hu en
2012. Augusztus 05. 16:26  -  Wéninger Ákos
Újpest FC - Videoton FC 0-1 (0-0)
Szívvel-lélekkel küzdöttünk, megérdemelten nyertünk

Kihagyott 11-es, három piros lap és egy Torghelle-gól. Fordulatos, izgalmas mérkőzésen nyertünk Újpesten.

Rekkenő hőségben kezdődött vasárnap délután az Újpest FC - Videoton FC bajnoki mérkőzés. A nyáron felújított újpesti gyepszőnyegre semmi panasz nem lehet, kifogástalan állapotú talajon játszhatott a két csapat.

Az első 10 perc mezőnyjátékkal telt, majd az Újpest kapcsolt eggyel nagyobb sebességi fokozatba. Először Kabát szabadrúgását követően Remili fejelt az ötösről alig kapu fölé, két perccel később pedig Zarus Yadin játszotta tisztára magát a 16-osunk előterében, 18 méterről egy életerős, lapos bombát küldött kapura, Bozsovicsnak nagyot kellett védenie. A félidő felénél rövid ívószünetet rendelt el Iványi sporttárs, majd folytatódhatott a játék, nem is akárhogy! A 30. percben Mihajlovic vágta fel a 16-oson belül Torghellét, a jogos büntetőt Sándor végezte el, Balajcza azonban megérezte az irányt, és kivédte a 11-est. A kihagyott büntetőt követően egyre gyakrabban kellett Iványinak elővennie a sárga lapot - az első félidőben összesen hét alkalommal. Mindkét csapat legnagyobb bánatára, két alkalommal is olyan játékos kapott sárgát, akik korábban már begyűjtöttek egy ilyen színű kártyát, így az első félidő végére 10-10 főre fogyatkoztak a csapatok. Tőlünk Viníciust állította ki a 42. percben a játékvezető, majd alig két perccel később Kabát Péter is hasonló sorsra jutott. Nem lehetett tehát arra panaszkodni, hogy unalmasan telt volna el az első félidő.

Szünet után mi kezdeményeztünk többet, először Tóth lőtt kapura kapásból egy kipattanó labdát, majd egy perccel később Szolnoki vette célba a bal felső sarkot mintegy 20 méterről, Balajcza azonban bravúrral védett. Az 57. percben Remili került nagy helyzetbe, 17 méterről azonban kapu fölé lőtt. A mérkőzés fordulópontja a 63. percben volt, amikor Paulo Sousa pályára küldte Mitrovicsot és Nikolicsot is. Utóbbi három perccel később fantasztikus gólpasszt adott Torghellének. Nikolics meghúzta a jobb szélen, majd középre adását Torghelle csukafejessel juttatta Balajcza kapujába (0-1).

A 72. percben Niko eldönthette volna a meccset, remek labdát kapott Mitrovicstól, Balajcza mellett szépen el is gurította azt, azonban a játékszer végül a bal kapufán csattant. A mérkőzés 76. percében olimpiai aranyérmet ünnepelhettünk a Szusza Ferenc Stadionban, Berki Krisztián - az UTE versenyzője - nyerte meg Magyarország harmadik aranyérmét az idei olimpián, melyhez ezúttal is szívből gratulálunk!

A 82. percben Szolnokit is kiállította Iványi sporttárs, így az utolsó perceket 9 emberrel voltunk kénytelenek lejátszani. Nyomott is rendesen az Újpest, de szívvel-lélekkel küzdöttek játékosaink, és végül sikerült megőrizniük az egy gólos előnyünket, így május után augusztusban is 3 pontot raboltunk Újpestről. SZÉP VOLT FIÚK!

CÍMKÉK
tudósítás 2012-2013 OTP Bank Liga NB I Újpest FC - Videoton FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek