hu en
2014. November 11. 21:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS (VASAS FC - VIDEOTON FC 1-1)
A Vasas elleni döntetlennel nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz a Ligakupában

A sorozat 5. játéknapján a fővárosiak egy szerencsétlen mozdulatot követően, Brachi öngóljával szereztek vezetést a meccs elején, amit Feczesin egyenlített ki első labdaérintéséből a 62. percben.

Ligakupa, 2014-2015, E csoport, 5. játéknapMeccs center 
1-1
(1-0)
Brachi (ög) 10
Vasas FC:
Németh -- Preklet, Görgényi, Tamás, Grúz, Gál, Lázok (Nagy 64), Hajdú (Polényi 78), Nagy, Remili, Ferenczi (Ádám 77)
Feczesin 62
Videoton FC:
Horváth -- Szolnoki, Vinícius, Chakla (Caneira 60), Brachi -- Nagy, Sándor -- Géresi (Feczesin 60), Trebotic, Heffler Tibor -- Oliveira
2014.11.11. BudapestIllovszky Rudolf StadionKödös, 8 Celsius-fokJátékvezetők: Pintér CsabaBozó ZoltánSzvetnyik BenceGyarmati II Tibor

Ködös, hideg időben kezdődött csapatunk budapesti vendégjátéka a Vasas otthonában a Ligakupa E csoportjának 5. játéknapján. Szokatlan összeállításban kezdtük a meccset, Szolnoki balhátvédként, Oliveira csatárként kezdett és bekerült a kezdőbe a Vidi II-ből Géresi Krisztián.

A 7. percben Remili tesztelte Horváth Tamást, kapusunk a helyén volt, két perccel később Oliveira labdáját Heffler emelte fölé. A 10. percben Nagy Dániel ment el a jobb szélen, laposan középre passzolt, Remili belepörgetett, Brachi lábáról pedig a hosszú alsóba pattant a labda, vezettek a hazaiak. (1-0.)

A gól után az egyik oldalon Trebotic, a másikon Remili próbálkozása szállt fölé, majd a 16. percben megint horvát középpályásunk lőtt, Németh fogta a jobb alsóba tartó labdát. A 33. percben Gál passza után Remili kapásból lőtt ballal a tizenhatos sarkáról, Horváth szépen védett. Három perc múlva az Oliveira ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadrúgást Heffler ívelte a kapu elé, Németh megcsúszott, így majdnem megtréfálta a labda, végül kipattant a testéről. A félidő két Vasas-helyzettel zárult, először Remili 24 méterről lőtt hatalmas kapufát szabadrúgásból, fél perccel később Ferenczi pörgetett a jobb kapufa mellé.

Szünetben egyik csapat sem cserélt. Az első helyzetre az 52. percig kellett várni, amikor Brachi beadása Tamás lábáról perdült a keresztléc fölé. Az 56. percben Nagy Dániel távoli lövését védte Horváth. Szinte az ellentámadásból Trebotic ugratta ki Oliveirát, akinek első próbálkozását blokkolták, a másodikat Németh kapus húzta le. A 62. percben egyenlítettünk: Heffler jobbról érkező beadását a két perccel korábban beállt Feczesin bólintotta a kapuba 6 méterről. Ez volt támadónk első labdaérintése a meccsen! (1-1.)

A 63. percben Feczesin ívelése után Oliveira fejelt mellé, a 69. percben Sándor egy igazítás után bombázott 22 méterről, Németh másodszorra fogta a labdát. Az ellentámadás után hazai helyzet következett: Remili szabadrúgása után Gálról Ferenczi felé pattant a labda, aki nem találta el jól, így Horváthé lett. A 73. percben Gál maga fejezett be egy akciót, betört a tizenhatosunkon belülre, jobbal lőtt, Horváth nagyot védett. A 76. percben Nagy Zsolt ugrott ki ziccerben, elhúzta a kapus mellett a labdát, majd kicsit kisodródva mellé lőtt. A vége előtt előbb Feczesin lőtt mellé kapásból 13 méterről, majd Brachi beadását sodorta majdnem saját kapujába Gál.

A vége 1-1 lett, ami azt jelenti, hogy továbbra is vezetjük a Ligakupa E csoportját, és nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz. Csak abban az esetben rendezik a Vidi nélkül a nyolcaddöntőt, ha nem szerzünk pontot Ajkán, sőt, sok góllal kapunk ki, a Vasas pedig győz az Újpest ellen.

 

CÍMKÉK
Vasas tudósítás 2014-2015 Ligakupa Vasas FC - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek