hu en
2012. Szeptember 23. 17:19  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - GYŐRI ETO FC 0-1 (0-0)
Ismét Koltai gólja döntött

Csapatunk hiába támadta végig szinte az egész mérkőzést, a vendégek a második félidőben az első helyzetüket gólra tudták váltani, és elvitték a 3 pontot.

Igazán szép, kellemes kora őszi idő fogadta Székesfehérváron a csapatokat és a szurkolókat. A győriek zsinórban öt győztes mérkőzéssel a hátuk mögött érkeztek hozzánk, mi pedig egy csütörtöki Európa Liga találkozót követően léptünk pályára.

Pintér Attila csapata az első percekben többet birtokolta a labdát, azonban az első kapura lövés Mitrovics nevéhez fűződött, igaz a próbálkozás nem járt sikerrel, a labda nem sokkal ugyan, de elkerülte a győri kaput. Egy perccel később Kamber középre adását fejelte Bozsovics kapuja mellé Kronaveter mintegy 6 méterről. Ahogy teltek a percek, úgy vette át csapatunk fokozatosan a mérkőzés irányítását. A kezdeti győri fölény gyorsan köddé vált, mi pedig a széleken próbáltunk helyzeteket kialakítani, de nem sokszor sikerült a masszív győri védelem mögé kerülni. A félidő közepén Renato Neto átlövésekkel is próbálkozott, az első kísérlete csupán centikkel kerülte el a vendég kaput. A mérkőzés ezen időszakában mindkét csapat elég pontatlanul játszott a középpályán, de egyik félnek sem sikerült élni a másik hibáival. A győriek játékán nem látszódott az, amit Pintér Attila a mérkőzés előtt nyilatkozott, miszerint ők győzni érkeznek Fehérvárra, sokkal inkább az volt az ember érzése, hogy a vendégeknek tökéletes eredmény a gól nélküli döntetlen.

Szünetben egyik vezetőedző sem cserélt, azonban a játék képe annyit változott, hogy a győriek a második játékrész első perceiben pillanatokra sem tudták megtartani a labdát. Az 56. percben Gyurcsó veszélyeztetett a 16-os sarkáról, életerős lövését nem is tudta megfogni Stevanovic, a labda kipattant a rutinos kapusról, azonban Lipták felszabadított. Tíz perccel később a semmiből megszerezte a vezetést - és mint később kiderült, a győztes gólt - Koltai Tamás. Az elmúlt hetekben parádés formában játszó győri játékos egy kontratámadás végén egyedül vezethette Bozsovicsra a labdát, és nagyon higgadtan lőtte ki a hosszú sarkot. A gól egy-két percre megfogta csapatunkat, ezt majdnem ki is használták a vendégek, azonban Aleksidze három méterről nem tudta bevenni az üres kaput. A mérkőzés végén már három támadóval rohamoztunk, csapatunk mindent megtett azért, hogy megfordítsa a mérkőzés állását, azonban semmi nem jött össze. A 82. percben Torghellével szabálytalankodott Lipták a győri 16-oson belül, de Fábián sípja néma maradt. A mérkőzés vége felé pedig Paulo Sousat fegyelmezte a spori, pedig ugyanabban a percben Pintér rúgott el mérgében egy vizes palackot, pont a Vidi technikai zónájába, ám ezért sem a játékvezető sem a negyedik játékvezető nem figyelmeztette a győri trénert. A meccs utolsó perceiben nagyon nyomtunk, de gólt nem sikerült szereznünk, így nyert és a bajnoki tabella élére ugrott a Győri ETO.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek