hu en
2012. November 25. 23:30  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
PÁPA - VIDEOTON FC 1-0 (1-0)
Játékvezetők - Vidi 1-0

Csapatunk nem bírta el, hogy a játékvezetők ismét nem védték meg a játékosokat. Vinícius kiállításánál pedig nagy valószínűséggel hibát követett el Takács sporttárs.

Meglehetősen kevés néző előtt, csípős hidegben kezdődött csapatunk pápai vendégjátéka.

A harmadik percben Kovácsot buktatták 30 méterre a pápai kaputól pont középen. A szabadrúgást Tóth Balázs rúgta kicsivel a bal kapufa mellé. Egy perc múlva Sándor ívelt Nikolics elé, támadónk egyszerre ért oda Szűcs kapussal, aki kiütötte a labdát. Az első igazán nagy helyzet a 14. percben adódott előttünk, amikor Sándor lépett ki a védők között, csapatkapitányunkat felrúgták, Takács nem adott tizenegyest. Három perccel később Kovács húzott el a bal oldalon, lement egészen az alapvonalig, visszapasszolt labdáját azonban Rodenbücher kirúgta az érkező Nikolics elől. A 19. percben Maric lőtt kapura 25 méterről, Tujvel biztosan fogta a lapos próbálkozást. A 22. percben Gyurcsó szögletét Kovács adta vissza szélsőnknek, aki a kapu elé kanyarított, de kifejelte egy védő a labdát. Pár másodperccel később Szűcsnek kellett védenie egy lövést. A 27. percben szinte megismétlődött a harmadik perc jelenete, a Kovács buktatásáért megítélt szabadot újra Tóth lőtte kapura 30 méterről, egy védőről pattant szögletre a labda. A 32. percben Kovácsot tarolta le Tóth Bence, a vak szerencsének és Kovács levegőben bemutatott akrobatikus mozdulatának - mellyel igyekezett az esést tompítani - köszönhetően nem dőlt ki fél évre középpályásunk. Az egyértelműen piros lapot érő, brutális és szándékos testremenő szabálytalanságot követően lökdösődés alakult ki, aminek a végén Viníciust kiállította Takács játékvezető. (Kíváncsian várjuk, hogy a fegyelmi tárgyaláson milyen indokkal magyarázzák majd a piros lapot és a vélhető eltiltást.) A vétkes hazai játékos csak sárgát kapott az eset után. A 38. percben egy támadásunk után Nikolics maradt a földön a pápai tizenhatosnál, de a hazaiak nem rúgták ki a labdát és a játékvezető sem állította meg a játékot, így gyakorlatilag kettős emberelőnyben támadhatott a Pápa. A kontrából gólt szereztek a hazaiak: Arsic bal oldali beadását Seye fejelte nyolc méterről a bal alsóba (1-0).

A félidő hátralévő részében tovább próbálkoztunk, de nem tudtunk egyenlíteni, így 1-0-s pápai vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A 47. percben Sándor ugratta ki Nikolicsot, aki kisodródott, de azért jobbal lőtt, a jobb alsó mellett ment el a labda. Az 50. percben Seye vitte el a labdát a kifutó Tujvel mellett, majd kisodródva visszapasszolt, Kaká szabadított fel. Két perc múlva Sekour lőtt jobbal 18 méterről, Tujvel biztosan védett, majd az ellentámadás után Tóth Balázs lőtt fölé egy szabadrúgást 30 méterről, amit Neto feltartásáért ítélt a játékvezető. A 62. percben Maric bombáját fogta Tujvel, majd Sándor gyönyörű passzát Nikolics lőtte kapura, Szűcs óriásit védett. A 67. percben Paraiba fordult kapu felé a tizenegyes pontnál, elpöckölte a labdát Szűcs mellett, aki nyújtott lábbal letaglózta. Nyilvánvaló büntető és kiállítás helyett kirúgás következett. A 72. percben Kovácsot rúgta fel Quintero a tizenhatos mellett, a szabadrúgást Gyurcsó lőtte kapura, egy lábról mellé pattant a labda. A 83. percben Gyurcsó jobb oldali beadását Rodenbücher bombázta ki az ötösről. Két perccel később Gyurcsó szöglete Sándorról Kakához perdült, aki lőtt, de sajnos nem tudott eléggé rádőlni. A 86. percben Gyurcsó jobb oldali beadását Sándor kapásból fölé lőtte hat méterről. Ez volt a legnagyobb helyzetünk. Teljesen beszorítottuk a Pápát 10 emberrel is, de nem sikerült a kapuba találnunk, a három perces ráadás után is maradt az 1-0.

Csapatunk mindent megtett a jó eredményért, azonban Takács János és segítői ellen nem volt esélyünk. A játékvezető két büntetőt nem ítélt meg ma este csapatunknak és kétszer is elfelejtette felmutatni a piros lapot a hazaiaknak. Viníciust viszont ok nélkül állította ki.

Íme a négy legnagyobb játékvezetői tévedés:
1. Sándor Györggyel szemben egyértelműen szabálytalankodott a 16-oson belül Rodenbücher, a játékvezető nem ítélte meg javunkra - 0-0-s állásnál - a jogos büntetőt.

2. Tóth Bence piros lapot érő szabálytalansága Kovács Istvánnal szemben.

3. Vinícius jogtalan piros lapja. A felvételen egyértelműen látszik, hogy Rodenbücher (20-as mezben) arcon vágta Nikolicsot, aki az ütés miatt hátra esett, és a mögötte álló Tóth Bencét Viníciusnak lökte. Ezt követően a hazaiak 30-as mezben szereplő játékosa, Quintero próbálja szándékosan letalpalni Vinícius térdét, óriási szerencse, hogy végül nem érte el játékosunk lábát, hiszen a mozdulatot követően komoly sérülést okozhatott volna - mindezt teljesen szándékosan és büntetlenül.

4. Szűcs Lajos nyújtott lábbal, piros lapot érően letaglózta Paraibát a 16-oson belül, miközben a labda a közelben sem volt. Csupán néhány centin múlt, hogy a hazaiak kapusa nem találta telibe fiatal csatárunk arcát.

     
 

A játékvezető a következőképp indokolta meg Vinícius piros lapját a mérkőzés jegyzőkönyvében:

"Kiállítás:
A mérkőzés 34. percében a Lombard-Pápa játékosa (10) Tóth Bence szabálytalankodott ellenfelével, (ezért sárga kártyával figyelmeztettem) amelyet követően Sousa Dos Santos Paulo Vinícius hozzá rohant és felemelt karral szándékosan mellbe lökte, amiért kiállítottam.

Takács János játékvezető"
 

 
     

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek