hu en
2015. Április 19. 17:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Diósgyőrben is nyert a Vidi

A gól nélküli első játékrészt követően Oliveira, majd Feczesin is betalált, a végén Griffiths szépített. 24 forduló után 11 pont előnnyel vezetjük a tabellát az FTC előtt.

OTP Bank Liga NB I, 2014-2015, Tavaszi idény, 24. fordulóMeccs center 
1-2
(0-0)
Griffiths 92
DVTK:
Antal -- Alves (Krstic 39), Okuka, Németh, Szalai, Bognár (Jenner 59), Koman, Egerszegi, Marjanovic (Gosztonyi 72), Takács, Griffiths
Oliveira 47, Feczesin 58
Videoton FC:
Calatayud -- Stopira, Vinícius, Juhász (Fejes 84), Szolnoki -- Simon, Sándor (Trebotic 66) -- Oliveira, Nikolics, Gyurcsó -- Feczesin (Ivanovszki 70)
2015.04.19. MiskolcDVTK StadionNapos, 13 Celsius-fok2575 nézőJátékvezetők: Iványi ZoltánTóth II. VencelBuzás BalázsMedovarszki JánosSolymosi PéterBerke Balázs

Napos időben, 13 Celsius-fokban, 2500 néző előtt kezdődött az OTP Bank Liga 24. fordulójának utolsó előtti találkozója Miskolcon. Ugyanazt a kezdőt küldte pályára Joan Carrillo, akiket múlt héten a Haladás ellen, újra együtt játszott tehát Nikolics Nemanja és Feczesin Róbert.

A 7. percig kellett várni az első nagyobb lehetőségre, ekkor Feczesin kapott egy ajándéklabdát a hazai térfélen, megiramodott, majd jobbra, Gyurcsóhoz játszott, aki egyből középre passzolt, de elakadt a labda egy védőben, a lecsorgót Sándor lőtte kapura, ez a próbálkozás pedig levágódott egy lábról. Egy perccel később Simon lőtt a tizenhatos sarkáról, Antalról kijött a labda, Feczesin ismételt, de a próbálkozást blokkolta egy védő. A 10. percben Gyurcsó próbált meg ellőni egy labdát a kivetődő Antal mellett, ami nem sikerült, majd az ellentámadás végén Griffiths labdáját fogta Calatayud. A 15. perc környékén Gyurcsó lövéssel és beadásokkal is próbálkozott, egyikből sem lett nagy helyzet.

A 20. percben Sándor csavarását, a 23. percben Feczesin ziccerét, a 25. percben Juhász fejesét hárította nagyszerűen a hazaiak kapusa. A 31. percben Feczesin remek ütemben futtatta Gyurcsót, aki egy szép csel után Nikolicshoz passzolt, támadónk 8 méterről lőtt, Antal megint hatalmasat védett. Érett a Vidi-vezetés, a szünetig azonban nem jött össze. Nikolics fejesét és Sándor lövését még feljegyezhettük, de 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész aztán álomszerűen indult: Gyurcsó indította Feczesint, aki egyből kapura lőtt 15 méterről, Antal védett, de a kipattanóra érkezett Oliveira és 6 méterről a hálóba passzolt! (0-1.)

Kisebb lehetőségek alakultak ki mindkét oldalon, 10 perccel a vezetés után pedig már kettő volt az előny: Nikolics kiugratása után Gyurcsó ment el a jobboldalon, keresztbe passzolt, Feczesin átvette a labdát, majd 6 méterről, laposan a kapuba lőtt. (0-2.)

A 63. percben Németh lövését védte kapusunk, majd Takácsról ment centikkel a jobb kapufa mellé a labda. A 71. percben Simon bombáját ütötte ki Antal. 5 perccel később Gyurcsó nagyszerű csellel verte meg védőjét, majd jobbról laposan a hosszúra passzolt, érkezett Oliveira és a hálóba lőtt, de az asszisztens lest jelzett. Gyurcsó, Trebotic és Oliveira is jelentkezett lövéssel 10 perccel a vége előtt, de nem tudtuk növelni előnyünket. A másik oldalon Griffiths találta el az oldalhálót, Németh távoli kísérletét pedig Calatayud fogta meg. A ráadás perceiben Nikolics 16 méterről leadott lövését védte Antal, majd egy perccel a lefújás előtt Griffiths szépített közelről. Az elefántcsontparti támadó Jenner centerezését váltotta gólra. (1-2.)

A lényegen nem változtatott a találat, megszereztük a három pontot és továbbra is 11 pontos előnnyel vezetjük a tabellát a Ferencváros és 12 pontos előnnyel az MTK előtt. Legközelebb szerdán lépünk pályára, a Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján a DVSC-t fogadjuk Sóstón.

 

CÍMKÉK
tudósítás DVTK 2014-2015 OTP Bank Liga NB I DVTK - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek