hu en
2014. November 18. 13:53  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
FC AJKA - VIDEOTON FC 1-5 (1-2)
Magabiztosan jutottunk tovább a Ligakupában

Jól kezdtük a meccset, meglepetésre mégis az FC Ajka szerezte meg a vezetést, végül azonban magabiztosan nyertünk, és jutottunk tovább a Ligakupában.

Ligakupa, 2014-2015, E csoport, 6. játéknapMeccs center 
1-5
(1-2)
Kalász 19
FC Ajka:
Tulipán -- Horváth, Pákai (Németh 60), Asztalos, Zámbó, Csordás (Mihalecz 60), Merk, Weitner (Major 60), Lattenstein (Gunther 60), Kalász (Varga 60), Szabó
Feczesin 36, Kleinheisler 44, Trebotic 68, Heffler Tibor 84, Géresi 91
Videoton FC:
Horváth -- Szolnoki, Caneira (Chakla 60), Vinícius (Fejes 60), Brachi -- Sándor (Trebotic 46), Kocsis Gergő -- Pajac (Oliveira 70), Kleinheisler, Heffler Tibor -- Feczesin (Géresi 60)
2014.11.18. AjkaVárosi Szabadidő- és Sportcentrumnapsütés, 13 fokJátékvezetők: Kovács GergelyHuszár BalázsKóbor PéterMóri Tamás

Csapatunk utolsó csoportmeccsét a Ligakupában az FC Ajka otthonában játszotta kedden kora délután. Nekünk 1 pont is a biztos továbbjutást jelentette volna, míg a hazaiak számára tét nélkül bírt a találkozó, hiszen a meccs előtt 1 ponttal az utolsó helyen álltak. Az FC Ajka kispadján egy hónapja váltás történt, Klement Istvánt a Vidi egykori közönségkedvence, Zoran Kuntic váltotta.

Nagy iramban kezdtük a találkozót, már az első percekben több nagy gólhelyzetünk is volt. A 3. percben Kleinheisler 16 méterről leadott lapos, bal lábas lövését védte magabiztosan a hazai kapus, aki egyébként épp a mai napon ünnepli 24. születésnapját. Egy perccel később Sándor indította a bal szélen felfutó Szolnokit, aki az alapvonalig sprintelt a labdával, majd kapu elé adott, a játékszer az egyik hazai védőről Pajac elé pattant, aki elegáns mozdulattal emelt kapura 8 méterről, a labda azonban a bal kapufa és a felsőléc találkozásánál csattant. Újabb három perc elteltével Kleinhesler csinált meg egy szép cselt a 16-oson belül, majd ballal kapura lőtt 7 méterről, Tulipán Ákos azonban lábbal szépen védett. A 17. percben Kleinheisler ugratta ki pazar labdával Pajacot, aki azonnal középre adott a jobb szélről, a kapu előterében érkezett Sándor György és kapásból, 7 méterről alig lőtt fölé. Két perc múlva jött a meglepetés! A hazaiak első alkalommal léptek át a térfelünkre, és egy gyors kontra végén Szabó passzolt a hosszú oldalon üresen érkező Kalásznak, aki kissé éles szögből bevette Horváth kapuját (1-0).  A gól kissé megfogta csapatunkat, és nem sok kellett ahhoz, hogy perceken belül növelje előnyét a hazai csapat, Weitner 13 méterről leadott bombája szerencsénkre a felső lécen csattant. A 30. percben közel jártunk az egyenlítéshez: Pajac a bal szélről adott középre, Heffler teljesen egyedül volt a kapu előtt, át is vehette a labdát, felnézett, majd öt méterről kapura lőtt, Tulipán azonban óriási bravúrral védett. Hat perccel később már összejött az egyenlítés. Pajac kapott szép labdát a bal szélen, amit nagyszerűen vett át, majd a 16-os sarkáról kapu elé adta a játékszert, Feczesin pedig becsúszva érkezett, és közelről a kapuba juttatta a labdát (1-1). Egy perccel a félidő vége előtt pedig a vezetést is megszereztük. Kleinheisler cselezett a bal szélről befelé, majd 22 méterről eltekerte a labdát amely utat talált Tulipán kapujába (1-2).

A szünetben Sándor helyére Trebotic érkezett. A második játékrész első perceiben helyzetet egyik kapu előtt sem láthattunk, a csendet Pajac az 55. percben törte meg, a 16-os sarkáról leadott életerős lövése alig kerülte el a hazai kaput. A 60. percben a két vezetőedző összesen nyolc játékost cserélt le, a játék képe azonban a sorcsere után sem sokat változott. A 68. percben egy szögletet követően ide-oda pattogott a labda a hazai kapu előtt, végül Trebotic lőtt gólt közelről (1-3). A 84. percben a horvát játékos egy gólpasszt is kiosztott, a címzett Heffler Tibor volt, aki nyolc méterről nem hibázott (1-4). A végeredményt a 91. percben a Vidi II fiatal játékosa, Géresi Krisztián állította be, aki nagyszerű gólt szerzett. A kifutó Tulipán fölött elegánsan emelt a hazai kapuba (1-5).

A Ligakupa középdöntőjének 1. fordulóját december 2-án és 9-én rendezik meg. Azt, hogy ki lesz az ellenfelünk, napokon belül kisorsolja az MLSZ. A továbbjutás a következő körben két mérkőzésen dől el.

CÍMKÉK
2014-2015 Ligakupa FC Ajka - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek