hu en
2014. December 02. 15:23  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Egygólos hátrányból várjuk a visszavágót a Ligakupában

Szünetben a Dunaújváros 2-0-ra vezetett, a végén Feczesin szépített büntetőből. Folytatás december 9-én, Sóstón. 

Ligakupa, 2014-2015, Nyolcaddöntő, Első mérkőzésMeccs center 
2-1
(2-0)
Dodlek 23, Muscat 44
Dunaújváros PASE:
Dániel -- Peric (Jakab 87), Gavric, Szalai, Ribeiro (Lázár 67), Godslove (Pascua 74), Sóron (Orosz 54), Dodlek, Muscat, Hangya, Szauter (Villám 46)
Feczesin 84
Videoton FC:
Horváth -- Brachi, Chakla (Kovács 61), Caneira, Heffler Tibor (Fejes 46) -- Trebotic (Sándor 82), Simon -- Pajac, Kleinheisler (Álvarez 67), Oliveira -- Feczesin
2014.12.02. DunaújvárosDunaújváros Stadion - műfüves edzőpályaEsős, 2 Celsius-fokJátékvezetők: Németh Ádámifj. Varga GáborPápai ZoltánBöcskei Balázs

A Dunaújváros Stadion centerpályája játékra alkalmatlanná vált az elmúlt napok esőzései miatt, így egy műfüves edzőpályán került megrendezésre a Ligakupa-nyolcaddöntő első összecsapása. A játékosokat 3 Celsius-fok és eső fogadta kedden 13.00 órakor.

A 2. percben a tizenhatosunk sarkáról végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, a labda átszállt a hosszúra, az érkező Gavric pedig kapásból a keresztlécet találta el. Két perccel később Oliveira ment el a jobb oldalon, beadását Szalai vágta ki Feczesin elől, majd újabb két perc elteltével Heffler készített le egy labdát Simonnak, aki 24 méterről, jobbal fölé lőtt. Kisebb lehetőségekig jutottak a csapatok a következő negyed órában, majd a 23. percben a hazaiak megszerezték a vezetést: Dodlek jobbról akart beadni, lecsúszott a próbálkozása és a kapu rövid oldalába vágódott. (1-0.)

A 29. percben a gólszerző Dodlek szabadrúgásból lőtt fölé, a 35. percben Trebotic passza után Kleinheisler 17 méterről leadott lövését védte Dániel. A félidő végén több helyzetet is kialakítottunk, előbb Feczesin ívelt fejesét húzta le Dániel, majd Pajac beadása pattant a kapufára, végül egy szöglet után Simon lőtte telibe a keresztlécet 6 méterről. A szünet előtt azonban a hazaiak növelték előnyüket: Egy hazaadás után Muscat Rowen megszerezte Horváth passzát és a kapuba lőtt. (2-0.)

Az 50. percben Brachi szabadrúgása után Feczesin az ötösről a kapuba lőtt, de lökést jelzett a játékvezető, így a gólt érvénytelenítette. Két perc múlva Kleinheisler passzolt középre egy szabadot, az érkező Pajac egyből lőtt ballal, 11 méterről, Szalairól levágódott a labda. A 64. percben Orosz hozta fel a labdát, majd 21 méterről, ballal a jobb kapufát találta el. A 71. percben Feczesin indult meg a jobb oldalon, majd jobbal mellé lőtt 17 méterről. Hét perccel később Pajac élesen lőtt középre egy labdát balról, elment az érkezők előtt sajnos a beadás. Egyre jobban szorongattunk, a piros-fehérek azonban jól védekeztek. A 84. percben aztán Kovács indításával Feczesin lépett ki, elhúzta a kapus mellett a labdát, Dániel pedig elütötte. A büntetőt a sértett végezte el és jobbal a jobb alsóba lőtt, Dániel csak beleütni tudott a labdába. Ez volt támadónk nyolcadik gólja a Ligakupában. (2-1.)

Az utolsó percekben már nem változott az állás, a Dunaújváros 2-1-re győzött a párharc első mérkőzésén. A sorozatot kedden folytatják a csapatok a Sóstói Stadionban, előtte viszont (szombaton) még egy bajnokit is vív egymással a két együttes.

CÍMKÉK
tudósítás ligakupa 2014-2015 Ligakupa Dunaújváros PASE - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek