hu en
2017. December 14. 10:03  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Az RB Leipzig másodedzője tartott edzést a Vidi II-nek

Az UEFA PRO licences edzői képzés keretében szerda este a Vidi II bemutató edzésen vett részt Telkiben, melyet a Bundesligában szereplő RB Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt vezényelt.

Idén nyáron vette kezdetét a legutóbbi UEFA PRO licences edzői képzés Magyarországon. A szakmai kiválasztási folyamat végén 24, a labdarúgás különböző területén dolgozó edző – köztük két női szakember – kezdhette meg az UEFA legmagasabb szintű képzését. A Vidiből a tanfolyamon Toldi Gábor, a Vidi II szakmai stábjának tagja vesz részt.

Az NB III-as bajnokságban szépen szereplő Vidi II-t kérte fel a szövetség arra, hogy egy bemutató edzésen segítse a tanfolyamon résztvevő edzők munkáját, második csapatunk pedig örömmel vállalta a megtisztelő felkérést. 

A bemutató edzést a Bundesligában dolgozó Lőw Zsolt tartotta, segítői Lisztes Krisztián és az U18-as válogatott szövetségi edzője, Németh Antal voltak. A közel 90 perces foglalkozáson a támadásépítésen volt a hangsúly. Lőw Zsolt olyan gyakorlatokat vezényelt, melyeket az RB Leipzig futballistái is nap mint nap gyakorolnak. A Németországban dolgozó szakember a bemutató edzés végén azt mondta, hogy meg volt elégedve a fehérvári fiatalok teljesítményével.

Toldi Gábor elárulta honlapunknak, hogy a nyár óta tartó képzés, mely közel egy évig tart, most érkezett el abba a szakaszába, amikor a leghosszabb időt töltik egyhuzamban Telkiben az edzők.

"Eddig átlagban havi két-három napot töltöttünk Telkiben a PRO licences tanfolyam keretében, ezúttal azonban egy hetet maradunk, hiszen a legtöbb helyen szünetel a bajnokság - kivétel épp a Bundesliga, ahol ugye Lőw Zsolt dolgozik, aki a szerda esti bemutató edzést tartotta. Sok előadáson veszünk részt, folyamatosan fejlődünk. Nagyon jó társaság jött össze, egymástól is sokat tudunk tanulni. Nem csak egymást ismerjük meg jobban, hanem egymás munkáját és egymás gondolatait is. A szerdai bemutató edzés kifejezetten a támadásépítésről szólt. Lőw Zsolt azt a stílust igyekezett bemutatni, melyet ők a Bundesligában nap mint nap alkalmaznak, erre pedig vevők voltak a játékosaink. Egy rendkívül jó, pörgős edzést láthattunk" - nyilatkozta honlapunknak Toldi Gábor.

Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek