hu en
2008. Április 03. 16:08
Berzi Sándor a Fehérvár FC kft. új ügyvezetője

A Fehérvár FC kft. mai taggyűlésén a többségi tulajdonos képviselőjének előterjesztésére a társaság visszahívta Bérczy Balázst ügyvezetői megbízatásából, és a sportvállalkozás új vezetőjévé Berzi Sándort nevezte ki.

Az 59 éves Berzi Sándor rutinos klubvezetőnek számít. 1979-től egy évtizeden át dolgozott az MTK alelnökeként, majd 1989-től – rövid megszakításokkal – 2006-ig a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára volt. Ebben a minőségében „csúcstartó”, futballunk több mint százéves történetében senki sem töltötte be hosszabb ideig ezt a posztot. Később egy időre az MLSZ nemzetközi igazgatójává választották – amikor megvált a szövetségtől, nem gondolt rá, hogy újra részt vegyen egy hazai futballklub irányításában.A Garancsi István által felvázolt (klub) jövőkép azonban olyan perspektívát kínált, amire nem lehetetett nemet mondani.

A Fehérvár FC kft. taggyűlésén a többségi tulajdonost képviselő dr. Gál András Levente kijelentette, a társaság – és személyesen Garancsi István is – messzemenően elégedett azzal a munkával, amit Bérczy Balázs végzett a sportvállalkozás konszolidációja érdekében. Azután azonban, hogy a konszolidációs folyamat lezárult, az FC Fehérvár beadta a következő bajnoki szezonra érvényes licencre vonatkozó kérelmét, a társaság élete is új szakaszba lépett. Ha ez néhány hónapja még elérhetetlennek is látszott, ma már önmagában nem lehet cél az, hogy az FC Fehérvár rendben részt vegyen a hazai bajnoki és kupaküzdelmekben: a többségi tulajdonos a nemzetközi standardoknak megfelelő klubot kíván felépíteni. Ennek a munkának a vezetésére kérte fel Berzi Sándort, aki köztudottan nagy ismertséggel és elismertséggel bír a nemzetközi futballvilágban.

Hírek
Drazsé mégsem játszik vasárnap 2009. Április 03.
Több helyen is megjelent a hír, hogy Dvéri Zsolt vasárnap pályára lép az NB-III-ban. Nos, a hír nem igaz: Drazsé egyelőre még vár.
U16, U18: Hazai pályán az MTK ellen 2009. Április 02.
A hétvégén mindössze két csapatunk játszik hazai környezetben, az FC Fehérvár U16 és U18 pénteken az MTK-t fogadja a Sóstói Stadionban.
A Vidizóna ma esti tartalma 2009. Április 02.
Csütörtök lévén természetesen ma is jelentkezik a Fehérvár Televízióban a Vidizóna, amelynek tartalma a Kaposvár elleni szombati összecsapás körül forog.
A Kaposvár elleni statisztikánk 2009. Április 02.
A Kaposvár csapatával eleddig 19 alkalommal találkoztunk, s mérlegünk meglehetősen kiegyensúlyozott, hiszen 6 győzelem és 6 döntetlen mellé 7 vereséget "gyűjtöttünk be", 26 rúgott gólunkra 24 kapott jut.
Prukner: nekünk létkérdés a fehérváriak elleni meccs 2009. Április 02.
Kisebb betegséggel küszködik Prukner László, a Kaposvárvezetőedzője, aki honlapunknak elmondta, a hét végi bajnokin nem szeretnecsapatával „megfázni" a Vidi ellen, amelyet számukra (is) nagyon fontos mérkőzésnektitulált.
Klubunk a Tóth családdal gyászol 2009. Április 01.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy klubunk egykori játékosának, Tóth Balázsnak édesanyja, az U19B csapat edzőjének, Tóth Józsefnek  felesége ma délelőtt elhunyt. Az FC Fehérvár ezúton fejezi ki őszinte részvétét. Gyászukban osztozunk.
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek