hu en
2012. Október 31. 20:58  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Nikolics a hosszabbításban duplázott

A rendes játékidőben kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét oldalon volt egy-egy kapufa. A hosszabbításban aztán a csereként pályára lépő Nikolics kétszer villant.

Csapatunk a harmadik fordulóban kapcsolódott be a Magyar Kupa küzdelmeibe. Azonnal rangadó várt ránk, hiszen a legjobb 32 között azt a Haladást fogadtuk, akik a Ferencvárost ejtették ki a Magyar Kupából.

Remekül kezdtük a találkozót, már a 2. percben megszerezhettük volna a vezetést. Kovács szép cselekkel iramodott meg, majd gyönyörűen passzolt Harasztinak, aki lövés helyett passzolni szeretett volna, így azonban csak helyzet lett az akcióból. A következő percekben is lüktető maradt a mérkőzés irama, azonban ahogy peregtek a másodpercek, úgy vettek vissza a csapatok a lendületből. A Haladás óriási erőket mozgósított annak érdekében, hogy teljesen lezárja a területet a saját 16-osa előtt, ez többnyire sikerült is a szombathelyi játékosoknak, ezért csapatunk bátran próbálkozott átlövésekkel. Szolnoki, Sándor és Gyurcsó is megkísérelte távolról bevenni Rózsa kapuját, de vagy a célzás nem volt tökéletes, vagy a szombathelyi kapus volt jó helyen. Mivel agresszívan, már a saját térfelükön letámadtuk a szombathelyi játékosokat, a vendégek csak ritkán jutottak el a kapunk közelébe, de veszélyes helyzetet ekkor sem tudtak kialakítani.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az első játékrész végén abbahagyták dacára annak, hogy a vendégek mestere kettőt is cserélt a szünetben. A 47. percben egy szerencsétlen ütközést követően megsérült a Haladás játékosa, Simon Ádám akinek vérzett is a feje, azonban rövid ápolást követően már ismét a pályán volt. Azon a pályán, melyen továbbra sem láthattak nagy gólhelyzetet a nézők. Sárga lapok viszont öt percenként színesítették a mérkőzést, sőt a 64. percben ismét megsérült Simon, és már nem is tudta folytatni a játékot, így Artner Tamás viszonylag hamar elhasználta három cserelehetőségét. A 75. percben aztán egy csapásra megváltozott a játék képe. Radó került hatalmas helyzetbe, és 10 méterről nagy kapufát lőtt. Az ellentámadásból Nikolics lőhetett 12 méterről kapura, a nagy erejű lövés alig kerülte el a Haladás kapuját. A 80. és a 82. percben is Nagy Gábor tesztelte Tujvelt, kapusunk azonban mindkét alkalommal hatalmas bravúrral őrizte meg kapunkat a góltól. A 83. percben egy bal oldalról elvégzett szögletet követően robbant be az ötösön belülre Sándor György, és nagy erővel fejelt, a labda a felső lécen csattant. A rendes játékidő utolsó percében még Nikolics került helyzetbe Mitrovics szabadrúgását követően, de nem sikerült gólt szereznünk a támadás végén, következhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás.

Nagy iramban folytatódott a mérkőzés, vagyis egyik csapat sem akarta a büntetőkre bízni a továbbjutás sorsát. A találkozó 97. percében Nikolics meg is szerezte a vezetést egy szép akció végén. Kovács hozta játékba a jobb szélen Gyurcsót, aki egyből középre tekert, a hosszú oldalon érkező Niko pedig közelről a kapuba fejelt (1-0).
A 100. perc végén újabb gólt szerzett csatárunk. Mitrovics távoli, nagy erejű szabadrúgását csak kiütni tudta Rózsa, azonban épp Nikolics elé, aki közelről a kapuba bombázott (2-0).

A hosszabbítás második félidejében igazán említésre méltó esemény már nem történt, így csapatunk jutott a Magyar Kupa 4. fordulójába, és várhatjuk a vasárnap esti sorsolást, ugyanis a SportTV Harmadik félidő című műsorában fognak sorsolni.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek