hu en
2012. December 02. 20:08  -  Gyurina Zsolt   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - ÚJPEST FC 1-1 (1-1)
Tűzijáték a mérkőzés és a lefújás előtt is

Remili góljával az újpestiek szereztek vezetést, Neto góljával válaszoltunk, és hiába alakítottunk ki sok helyzetet, már nem sikerült bevenni a vendégkaput.

Az ősszel idegenben sikerült győznünk az Újpest otthonában Torghelle Sándor góljával, az évzárón újra a három pont megszerzésére készültünk.

A kezdés előtt az RBD tűzijátékában gyönyörködhettek a Sóstói Stadionba kilátogatók, a szurkolói csoport 20. születésnapját ünnepelte - ezúton is gratulálunk nekik.

Az első percek kiegyenlített játéka után hidegzuhanyként jött az újpesti vezető gól. A 8. percben a kijövő Bozsovics nem érte el a labdát, és Remili az üres kapuba fejelt (0-1). Ezt követően azonban rögtön helyzeteket teremtettünk: a 13. percben Sándor lőtt alig mellé 12 méterről, majd rá három percre Gyurcsó harcolta be magát a vendégek ötösére, a védők nem tudták szerelni, középre gurított, de Neto nagy helyzetben a kapu fölé rúgta a labdát. Brazil játékosunk azonban a 26. percben már nem hibázott: egy szabadrúgást Gyurcsó ívelt a kapu elé, Sándor megcsúsztatta a labdát, ezt még Balajcza bravúrra hárította, de a kipattanót Renato Neto közelről már a hálóba pofozta (1-1). A gól után nem sokkal Mitrovicsot sérülés miatt kellett lecserélni, helyén Oliveira lépett a pályára. A szünetig hátralévő időben is kialakítottunk helyzeteket az újpesti kapu előtt, de már nem változott az állás.

A második játékrész gyászszünettel kezdődött, dr. Rácz Géza, a klub egykori csapatorvosa és Szalkai Elemér, fiatalon elhunyt szurkolónk emlékére.

Oliveira életerős lövése a második félidő elején már jelezte, hogy hajtunk a három pontért, majd ugyanő csavart kapura, Balajcza, a lila-fehérek kapusa mindkétszer résen volt. Ezt követően Paraiba Hectort váltotta, ekkor már egyértelműen támadó szellemben játszott csapatunk. Egyre többet volt a vendégek térfelén a labda, ahogy teltek a percek, úgy nőtt fölényünk, látszott, hogy az újpestiek már az egy pontra ügyelnek. A 82. percben Remili még eljutott ugyan a kapunk elé, de erre több helyzettel is válaszoltunk. Előbb Torghelle járt már a vendégek ötösének sarkánál, de begurítását kivágták a védők, majd Sándor fejese pattant fel az újpesti kapusról, végül a labda a kapufáról hagyta el a játékteret. Még a hosszabbításban is eldönthettük volna a mérkőzést a magunk javára. Paraiba a jobb oldalon hagyta faképnél a védőket, begurítása tisztán találta a 16-oson belül érkező Oliveirát, akinek lövésébe az utolsó pillanatban még belevetődött egy újpesti játékos, és így elmaradt a gól. A második játékrészben sokkal több helyzetünk volt, mint a vendégeknek, ennek ellenére egy ponttal zártuk az őszi szezont. A folytatás tavasszal.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek