hu en
2013. Január 24. 18:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - DINAMO MOSZKVA 0-0
Igazságos döntetlen a Dinamo Moszkva ellen

Nem született gól a CDS Trophy elnevezésű minitorna első mérkőzésén.

Két könnyebb edzőmeccset követően csapatunk csütörtök délután már egy erős, nemzetközi szinten is jegyzett ellenféllel szemben lépett pályára. A Dinamo Moszkva csapatában Dzsudzsák és Kuranyi nem kerültek a kezdőcsapatba.

Csupán öt percet kellett várni az első lehetőségünkre, ekkor Gyurcsó gurított le Nikolicsnak egy szabadrúgást, amit csatárunk 15 méterről lőtt kapu mellé. A 12. percben Kovács ellen szabálytalankodtak az orosz védők, a szabadrúgást Brachi lőtte kapura, Sunyin kapus azonban szögletre ütötte a labdát. A 18. perc végén Jantscher 13 méterről tekert kapura, veszélyes lövés volt nagyon, végül mellé ment. Összességében elmondható, hogy az első félidőben nem csak többet birtokoltuk a labdát, de a játékot is mi irányítottuk. Az orosz játékosok több alkalommal is kemény belépőkkel próbálták tördelni a gyors, sok kis passzra épülő játékunkat. A 30. percben Nikolics nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, azonban centikkel lemaradt Brachi remek labdájáról. Öt perccel később Rikov fejelhetett öt méterről, de a labda fölé ment. A 40. percben Gyurcsó veszélyeztetett szabadrúgásból, ez volt az első félidő utolsó veszélyes momentuma.

Szünet után mindkét csapat új felállásban folytatta. A Dinamo Moszkvában immár ott volt a pályán Dzsudzsák és Kuranyi is, azonban a játék képe nem sokat változott. Főleg a rögzített szituációk után alakultak ki gólszerzési lehetőségek. A legnagyobb helyzetünk a 60. percben volt, ekkor Uros Nikolics kezelt le szépen egy szélről érkező beadást, majd egy lövőcsellel becsapta védőjét, lövését azonban az utolsó pillanatban blokkolni tudta az egyik kék mezes játékos. A 80. percben Dzsudzsák egy távoli bombával veszélyeztetett, Tujvel nagy bravúrt bemutatva védeni tudott. Az utolsó percekben újabb helyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, így összességében elmondható, hogy igazságos eredmény született.

Folytatás január 27-én a Rapid Bukarest ellen.

CÍMKÉK
felkészülés edzőmeccs Spanyolországi edzőtábor 2013 Spanyol edzőtábor 2012-2013 Barátságos Videoton FC - FK Dinamo Moszkva
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek