hu en
2012. Augusztus 19. 21:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - EGRI FC 2-1 (0-0)
Az utolsó percekben fordítottunk

Ez egy ilyen forduló volt, több mérkőzés is a 90. perc után dőlt el - köztük a miénk is.

Nagyszerű nyári időben kezdődött a negyedik forduló zárómérkőzése Székesfehérváron. Azt az Egri FC-t fogadtuk, akikkel legutóbb 25 éve játszottunk NB I-es bajnoki mérkőzést, méghozzá Egerben, az eredmény pedig gól nélküli döntetlen lett. A két csapat Székesfehérváron legutoljára 1986-ban játszott bajnokit, és akkor az egriek 1-0-ra nyerni tudtak ellenünk.

Már az első percekben látszódott, hogy az egriek 10 emberrel fognak védekezni, ezzel teljesen fel is adták a támadások lehetőségét. Mi a széleken vezettük támadásainkat, azonban a szélről érkező beadásokat rendre a vendégvédők fejelték ki - ennek is volt köszönhető, hogy futószalagon végezhettük el a sarokrúgásokat. A találkozó 14. percében Oliveira gyönyörű cselekkel tört be az egri 16-oson belülre, ahol Knakal egy "bodicsekkel" állította meg játékosunkat. A teljesen jogos büntetőt azonban nem fújta be Veizer sporttárs. Sőt, 10 perccel később ismét gyanús körülmények között került földre a vendég 16-oson belül Oliveira, a játékvezető azonban - mindenki legnagyobb megdöbbenésére - műesésért a mi játékosunknak adott sárgát. Az első félidő egészében mi irányítottuk a játékot, mi birtokoltuk többet a labdát, de a betömörülő védelem ellenszerét nem találtuk.

Fordulás után nem sokat változott a játék képe, egészen az 55. percig, amikor pályára lépett a vendégeknél Németh Norbert, aki egy perccel később szép gólpasszt adott Koósnak. Gyakorlatilag az első kapura lövéséből gólt szerzett az Egri FC. A gól után azonnal pályára lépett Torghelle, aki első labdaérintéséből majdnem kiegyenlített, éles szögből leadott lövése után a labda a kapufát is súrolva hagyta el a játékteret. Az 59. percben Bozsovicsnak kellett hatalmas bravúrt bemutatnia, ismét Koós került ziccerbe, de kapusunk szépen védett. Fél perccel később, az első vendégszögletet követően a labda a felső lécen csattant, újabb egri gólszerzési lehetőség maradt ki. A 10 emberrel védekező egrieknek a második félidő nagy részében sem sikerült gólt rúgnunk, azonban az utolsó öt percben sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. A 87. percben Walter Lee parádés beadását fejelte Torghelle a kapuba, majd a 91. percben Netót rántották le a 16-oson belül, a jogos büntetőt Nikolics nagyon magabiztosan értékesítette.

Óriási csatában végül megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, de minden elismerést megérdemel a végig szervezetten és nagy lelkesedéssel küzdő egri csapat is.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek