hu en
2019. December 11. 13:45  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az Újpest lesz az ellenfelünk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében

A lila-fehérek a december 3-ról december 11-re halasztott mérkőzésen 3-0-ra verték a Vácot.

Miután csapatunk a Magyar Kupa 8. fordulójában 1-0-ra győzött az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában december 3-án este, bejutott a legjobb tizenhat közé. A újabb kör sorsolását december 4-én tartották, ott azonban még csak azt tudtuk meg, hogy a Vác FC - Újpest FC párharc továbbjutójával találkozunk majd februárban, mivel a pálya használhatatlansága miatt ezt a mérkőzést egy héttel később játszották le.

A december 11-i találkozón az Újpest magabiztosan, 3-0-ra győzött a Vác vendégeként, így ők jutottak tovább, velük találkozunk a nyolcaddöntőben. A hivatalos játéknapok február 12. és február 19. (pontos időpont csak később lesz), idegenben kezdünk.

Újpest FC

Az Újpest a bajnokság 5. helyéről várja a folytatást, jelenleg 6 ponttal állnak a Vidi mögött a tabellán. Idén eddig egyszer mérkőztünk velük, akkor 2-0-ra alulmaradtunk a MOL Aréna Sóstóban. A Magyar Kupából eddig az FC Hatvant (2-0), az FC Ajkát (5-2), majd a Vác FC-t (3-0) ejtették ki.

A lila-fehérekkel a Magyar Kupában már 10 alkalommal találkoztunk, először 1973-ban, utoljára 2015-ben. A legutóbbi két meccset megnyertük, akkor kettős győzelemmel jutottunk a sorozat fináléjába, ezen kívül viszont csak a legelső találkozón arattunk győzelmet, akkor nagy meglepetésre 2-1-re nyertünk az 1970-es évek sikeres Újpesti Dózsája ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek