hu en
2013. Február 02. 19:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu/Kupeczik Krisztián
MAGYAR KUPA: VIDEOTON FC - ZTE FC 4-0 (3-0)
Tetemes előnnyel várhatjuk a visszavágót

A négy gólon kívül rúgtunk három kapufát is, nagyon jó játékkal vertük a ZTE csapatát.

Óriási eső zúdult szombaton napközben a Sóstói Stadion gyepszőnyegére, ezért jelentős előkészületekre volt szükség, hogy egyáltalán elkezdődhessen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzése. A pályamunkások tevékenységének köszönhetően végül nem éppen kifogástalan, de játékra alkalmas pályán - az eredeti terveknek megfelelően - 16 órakor útjára indult a labda.

Szebben nem is kezdődhetett volna számunkra a mérkőzés, hiszen a második percben Oliveira remekül kényszerítőzött Mitroviccsal és a visszakapott labdát szépen gurította el Vlaszák mellett, máris vezettünk (1-0).

Egy perc múlva Pavicevic fejelt mellé az ötösről egy szöglet után, majd az 5. percben Brachi jobb oldali beívelését az utolsó pillanatban rúgta el egy védő Nikolics elől. A 8. percben úgy tűnt, nagyon hamar eldől a mérkőzés, hiszen Nikolicsot buktatták a tizenhatoson belül, Andó-Szabó pedig büntetőt ítélt. A sértett állt a labda mögé, de a felázott pályán nem sikerült tökéletesen eltalálnia a labdát, lövése a felső lécen csattant, maradt az 1-0. A 13. percben Pavicevic 17 méteres lövését védte szépen Bozsovics. Két perccel később érdekes jelenet zajlott le a pályán: a játékvezető kapusunkat kérte meg, hogy segítsen neki levenni valamit a dresszéről. A közelben Bozsovics volt az egyetlen, aki kesztyűt viselt, így először attól kellett megszabadulnia, hogy segíthessen. A 24. percben Niko második kapufáját láthatta a mintegy 2000 fős publikum. Remekül lépett ki támadónk, jobbal ellőtte a labdát Vlaszák mellett, de a bal kapufát találta telibe. Két perc múlva a Frizoni buktatásáért megítélt szabadrúgást Grbic ívelte be balról a kapunk elé, Mitrovics kirúgta a labdát, majd a kontra végén Gyurcsó egy csel után ígéretes helyzetben jobbal mellé lőtt. A 30. percben megint Gyurcsó került óriási helyzetbe, balszerencséjére a labda elakadt a sárban, de szélsőnk vissza tudta tenni Nikolics elé, aki elhúzta jobbra, majd éles szögből a kapuba bombázott (2-0).

Szinte a középkezdés utáni támadásból helyzetbe került a ZTE, Pavicevic fejesét nagy bravúrral védte Bozsovics. Néhány pillanat múlva azonban megint mi örülhettünk, Tóth Balázs passzát Nikolics lőtte a kapuba 8 méterről. A sár most is segített, ugyanis lelassult a labda támadónk előtt, így nyugodtan a kapuba helyezhette azt Vlaszák mellett (3-0).

A 39. percben Niko szerzett egy lesgólt is, majd Oliveira kapufája és Kovács remek jobb lábas lövése zárta a félidőt. Szünetben mi egyet (Szolnokit Haraszti váltotta), a vendégek kettőt (Jasarevic és Kocsis mentek le, Kocsárdi és Babati jöttek be) cseréltek.

A második félidő egy kisebb Kovács helyzettel indult, ami után Vlaszák kaparintotta meg a labdát, majd Babatinak volt szerencséje, mert egy tócsa miatt előtte maradt a labda, így lőni tudott, de Bozsovics hárított. Az 57. percben szép támadás után Gyurcsó húzta meg a jobb szélen, beadása nem találta meg az érkező Nikolicsot. Többet birtokoltuk a labdát a mérkőzés ezen szakaszában is, de nagyobb lehetőségig nem jutottunk. Aztán a 66. percben Mitrovics óriási labdát adott Paraibának, aki lement az alapvonalig a jobb oldalon, visszagurított, az érkező Oliveira pedig a kapu bal oldalába bombázott (4-0).

A 71. percben Haraszti 22 méterről jobbal kapura tüzelt, Vlaszák nagyot védett. Öt perccel később Torghelle parádésan indította Oliveirát a bal oldalon, aki gyönyörű csellel ment el, visszagurítása viszont egy védőhöz került. A 81. percben Brachi jobb oldali beadását Torghelle csúsztatta mellé az ötösről. A 88. percben Pavicevic egy átvétel után 23 méterről lőtt, középre ment a labda, így Bozsovics könnyedén hárított, majd a vége előtt nem sokkal Tóth Balázs 30 méteres szabadrúgását védte a vendégek hálóőre.

Rövid ráadás után a játékvezető lefújta az egyébként rendkívül sportszerű találkozót, melyen csapatunk nagyon magabiztosan győzte le másodosztályú ellenfelét, és minden esélye megvan, hogy a február 9-én esedékes visszavágón kiharcolja a legjobb nyolc közé kerülést a Magyar Kupában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek