hu en
2022. Augusztus 18. 23:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szenzáció Kölnben - csapatunk hátrányból fordítva győzte le a Bundesliga történelmének első bajnokát

Akármi is lesz a párharc vége, az biztos, hogy ma este olyat tett csapatunk Kölnben, amellyel beírta magát Michael Boris együttese a Vidi történelemkönyvébe. 

Csütörtök este csapatunk a Bundesligában szereplő 1. FC Köln otthonában lépett pályára 44.000 néző előtt az EKL-rájátszásában. Michael Boris vezetőedző a kezdőbe jelölte csapatunk legújabb szerzeményét, a dán Kasper Larsent, és az alábbi összeállításban küldte pályára a Vidit: Kovács - Nego, Kasper, Stopira, Sabanov, Hangya - Funsho, Pinto, Fiola, Dárdai - Zivzivadze.

Szenzációs hangulatban kezdődött a mérkőzés, a stadion teljesen megtelt, Székesfehérvárról is érkezett mintegy 250-300 lelkes drukker. Az első percek hazai fölényben teltek el, majd ez a fölény a 14. minutumban góllá érett: Florian Dietz iramodott meg a labdával, Sabanov becsúszó szerelése nem sikerült, így a hazai támadó egyedül vezethette a labdát a kapunkra és nem rontotta el a ziccert (1-0). 

Bő öt perccel később emberelőnybe kerültünk, Dárdai tört egyedül kapura, Chabot felrúgta, a portugál spori pedig gondolkodás nélkül villantotta a piros lapot! A megítélt szabadrúgást 22 méterről Dárdai végezte el, azonban a labda a sorfalban elakadt. A 31. percben Funsho került óriási ziccerbe, játékosunk azonban 13 méterről kapu mellé lőtt. Alig telt el fél perc a meccs legnagyobb fehérvári helyzete után, amikor Nego adott be tökéletesen a jobb szélről, Zivzivadze pedig a felső lécre fejelt, ahonnan a labda a kapuba vágódott (1-1). Budu egészen pazar formában van, az idei ötödik nemzetközi vidis tétmeccsén ez volt a hatodik találata. Eddig valamennyi meccsen legalább egyszer eredményes volt az EKL-ben.

A 40. percben Zivzivadze passzolt Dárdainak, aki 7 méterről, éles szögből a rövid felsőbe vágta a labdát - nemzetközi szinten is ritkán látható, óriási gól volt, amely után néma csend honolt a kölni stadionban, kivéve a maroknyi fehérvári szurkolósereget, akik boldogan éltették csapatukat (1-2).

A második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott a hazai csapat, mi pedig rendkívül fegyelmezetten védekeztünk, olykor tíz mezőnyjátékossal a 16-osunkon belül. A kölni szögletek rendkívül veszélyesek voltak, a 60. percben Hector fejelt kapu fölé csupán centikkel egy sarokrúgást követően. A 70. percben Kovács Dániel a meccs védését mutatta be, Maina közeli lövését lábbal tolta a kapufára hálóőrünk - ennél nagyobb védést egészen biztos, hogy a mai napon nem láttak Európában.

Az utolsó percekben a kapunk már nem forgott veszélyben, annyi említésre méltó esemény történt, hogy a lefújás előtt két kölni szurkoló is beszaladt a pályára, őket a biztonsági szolgálat emberei fogták el és vezették le a játéktérről.

Együttesünk egy hét múlva Székesfehérváron látja vendégül az 1. FC Kölnt, a visszavágót 2-1-es előnyből várhatjuk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek