hu en
2013. Február 23. 15:44  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Ünnepnap helyett gyásznap Vácon

A legrangosabb hazai kupasorozat negyeddöntőjében nem vállalta a játékot egy profi csapat.

A hét elején már érezni lehetett, hogy komoly gondok vannak Vácon, hétfőn ugyanis Héger József, aki az egyik tulajdonosa a Dunakanyar-Vácnak, azt nyilatkozta honlapunknak, hogy "jelenleg teljesen bizonytalan, hogy a hétvégén pályára tudunk-e lépni, illetve az is kérdéses, hogy ha lesz meccs, akkor azt hol lesz, ugyanis jelenleg nincs pályahasználati joga a Dunakanyar-Vácnak a Váci Stadionban."

Egy nappal a találkozó előtt megkerestük Mózner Jánost is, aki a csapat vezetőedzői feladatait látta el ősszel. Ő azt nyilatkozta honlapunknak, hogy "az volt a tervünk, hogy játszunk két jó mérkőzést a Magyar Kupában a Vidivel, és megpróbáljuk megismételni azt a bravúrt, amit az MTK ellen már sikerült megvalósítanunk ebben a sorozatban, vagyis kiharcolni a továbbjutást. Sajnos ebben a pillanatban erre kevés esélyt látok, ráadásul nagy a valószínűsége annak, hogy tavasszal megszűnik a klub, hiszen semmilyen licenszfeltételnek nem tudunk megfelelni."

A mérkőzés napján, bő két órával a kezdési időpont (14 óra) előtt megérkeztünk Vácra, ahol havas pálya fogadott bennünket. Azonnal feltűnt, hogy a pályáról a hó nincs eltakarítva, a vonalak nincsenek felfestve és a kapukon háló sem volt leengedve.

A játékvezetők a játékteret alkalmasnak találták arra, hogy a mérkőzést megrendezzék rajta - ezen a legtöbb játékosunk ugyan meglepődött, azonban a csapat a döntést tudomásul vette, és 13:10-kor el is kezdődött a bemelegítés. Mint később kiderült, a játékvezető ekkor azt még nem vette figyelembe, hogy nem volt felvonalazva a pálya, nem voltak a kapukon a hálók leengedve és mentőautó sem volt a stadionban, amely szintén alapfeltétele annak, hogy elkezdődhessen egy hivatalos Magyar Kupa negyeddöntő. 13:30-kor rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a hazai klub, melyen Mózner János vezetőedző megerősítette, hogy nem lép pályára ellenünk a csapat. A sajtótájékoztatón Rusvay Gergely csapatkapitány is jelen volt, ő úgy foglalta össze a mai napot, hogy "ünnepnap helyett gyásznap". Később Pető Tibor Vác alpolgármestere - aki korábban Haller Ákossal evezős világbajnokságot nyert, és olimpián is szerepelt - a sajtótájékoztatón megerősítette azt, hogy nem lesz ma mérkőzés, tekintettel a Vácon kialakult helyzetre.

Eközben csapatunk úgy készült, hogy lesz mérkőzés, a játékosok bemelegítettek és várták, hogy mi fog történni. Mivel 14 órakor nem jelentkezett játékra a hazai csapat, a játékvezető a szabályok értelmében még 30 perc türelmi időt adott a váciaknak, akik többször is közölték, hogy nem fognak játszani. Végül 14:30-kor megszületett a hivatalos döntés, elmarad a Vác elleni Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzése. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a hazai csapat így próbálta elérni azt, hogy a közvélemény foglalkozzon a Vácon kialakult helyzettel - úgy tűnik, végül siker koronázta törekvéseiket, minden nagyobb sportoldal vezető hírként számolt be a botrányos eseményekről. Klubunknak nem dolga, hogy állást foglaljon ebben a helyzetben, ugyanakkor az mindenesetre több mint érdekes, hogy az MLSZ hivatalosan nem tudott pénteken arról tájékoztatást adni nekünk, hogy ki a vezetőedző Vácon. Mint kiderült, amikor a licenszet megkapta a Szövetségtől a Dunakanyar-Vác, akkor az a Híres Gábor volt még a csapat vezetőedzőjeként feltüntetve a dokumentumokon, aki azóta már a Balmazújváros edzője. A váci vezetők nem értik, hogy miért nem történt az MLSZ részéről semmilyen licenszfelülvizsgálat, miután Híres Gábor távozott a klubtól. Mindenesetre az, hogy ma nem lépett ellenünk pályára a Vác, egy hosszú folyamat végkifejlete volt.

Sajnos a történet legnagyobb vesztesei ezúttal is a szurkolók és a játékosok. Valószínűleg Juhász Roland sem gondolta volna, hogy 8 évnyi légióskodás után hazatérve, első tétmérkőzésén a Magyar Kupa negyeddöntőjében azért nem játszhat, mert a hazai csapat nem vállalja a mérkőzést.

     
  Jelen állás szerint hivatalosan szerdán este Székesfehérváron lesz Videoton FC - Dunakanyar-Vác Magyar Kupa visszavágó. Kedden azonban az MLSZ Fegyelmi Bizottsága minden bizonnyal tárgyalni fogja a mai esetet és akár ki is zárhatják a váci csapatot a kupából, ebben az esetben természetesen nem lesz szerdán mérkőzés, de hivatalos döntés leghamarabb kedden várható az MLSZ részéről.  
     

CÍMKÉK
2012-2013 Magyar Kupa Dunakanyar-Vác FC - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek