hu en
2014. Augusztus 23. 21:15  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Minden idők legjobb vidis szezonkezdetével győzelem az MTK ellen

Kovács először duplázott az élvonalban, Feczesin megszerezte első vidis gólját, Nikolics beállított egy klubrekordot, a csapat pedig hengerelt a szezon ötödik bajnokiján.

OTP Bank Liga NB I, 2014-2015, Őszi idény, 5. fordulóMeccs center 
5-0
(3-0)
Kovács 2, Gyurcsó 12, Kovács 27, Nikolics 55, Feczesin 90
Videoton FC:
Calatayud -- Stopira, Juhász, Vinícius, Szolnoki -- Simon, Sándor (Feczesin 65) -- Oliveira (Álvarez 68), Kovács (Trebotic 46), Gyurcsó -- Nikolics

MTK Budapest:
Hegedüs -- Nagy, Vukmir, Kálnoki, Hidvégi, Pölöskei (Poór 46), Vass, Kanta, Bese (Vass 62), Fernández (Frank 72), Horváth
2014.08.23. SzékesfehérvárSóstói Stadionborús, esős 18 fok2880 nézőJátékvezetők: Farkas ÁdámBerettyán PéterTakács GáborMárkus Tamás

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában az eddigi négy meccséből hármat megnyerő MTK látogatott Sóstóra. A találkozó előtt Burcsa Győző klubigazgató és Balogh Attila ügyvezető köszöntötték Nikolics Nemanját, aki Nyíregyházán a 100. NB I-es gólját lőtte múlt héten, valamint Sándor Györgyöt, aki 250. NB I-es bajnokiját játszotta a budapesti kék-fehérek ellen. 

Álomszerűen kezdődött a rangadó, hiszen már a második percben vezettünk: Gyurcsó ment el a szélen, középre adott, a labda az egyik védő lábáról Kovács elé pattant, aki 10 méterről a hálóba passzolt. Hegedüs beleért a lövésbe, de hárítani nem tudott. (1-0.)

Három perccel később Oliveira hozta játékba Gyurcsót, aki a kapufát találta telibe, a kipattanót Sándor lőtte két méterről kapura, de Hegedűs óriási bravúrral védett. Az első MTK-lehetőségre a 7. percig kellet várni, amikor Kanta 19 méterről végzett el egy szabadrúgást, Calatayud nagyon magabiztosan fogta a próbálkozást. 

A 12. percben Oliveira szenzációs labdát adott Gyurcsónak, aki szépen átvette azt, majd 14 méterről, ballal higgadtan a kapuba lőtt. (2-0.)

A 24. percben Oliveira, két perc múlva Horváth Zsolt lövését jegyezhettük fel, majd mielőtt elértünk volna a meccs harmadáig, már 3-0 volt az eredményjelzőn: Kovács kapott pazar labdát, majd jobb külsővel gyönyörűen tekert a hosszú sarokba 9 méterről, jobbról. Ez volt Kokó első duplája az élvonalban. (3-0.)

A félidő hátralévő részében Gyurcsó lehetőségeit láthatták a nézők, de egyik után sem esett újabb találat.

A második játékrészt Sándor lövésével kezdtük, majd az 55. percben jött a negyedik Vidi-gól: Gyurcsó szögletét követően Juhász fejelt, a labda valószínűleg amúgy is a kapuban kötött volna ki, de Nikolics biztos, ami biztos a gólvonal előtt beleért a labdába. Nikolics ezzel a góljával klubrekordot állított be, ugyanis az előző szezon utolsó fordulójában is gólt szerzett, vagyis a mai volt zsinórban a hatodik bajnoki találkozó, melyen eredményes tudott lenni. A klubrekord pedig pont zsinórban szerzett hat gól, melyet korábban éppen ő, valamint André Alves tudott elérni. (4-0.)

Kicsit magára talált az MTK, Horváth fejese és Frank helyzete jelezte ezt, aztán a 77. percben Gyurcsó szögletét Simon fejelte kapura, a labda a gólvonalon álló Nikolicsról sajnos kifelé pattant. Horváth lőtt kapufát a 79. percben, majd Kanta tekert mellé egy szabadrúgást, a lefújás előtt 4 perccel pedig Vass lövését védte bravúrral Calatayud.

A 90. percben jött a slusszpoén, szép játék végén Gyurcsó jobbról, laposan lőtte középre a labdát, Feczesin pedig az ötösről sarokkal továbbította azt a hálóba. Ez volt a júliusban érkezett csatár első vidis gólja! (5-0.)

Csapatunk meggyőző játékkal, ilyen arányban is megérdemelten győzött az MTK ellen - akit még soha nem győztünk le 5 góllal - és 100 százalékos teljesítménnyel, 15 ponttal vezeti a tabellát. Legközelebb augusztus 30-án, a Puskás Akadémia FC-t fogadjuk majd, előtte azonban, augusztus 26-án, kedden nyílt edzést tart Joan Carrillo a Sóstói Stadionban, melyre szeretettel várjuk szurkolóinkat!

CÍMKÉK
mtk tudósítás 2014-2015 OTP Bank Liga NB I Videoton FC - MTK Budapest
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek