hu en
FK Partizan Végeredmény 0-0
Videoton FC
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2017-2018
Rájátszás - Első mérkőzés
2017.08.17., Csütörtök @ 21:00
Belgrád, Partizan Stadium

28 fok, derült égbolt
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
John Beaton
Asszisztensek:
Graeme Stewart, Stuart Stevenson
Tartalék játékvezető:
Donald Robertson
90 +3.Az utolsó percen megnyerhettük volna a mérkőzést, egy nagyon szép támadás végén sikerült hatalmas helyzetbe kerülnünk, de Pátkai lövése nem talált utat a hazai kapuba! A vége így 0-0.
90.3 perc a hosszabbítás.
84.
 
80.Durdevic helyére Jovanovic állt be.
78.Jankovic helyére Durickovic állt be.
77.Henty helyére Maric állt be.
75.Henty húzódott meg, akár csak Mezőkövesden, ezúttal is a találkozó hajrájában sérült meg támadónk.
70.Durdevic fejelt egy szélről érkező beadást a kapunkba, de mivel szabálytalankodott Fiolával, ezért a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé.
69.
 
66.Soumah helyére Ilic állt be.
65.Géresi iramodott meg a bal szélen, majd gyanús körülmények közt a földre került a 16-oson belül, a spori továbbot intett.
62.Nego távoli, középre tartó lövése nem okozott gondot a Partizan kapusának.
58.Nagyon veszélyes fehérvári szöglet után Juhász fejelt nem sokkal a hazai kapu mellé. Nagy helyzet volt!
56.Szolnoki rossz ütemű becsúszása is sárga lapot ért.
53.Ezúttal Soumah végezte el a szabadrúgást, de ez sem talált kaput.
52.Fiola szabálytalankodott 20 méterre a kapunktól.
50.Jankovic nagyon gyenge szabadrúgásával tulajdonképen felszabadult a kapunk.
49.Szabó szabálytalankodott 17 méterre a kapunktól az egyik hazai játékossal, nagyon veszélyes helyről következhet szabadrúgás.
46.Henty kapott sárga lapot.
46.Folytatódik a meccs!
45 +3.Vége az első félidőnek!
45.3 perc a hosszabbítás.
43.Scsepovics helyére Szabó állt be.
42.Lazovics ívelt kapu elé, Scsepovics ígéretes helyzetben lövés helyett a labdaátvételt választotta, a támadás így végül egy nem túl erős Géresi lövéssel fejeződött be.
39.
 
37.Jevtovic lövése kerülte el a kapunkat. Most aktívabbak a hazaiak.
35.Vulicevic életerős, 14 méterről eleresztett lövését kellett Kovácsiknak nagy bravúrral védenie a felső léc alól.
32.Hadzic sérült meg, nem tudja folytatni a játékot. Helyére Géresi állt be.
31.Stopira lőtt kapu mellé 23 méterről egy elé pattanó labdát.
30.Az első félóra igazán komoly gólhelyzet nélkül telt el.
27.
 
25.Pátkai is besárgult.
20.Radin Milan rúgta fel Lazovicsot, sárga lap!
19.Ezekben a percekben egyik kapu sem forog veszélyben, mezőnyjátékkal telik most az idő.
15.
 
13.Durdevic távoli lövése volt veszélyes, nem sokkal kerülte el a kapunkat, Kovácsik azonban ezen is rajta volt.
9.Egyáltalán nem kezdtük megilletődötten a meccset, az első közel tíz perc kiegyenlített játékot hozott.
4.Az első fehérvári szöglet nagyon veszélyes volt, a berobbanó Stopira elől sikerült azonban tisztázniuk a hazaiaknak. Ezután még két újabb sarokrúgást végezhettünk el, ezek azonban már veszélytelenek voltak.
2.Vulicevic beadása csúszott le, olyannyira, hogy a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. Kovácsik egyébként biztosított, de mindenesetre veszélyes szituáció volt.
1.A Partizan kezdte a meccset!
-3.Érkeznek a csapatok. A mieink fehérben, a hazaiak feketében fognak futballozni ma este.
-10.
Székesfehérváron, a Petőfi parkban is rengetegen szurkolnak a Vidinek!
-18.
 
-20.Megérkeztek azok a roppant szerencsés Vidi-drukkerek, akik élőben tekinthetik meg a mai esti mérkőzést itt Belgádban. Egyelőre a hangjukat még nem hallani, hiszen a helyi technikus a maximumra tekerte a stadion hangszóróit, melyekből különböző Partizan dalok szólnak.
-25. 
-33.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-40.Csapatunk 2009. augusztusában játszott zárt kapuk mögött tétmeccset, akkor hazai pályán, egy roppant izgalmas véghajrát követően 3-2-re nyertünk a DVTK ellen.
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Szolnoki, Juhász, Fiola, Stopira - Nego, Pátkai, Hadzic, Henty - Lazovics, Scsepovics
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóikat Belgrádból, ahol 21-kor kezdődik a Partizan - Vidi találkozó melynek tétje a csoportkörbe való jutás.
Mérkőzés után

Marko Nikolics: 

Annyit foglalkozott a sajtó ezzel az összecsapással előzetesen, mintha én lennék az első a foci történetében, aki a volt csapata ellen meccsel. A játék sajnos nem volt azon a szinten, mint amennyire beharangozták a meccset. Nem vagyok elégedett a játékkal, nem szeretem a 0-0-s mérkőzéseket, az is igaz azonban, hogy 7 játékosunk hiányzott. Fiatal csapattal is sikerült helyzeteket kialakítanunk, sőt a végén megnyerhettük volna a találkozót. Nem volt szép játék, a küzdelem dominált inkább. Menet közben kellett két támadónkat is lecserélni, ez is lehet az oka annak, hogy nem találtunk a kapuba. Sajnálom, hogy megszakadt a sorozatunk, és ezúttal nem lőttünk gólt, igaz, nem is kaptunk. Nem változott semmi az esélyeket illetően a mérkőzés előtti állapothoz képest, Felcsúton, telt ház előtt dől majd el minden. Próbáljuk tovább élni az álmunkat, ahhoz pedig, hogy az álom valósággá váljon, bátorságra és szerencsére is szükségünk lesz!

Miroszlav Djukics: 

Nehéz meccsen vagyunk túl, nagy taktikai harc volt a pályán, nem volt túl sok helyzet a mérkőzésen. A hosszú passzok nem igazán működtek ma este. Nem dőlt el még semmi, a felcsúti visszavágó dönt mindenről. Mindkét csapat jól felkészült a másikból, ugyanilyen mérkőzésre számítok a második mérkőzésen is, az egészen apró részleteken múlik majd a továbbjutás. A játékosokon nagy volt a nyomás, hogy ne kapjanak gólt, Magyaroszágon könnyebb lesz számunkra. Lehet, hogy sok hiányzó volt a ellenfelüknél, de így is jól játszottak. 

UEFA Európa Liga
Európa liga, 2017-2018
Rájátszás - Első mérkőzés
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Augusztus 17. 23:00  -  Szerző: Vidi.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Semmi nem dőlt el - gól nélküli döntetlen a Partizan otthonában

Az Európa Liga rájátszásának első felvonásán mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a kapuba senkinek sem sikerült betalálnia. Visszavágó augusztus 24-én, Felcsúton.

Csütörtök este, 21.00-kor kezdődött az Európa Liga rájátszásának első mérkőzése Belgrádban. Az UEFA döntése értelmében a találkozót zárt kapuk mögött rendezték, de egy új szabályozásnak köszönhetően 200 Vidi-szurkoló beléphetett a stadionba. Más kérdés, hogy a sajtószektor telt házzal üzemelt, és úgy tűnt, a többség maximum a Grobari újságjának munkatársa lehet. A kezdés előtt pár perccel érkeztek meg a számukra kijelölt szektorba szurkolóink, akik aztán végig biztatták a játékosokat. Klubunk egyébként Székesfehérvárra közös meccsnézést szervezett, a Petőfi parkban is sokan követték a mérkőzést.

A meccsen elsőként Vulicevic lecsúszott beadását jegyezhettük fel az első perc végén, ami a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret. Az ötödik percben Lazovics szöglete után Stopira fejelhetett volna nagy helyzetben, de egy védő menteni tudott. A 10. percben Vulicevic éles beadását Juhász fejelte ki a kapunk elől, 3 perccel később Djurdjevic lőtt 22 méterről a jobb alsó mellé. A következő 20 perc komolyabb lehetőség nélkül telt, a 32. percben aztán Stopira lőtt 25 méterről a bal alsó mellé. Ugyanekkor Hadzicot sérülés miatt le kellett cserélni, Géresi váltotta. 10 perc múlva a Vulicevic lépett ki a jobb oldalon, éles szögből bombázott kapura, Kovácsik bravúrral ütötte fölé a labdát. A 37. percben Jevtovic lőtt kapásból, 22 méterről a jobb alsó mellé egy előzőleg Pátkai által felfejelt labdát. A félidő vége előtt Lazovics ívelt kapu elé, Scsepovics ígéretes helyzetben lövés helyett a labdaátvételt választotta, a támadás így végül egy nem túl erős Géresi lövéssel fejeződött be. A helyzet után Scsepovicsot is le kellett cserélni, továbbra is a bordája okoz problémát, a fiatal Szabó Bence állt a helyére. A félidő hosszabbításának végén Géresi vetődött be Henty ívelésére, de nem érte el a labdát.

A második játékrész két Partizan-szaabdrúgással kezdődött, szinte ugyanarról a helyről, 17 méterről, kicsit jobbról végezhették el a hazaiak. Előbb Jankovic, mad Soumah csavart a bal felső fölé. Az 58. percben mi is veszélyeztettünk, Lazovics szögletére Juhász robbant be, de a fejese elkerülte Stojkovic kapuját. 4 perccel később Nego tesztelte a rutinos szerb kapust, de nem okozott neki gondot a középre lőtt labda. A 65. percben Géresi iramodott meg a bal szélen, majd a földre került a 16-oson belül, a spori továbbot intett.  

A második félidő felénél Durdevic fejelt egy szélről érkező beadást a kapunkba, de mivel szabálytalankodott előtte Fiolával szemben, a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. A 75. percben Henty számára is befejeződött a meccs, húzódás miatt Maric állt be a helyére. Az utolsó negyedórában sem sok minden történt, de a legvégén megnyerhettük volna a mérkőzést: Lazovics jobb oldali beadására Pátkai érkezett középen, akinek lövését bravúrral védte Stojkovic, majd Maric sem tudott betalálni a kipattanóból.

Maradt a 0-0, augusztus 24-én, Felcsúton dől el a továbbjutás.

 

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek