hu en
2008. Május 20. 23:08
Kupagyőztes! Kupagyőztes!

A Fehérvár FC, a debreceni Ligakupa-döntő visszavágón nem csak megőrizte otthon szerzett előnyét, de növelni is tudta, így az összesítésben tekintélyes fölénnyel (3-0) nyerte meg a kupát. Tavasszal harmadszor utazott a csapat Debrecenbe: a Magyar Kupa-visszavágón elképesztő balszerencsével buktunk el, most, a hétvégén fölényesen nyert a Loki, de talán egy korai góllal ott is lett volna esélyünk: most viszont minden összejött.

Nehéz lenne egyénileg bárkit is kiemelni a csapatból, hiszen – amellett, hogy középpályásaink korlátlan urak voltak a pályán, és Dajics is végig agilisan, hasznosan és veszélyesen futballozott – mindenki tisztességgel, magas színvonalon tette a dolgát. A Vidi azért nyerte meg a kupát, mert élni tudott legnagyobb erényével, egységes csapatként funkcionált. Sporttörténelmi tény, a Fehérvár FC nyerte meg az első ízben kiírt Ligakupát!

A lefújás után, a találkozót értékelve Herczeg András is elismerte, a két mérkőzés alapján, a Vidi megérdemelten hódította el a kupát. A Debrecen mestere abban bízott, hogy az első félidőben gólt tud szerezni csapata, és utána a maga javára tudja fordítani a párviadalt – hál’ Istennek nem így történt, Sziky Gyula, a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga alelnöke Koller Ákosnak adhatta át a vadonatúj kupát.

Disztl László boldogan dicsérte csapatát, és kiemelte, hogy a Fehérváron szerzett előny sokat számított, építkezni tudott rá a csapat, amely okos játékával, jó egyéni teljesítményekkel rászolgált a sikerre.

Hírek
A futballvilág elköszönt a "mi kupánktól" 2009. Május 20.
A szerda esti Sahtar - Werder Bremen mérkőzéssel elköszön az UEFA Kupa, a "mi kupánk". Aligha túlzás állítani, hogy a rangját tekintve évtizedeken át harmadik, majd második számú európai klubkupa sorozat számunkra a legkedvesebb, hiszen itt ért el a Vidi az 1984-85-ös kiírásban olyan sikert, amely előtt kalapot emelt egész Európa, és amely - ugyanúgy, ahogy az egyetemes magyar labdarúgás számára az Aranycsapat berni ezüstje - számunkra azóta is a non plus ultrát, a viszonyítási pontot jelenti.
Pont került a Csizmadia-ügy végére 2009. Május 20.
Mint arról Horváth Gábor, sportigazgató-asszisztens ma délelőtt beszámolt, pont került a Csizmadia Csaba leigazolási ügyének végére. Az történet egyébként érdekesen alakult.
Mégis az RTL Klubra kerülhetnek a futballmeccsek 2009. Május 20.
A többpénz vagy a nagyobb nyilvánosság a fontosabb? - erre a kérdésre szűkíthető le amagyar NB I-es futballmeccsek közvetítési jogáért folyó csata lényege. Az RTLKlub műsorán az ország bármely pontján követhetőek lennének a mérkőzések, aDigi TV azonban a hírek szerint jóval magasabb összeget kínál. Értesüléseinkszerint az előbbi mellett dönthetnek az MLSZ elnökségi tagjai és a klubokvezetői.
Az ex-jugoszlávok nem számítanak külföldinek 2009. Május 20.
A Vasaselleni mérkőzés hajrájában, Szakály Dénes sérülése után, hat, nem magyar játékosjátszott egyszerre a Vidiben: a három brazil, Alves, Alison és Romero, a szerbAndics, valamint a két montenegrói, Vujovics és Radovics. Azóta, többszurkolónk kérdezte aggódva, a Vidi nem sértette-e meg az MLSZ versenykiírásábana külföldi játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabályt?A válasz –hál’ Istennek- határozott, nem. 
Fábián Mihály vezeti a szombati meccset 2009. Május 20.
Fábián Mihály vezeti a szombati, Nyíregyháza Spartacuselőtti találkozónkat, két asszisztense Ortó Gyula és Demeter János lesz.A 39 éves, az élvonalban 2002 óta működő miskolci sípmester legutóbb a Hungária körúton, az MTK ellen négygóllal megnyert meccsen találkozott a Vidivel, de ő dirigálta például a márciusbanKecskeméten 2-1-re elveszített mérkőzésünket is.
Helyezések és pontok 2009. Május 20.
A hétvégén egyesületünk nyolc utánpótlás gárdája lép pályára saját ponvadászatában. A forduló előtt érdemes áttekinteni, csapataink hogyan állnak a tabellán.
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek