hu en
2009. Március 06. 21:29
Nincs egyenlőségjel a szabályos és az érvényes gól között

Székesfehérváron, 1-0-ra nyert a DVSC-Teva a Vidi ellen. Gyakran, talán a legfontosabb tényeket rögzítő egy mondat is elég a mérkőzés leírásához – most azonban „kötelező” a bővebb írás.

Csapatunk úgy kapott ki az egyébként tisztességesen és okosan játszó Lokitól, hogy akár az első negyedórában eldönthette volna a meccset, és a folytatásban is fölényben futballozott. Tény viszont, hogy érvényes gólt csak a vendégcsapat szerzett, és ez elég is volt a győzelméhez.

Fontos az előző mondatban az a kitétel, amely az érvényes gólokat lajstromozza – szabályos gólt ugyanis az FC Fehérvár is szerzett, csak azt éppen nem adta meg Vad II játékvezető. A futball fontos igazsága, hogy a döntés a másodperc tört része alatt döntő sípos ember kezében van: ettől még a televíziós felvételen kegyetlen őszinteséggel rögzítik, hogy az első félidőközepén esett Vidi-gólt – Horváth Gábor fejesét – nem előzte meg szabálytalanság.

A találkozó végére meglehetősen parázs hangulat alakult ki a pályán, ám a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a két csapat edzője meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott.

Herczeg András: „Nehéz mérkőzés volt, nem játszottunk igazán jól, volt amikor szerencsénk is volt. Az előrejátékunkra nagy befolyással volt Rudolf Gergely kényszerű kiválása az első félidőben. Lassan mentünk át védekezésből támadásba, nem tudtuk azt a lendületes játékot megvalósítani, amit elterveztünk. Nagyon jó Fehérvár ellen vívtuk ki a győzelmet, ezért igen értékesnek tartom ezt a három pontot.

”Varga István: „Ezért jó csapat a Debrecen: egy támadásból rúgott egy gólt. Sajnos nem bírtunk az ellenfél kapusával, de a játékvezetővel sem. Néhány játékosomon kívül, úgy gondolom, másnak is kéne, hogy lelkiismeret-furdalása legyen egy ilyen mérkőzés után.”

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek