorozatban nyújtott teljesítménye alapján – a Fehérvár FC megérdemelten nyerte meg másodszor is a Ligakupát!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek