hu en
2012. November 17. 21:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
PMFC - VIDEOTON FC 0-0
Beértük a Debrecent a tabellán

Bár a győzelem nem sikerült, a megszerzett egy ponttal immár úgy állunk a negyedik helyen, hogy a tavalyi bajnok csak több győzelmének köszönhetően előz meg bennünket.

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az MTK legyőzte idegenben a Debrecent, így csapatunk abban a tudatban léphetett pályára a Pécs otthonában, hogy amennyiben nyer, a harmadik helyre jöhet fel a táblázaton.

Rögtön egy kisebb helyzettel kezdődött a találkozó, Nikolics csúsztatott az ötösről Dibusz kezébe. Két perccel később Walter Lee passzolt középre a bal oldalról, labdáját kivágta egy védő, Mitrovics kapásból lőtt jobbal a tizenhatosról, de lepattant a blokkról próbálkozás. A hatodik percben jutott el először a Pécs a kapunk elé, egy bedobás után Grumic emelte a labdát Bajzát elé, aki kapásból jócskán fölé lőtt 17 méterről. A 12. percben remekül szereztünk labdát a félpályánál, Sándor indult vele a kapu felé, majd 30 méterről jobbal, laposan mellé lőtt. A 18. percben hatalmasat védett Bozsovics. Bajzát lépett ki ziccerben, az asszisztens nem jelzett lest, a pécsi támadó hét méterről lőtt, kapusunk eszén azonban nem tudott túljárni. A következő 15 percben nem alakult ki nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem, viszont két sárgát is kiosztott Andó-Szabó játékvezető, egyet ide, egyet oda. A 38. percben egy gyönyörű támadás után Walter Lee beadása jött ki a védőkről, majd Sándor lőtt kapura egy felpattanó labdát, Dibusz védett. Többet birtokoltuk a labdát az első játékrészben, de gólt nem tudtunk szerezni, 0-0-val fordultak a csapatok.

Szünetben Sándor Györgyöt Kovács István váltotta nálunk, akit a 47. percben buktattak 27 méterre a kaputól, a szabadrúgást Gyurcsó pöccintette Tóth elé, a lövés egy védőről pattant le. A 49. percben Paulo Sousát elküldte a kispadtól a játékvezető. Nem volt világos az ok, mindenesetre vezetőedzőnk a kispad mögötti lelátó aljáról nézte végig a hátralévő 40 percet. Az 51. percben Nikolicsot vágták fel 28 méterre a kaputól, a szabadrúgást Brachi lőtte kapura, Dibusz védett. Az 54. percben Horváth Adrián brutálisan beleszállt Caneirába, de csak sárgát kapott érte. Két perccel később Bajzát lövése kevéssel ment a bal alsó mellé. A 62. percben Gyurcsó szabadrúgása jött vissza a sorfalról, középpályásunk másodszorra beemelte a labdát a kapu elé, mentettek a védők. Három perc múlva Bajzát cselezett befelé a bal oldalról, jobbal lőtt 23 méterről, a jobb alsó mellé ment a labda. Felgyorsultak az események, hiszen pár másodperccel később Nikolics szépen hozta magát helyzetbe, 17 méterről jobbal lőtt, Dibusz védett. Újabb egy perc múlva Bajzát két védőnk közé bevitte a labdát, majd lőtt, Bozsovicsnak nem okozott gondot. A 73. percben Tóth remek labdát adott Gyurcsónak a jobb szélen, ő középre passzolt, de egy védő kirúgta az érkező Nikolics elől. A 76. percben Bajzát addig forgolódott a tizenhatosunk előtt, hogy lövőhelyzetbe került, végül fölé ment a próbálkozása. Tíz perccel a vége előtt a meccs legnagyobb helyzetét láthatták a nézők, Nikolics kapott jó labdát Mitrovicstól, egy védő szorításában 17 méterről jobbal lőtt, a bal kapufát találta telibe. A 85. percben Brachit tarolták le a hazai térfél közepén. A szabadrúgást a sértett lőtte kapura, Dibusz megfogta. A 86. percben Bodnár ívelt középre a jobb oldalról, felperdült a labda, Bozsovicsnak kellett kiütnie a léc alól, majd Wittrédi lövését fogta biztosan kapusunk. Az utolsó percekre beszorítottuk a Pécset, előbb Kovács, majd Torghelle elől mentettek az utolsó pillanatban. A lefújás előtt még Gyurcsó találta el az oldalhálót, majd Vinícius helyezkedett remekül egy beadásnál, végül három perc hosszabbítás után ért véget az összecsapás.

Kemény, harcos meccsen igazságos eredmény született, a megszerzett egy ponttal maradtunk a táblázat negyedik helyén, de pontszámban már beértük a harmadik Debrecent.
 

CÍMKÉK
tudósítás 2012-2013 OTP Bank Liga NB I Pécsi MFC-Matias - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek