hu en
2012. Augusztus 12. 18:30  -  Acsai N. Ferenc   -   Fotó: vidi.hu
VIDI - HONVÉD 0-1 (0-1)
Ezúttal semmi sem sikerült

Hiába próbálkoztunk folyamatosan, a befejezéseknél nem volt szerencsénk, a Honvédé lett a három pont.

Kicsit álmos időben és mintegy 3500 néző előtt kezdődött az OTP Bank Liga harmadik fordulójának rangadója, csapatunk az eddig két meccsből kettőt behúzó Honvédot fogadta a Sóstói Stadionban.

A második percben rögtön helyzet alakulhatott volna ki, hiszen Brachi beadására senki sem mozdult a vendégek védői közül, így a hosszúról zavartalanul fejelt középre Renato Neto, ott azonban nem érkezett társ. Egy perc múlva megint veszélyeztettünk, Haraszti jobb oldali lapos beadására Torghelle startolt, lőni viszont nem tudott, egy láb ugyanis hátulról megakadályozta, Szabó játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest. Pár perc elteltével kijöttek a szorításból a piros-feketék, és rögtön az első helyzetükből betaláltak. Délczeg emelt a jobb oldalon kilépő Zivanovic elé, aki jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. (0-1).

A gól után tovább próbálkoztunk. Az első nagyobb lehetőség a 18. percben történt, Walter Lee bal oldali beadását Renato fejelte fölé, de mintha kicsit megtámasztotta volna védője. Egy perc múlva Szabó Zsolt a fehérvári kispadnál akart rendet tenni, bár az nem derült ki, hogy milyen problémát látott, közben viszont a pályán is egymásnak esett néhány játékos. Mitrovics és Diaby kaptak sárgát, innen folytatódott a meccs. A 21. percben Caneira fejelt vissza egy labdát az ötösre, Torghelle gyönyörű mozdulattal a lécre lőtt. Sajnos ha bemegy, akkor sem lett volna érvényes a találat, lest intett az asszisztens. Igazán komoly helyzet nem alakult ki a következő 10-15 percben, de egyértelműen mi irányítottuk a játékot. A 37. percben, Haraszti szöglete után Renato elé került a labda, aki egy csel után középre passzolta a labdát, a védők tisztáztak. A Honvéd lassította a játékot és szerencsésen kihúzta kapott gól nélkül a szünetig.

A második félidő kezdőrúgását Gyurcsó Ádám húga, Dominika végezte el, majd ott folytatták a csapatok, ahol a 45. percben abbahagyták. Mi támadtunk, a Honvéd védekezett és próbált kontrázni, amikor lehetősége adódott. Az 53. percben egy ilyen kontra majdnem nagy helyzetet eredményezett, de Délczeg rosszul találta el a labdát. Az 59. percben Nikolics és Gyurcsó is beszállt, Szekeres és Haraszti mentek le. Pár perc múlva Mitrovics löbbölte be a labdát Kovács elé, akit - úgy tűnt - fellöktek, de nem járt tizenegyes az esetért. Fél perc múlva újra Kovács volt a földön a tizenhatoson belül, büntetőt megint nem kaptunk, Kokónak viszont sárgát adott Szabó Zsolt színészkedésért. A 69. percben sok minden történt: először Gyurcsó remekül ívelt középre a jobb oldalról, Torghelle feje fölött alig szállt el a labda, majd az ellentámadást megakasztó Renato sárgát kapott, végül Paulo Sousát teljesen érthetetlen módon a lelátóra küldte a játékvezető. Nagyon paprikás lett a hangulat a pályán is, a hátralévő húsz percben még négy sárgát és egy pirosat osztott ki Szabó sporttárs a korábban felmutatott öt sárga mellé.

A 75. percben egy szöglet után Ignjatovic fejelt az ötösről, Bozsovics hatalmas bravúrral védett. Egy perc múlva Brachi lőhetett szabadrúgást 25 méterre a kaputól, jobbal a jobb alsó mellé csavart. Fogyott az idő, de továbbra is próbálkoztunk, a 81. percben Gyurcsó vezette befelé a labdát, kétszer is szép lövőcselt mutatott be, majd visszajátszott Mitrovicsnak, aki fölé lőtt. A vége felé a jól kontrázó vendégek kétszer is helyzetbe kerültek, de mindkettőt kihagyták. Az öt perces hosszabbítás első percében Torghelle lépett ki a jobb oldalon, Kemenes elütötte, tizenegyeshez jutottunk, a kispesti kapust pedig kiállította a játékvezető. Mivel a vendégeknek már nem volt több cserelehetőségük, Ivan Lovric húzta fel a kesztyűt, hogy aztán pár másodperccel később Nikolics jobbra tartó büntetőjét kiüsse. Két perc volt még hátra, amikor a Honvéd kihagyott egy lehetőséget, mi pedig sajnos nem tudtunk lövőhelyzetbe kerülni, hiába állt mezőnyjátékos ellenfelünk kapujában.

Nagyot küzdöttünk, többet birtokoltuk a labdát, de ezúttal nem volt szerencsénk a befejezéseknél, a Honvéd pedig a korán megszerzett vezetést megőrizve, a meccs további részét kivédekezve elvitte a három pontot Fehérvárról.

CÍMKÉK
tudósítás 2012-2013 OTP Bank Liga NB I Videoton FC - Budapest Honvéd FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek