hu en
2013. Január 27. 16:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - RAPID BUKAREST 3-1 (2-0)
Jó játék, látványos gólok, magabiztos győzelem

Csapatunk élvezetes támadófocit játszva felkészülési mérkőzésen 3-1-re nyert a Rapid Bukarest ellen.

Napsütéses időben, körülbelül 18 fokban kezdődött a Rapid Bukarest elleni mérkőzésünk, melynek első perceit az oldalvonal mellől tekintette meg Fabio Capello is, aki a Dinamo Moszkva miatt érkezett a Marbella Football Centerbe, hiszen az orosz csapat közvetlenül a mi meccsünk után lépett pályára a Dnipro ellen. Az orosz szövetségi kapitány még biztosan láthatta csapatunk első gólját, ugyanis arra mindössze 3 percet kellett várnunk. Oliveira szolgálta ki remekül Nikolicsot, aki védőit lefutotta, majd gyönyörűen lőtt a kivetődő kapus fölött a román kapuba (1-0). Néhány perccel később ismét Nikolics került lövőhelyzetbe, ezúttal azonban célt tévesztett. Nem úgy három perccel később, amikor ismét Oliveira adott csatárunknak fantasztikus labdát, amit szenzációs mozdulattal, futtában kezelt le Niko, és higgadtan lőtt a kapus mellett a hálóba (2-0). Erre mondják azt, hogy álomkezdés. A félidő hátralevő részében újabb gól ugyan nem született, de szemmel látható volt, hogy mekkora fölényben futballozunk. Az ellenfelet már a saját 16-osa előtt nagyon agresszíven letámadtuk, ezzel pedig nem tudtak mit kezdeni a román játékosok. A 24. percben jegyezhettük fel a félidő egyetlen román gólszerzési lehetőségét, ekkor egy szögletet követően fejelt 6 méterről az egyik bukaresti játékos a felső lécre.

A szünetben mi csupán hármat cseréltünk, míg ellenfelünk edzője nyolc helyen is változtatott a csapatán. Az 50. percben Mitrovics tekert egy szabadrúgást remekül kapura, a román csapat brazil kapusa azonban szépen védett. Az 55. percben lesgyanús körülmények között megszületett a Rapid Bukarest szépítő találata, a gólt Coman szerezte (2-1). Nem sokáig maradt egy gól különbség a két csapat között, a 63. percben Torghelle harcossága eredményezte a gólt, ugyanis csatárunk az ötös környékén magasabbra ugrott, mint a románok kapusa, így a labdát pont Kovács elé tudta fejelni, aki közelről az üres kapuba lőtt (3-1). A 65. percben valamennyi játékosunk, aki a kezdőcsapatban kapott helyet - kivéve Tujvelt - elhagyta a pályát, a csereként pályára lépő labdarúgók pedig hasonlóan agresszíven és jól futballoztak, mint a kezdők. Főleg Gyurcsó és Haraszti próbálkoztak bátran lövésekkel, újabb gólt azonban már nem sikerült szereznünk, így maradt a 3-1, vagyis pont ugyanannyira nyertünk, mint amennyire a Dnipro nyert a Rapid Bukarest ellen néhány nappal ezelőtt.

Utolsó spanyolországi edzőmeccsünket éppen az ukrán csapat ellen, kedden délután játsszuk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek