hu en
2012. Szeptember 21. 00:00  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
K.R.C. GENK - VIDEOTON FC
Az eredmény ellenére bizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk

A váratlan hazai vezetés után eredménytelenül próbálkoztunk, az egyenlítés helyett két genki találat következett a hajrában, amivel eldőlt a mérkőzés.

Genk kis belvárosát kora délután kezdték ellepni a fehérvári szurkolók, és ha más nem is utalt arra, hogy szerda este a város csapata megkezdi szereplését az Európa Liga csoportkörében, a vidisták tettek arról, hogy a belga polgároknak eszükbe jusson, este tényleg meccs lesz, mégpedig a Videoton FC ellen.

A város szélén épült - 25 ezres - gyönyörű Cristal Arenában félház előtt kezdődött a találkozó. Agresszíven és gyorsan futballoztunk, ami meglepte a hazai csapatot, a mérkőzés elején nem tudtak mit kezdeni csapatunk játékával. A második percben remek kontrát vezettünk, melynek végén Tóth lőtt kapura 25 méterről, a középre tartó labdát fogta Van Hout. Két perc múlva Sándor passzolt Mitrovicshoz, ő Oliveirához, aki Sándort szerette volna kiugratni, kicsit hosszú volt azonban a labda. Az első hazai lehetőség a 10. percben jött el, amikor Buffel indult meg a bal oldalon, bal lábas lövése elment keresztbe a bal alsó mellett. A 13. percben megint Tóth Balázs próbálkozott jó 30 méterről, a bal alsóra tartó labdát Van Hout másodszorra fogta meg. Egy perc múlva Gorius végzett el a jobb oldalról egy szabadrúgást, Sándor kicsúsztatta, majd Joseph-Monrose lőtt kapásból, ezt pedig kiöklözte Bozsovics. A 22. percben váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak, egy jobb oldali beadás átszállt a hosszúra, ahol Vossen érkezett és a kapuba fejelt. (1-0).

A gól után a Genk birtokolta többet a labdát, de nagyobb helyzetig nem jutottak, a 36. percben egy kapu fölé szálló bomba volt a legveszélyesebb, aztán a félidő végére megint inkább mi voltunk aktívabbak. Mitrovics kétszer is próbálkozott, mindkétszer magabiztosan védett van Hout, majd a 44. percben Walter Lee ment el szépen a jobb oldalon, középre tett labdája elment az érkező Oliveira előtt.

A második félidőt nagyon erősen kezdtük, öt percig a térfelünkre sem jöttek át a genkiek. A 48. percben Torghelle tett vissza egy labdát, Sándor egyből lőtt 22-ről, de megpattant egy lábon a labda, így kapu mellé ment, majd egy perc múlva megint Sándor volt a főszereplő: két remek testcsel után középre passzolt, Van Hout kapus megelőzte Torghellét. Az 51. percben De Ceulaer kapáslövését védte Bozsovics, négy perc múlva pedig Koulibaly ment el a bal szélen, középre passzolt, Vossen szép mozdulattal lőtt a kapu mellé. A 60. percben Gyurcsó gyönyörű csel után passzolt Sándorhoz, aki jobbal 18 méterről rúgott kapura, de Van Hout sokadszor is magabiztosan védett. A 63. percben Stopira beadására nem volt érkező, majd a kontra után De Ceulaer lépett ki, megpróbálta átemelni Bozsovicsot, kapusunk nagyot nyújtózott, és végül elérte a labdát. Kicsivel később Vossen lőtt oldalhálót, amire rögtön válaszoltunk Gyurcsó bombájával. A 74. percben Brachi beadását Vossen fejelte ki, Mitrovics kapásból lőtt, fölé ment a labda. Érezhető volt, valamelyik csapat még fog gólt szerezni, sajnos a belgáknak sikerült. A 78. percben szinte tükrözték az első találatot: Vossen ment el a bal oldalon, átívelt a hosszúra, ahol Buffel érkezett és jobbal kapásból a bal alsóba lőtt. (2-0).

Az utolsó 10 percben mindent megpróbáltunk, ezáltal kicsit kinyíltunk hátul, a Genk kétszer is helyzetbe került és a másodikat kihasználta. De Ceulaer a bal oldalon vezette a labdát, csinált egy cselt befelé, aztán jobbal a bal alsóba tekert. (3-0).

A gól után egy perccel lefújta a mérkőzést Duhamel játékvezető. A mérkőzés több szakaszában is a mi akaratunk érvényesült a pályán, de egy váratlan vezető gól után hiába támadtunk, nem tudtunk egyenlíteni, a Genk pedig kegyetlenül kihasználta, hogy a végén kicsit fegyelmezetlenül mentünk előre. Az arány mindenképp túlzó, szomorkodásra pedig semmi okunk, hiszen egyrészt újra bizonyítottuk, hogy bárkivel felvesszük a versenyt Európában, másrészt vasárnap rangadó vár ránk az ETO ellen Sóstón.

CÍMKÉK
tudósítás 2012-2013 UEFA Európa Liga K.R.C. Genk - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek