hu en
Nõmme Kalju FC Végeredmény 0-3
Videoton FC
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2017-2018
Selejtező - 2. kör
2017.07.13., Csütörtök @ 18:15
Tallinn, Kadriorg Stadion
1000 néző
11°C, esős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
João Capela
Asszisztensek:
Ricardo Santos, Sergio Nuno Teixeira Jesus
Tartalék játékvezető:
Luis Miguel Branco Godinho
90 +2.Véget ért a mérkőzés! A Vidi 3-0-ás győzelmet aratott a Nomme Kalju FC otthonában.
90 +2.Sikerült tisztázni.
90 +2.Újabb szögletet rúghat a Kalju.
90 +1.Neemelo fejelt mellé 12 méterről.
90 +1.Két perc lesz a ráadás.
90.Mbu Alidor tüzelt egy pattanó labdát 25 méterről, a jól vágódó lövés kevéssel ment el kapunk fölött.
88.Stopira beadását Maric fejelte kapura, de egy méterrel célt tévesztett.
87.Hadzic kapott sárga lapot.
86.Mirko Maric végezte el a szabadrúgást, de a sorfalat találta el vele.
85.Hadzic került földre az észt tizenhatos előterében, szabadrúgás.
84.30 méteres észt próbálkozást kellett kiszednie a bal felsőből Kovácsik Ádámnak.
81.Suljic helyére Maric állt be az utolsó cserelehetőségünkkel.
81.Újabb szögletet végezhettek el az észtek, de sikerült hatástalanítani.
80.
 
79.Pátkai késett el egy belépővel, sárga lapot kapott.
78.Barczi Dávid is beállt, ő Danko Lazovicsot váltotta.
75.A gólt követően azonnal cseréltünk. Duplázó csatárunk, Marko Scsepovics hagyta el a játékteret és Géresi Krisztián kapott lehetőséget.
74.Teles tehát sárga lapot kapott.
74.GÓÓÓÓÓL!

Scsepovics a felső lécre vágta a büntetőt, onnan viszont védhetetlenül a gólvonal mögé pattant a labda, 3-0!
73.Újabb tizenegyes!

Scsepovics lépett el a bal oldalon, majd középre tette a labdát. Lazovics elengedte, Nego visszapasszolta ziccerbe Scsepovics elé. Csatárunk egy csellel elhúzta Teles mellett, a kapus csak szabálytalanul tudta megállítani.
71.
 
70.Az eső elállt, kissé kellemesebb lett az időjárás.
68.Kirss helyére Carlos Santos áll észt oldalon.
67.Eladott labda után egy érintésből indult az észt kontra, amelynek végén Subbotin durrantotta mellé a kaputól 15 méterre kellemesen elé guruló labdát.
65.Valikajev próbálkozott fordulásból, 8 méterről egy szöglet után lecsorgó labdával. Lövése kapu felé tartott, Kovácsik Ádám azonban lábbal gyönyörűen hárított. A játékszer Hadzichoz pattant, akinek sikerült tisztáznia.
62.Vinícius elé pattant a labda az ötösön, de védőnk nem tudta megszelidíteni a játékszert, amelyet végül Teles szedett fel a földről.
62.Sidorenkov mentett Nego elől szögletre.
60.Liliu hagyja el a játékteret a mérkőzés első cseréje nyomán, Neemelo áll be a helyére.
59.Uggé fejelte rá a sarokrúgást, de messze elkerülte a kaput a labda.
58.Liliu ugrott ki a jobb szélen, a tizenhatoson belül megpróbálkozott egy középre adással, Vinícius blokkolt szögletre.
57.Liliu fejelt 10 méterről, Kovácsik szép védést bemutatva hárította a bal alsó felé tartó labdát.
56.Ismét Stopira mentett szögletre.
55.Zöld-foki-szigeteki védőnk fejjel tisztázta a sarokrúgást.
54.Az első Kalju-szöglet következik Stopira blokkja után.
53.Az első félidőben megsérülő Joao Capela játékvezetőnek egyébként nincs komolyabb baja, a második játékrész során tartalék játékvezetőként működik tovább.
51.
 
49.Sidorenkov adott haza nagyon röviden, Scsepovics majdnem lecsapott a labdára, de Teles még ki tudta bombázni a játékszert.
49.Lazovics tekert nagyon kevéssel a kapu mellé 18 méterről.
47.GÓÓÓÓL!

Marko Scsepovics állt oda elvégezni a büntetőt és nagyon magabiztosan a bal felső sarokba bombázott, 2-0 ide!
46.Tizenegyes!

Szolnoki szöktette Negót, aki a tizenhatos szélénél eltolta a labdát a kirohanó Teles mellett. A kapus ugrott, hátvédünk elesett, Godinho a tizenegyespontra mutatott.
46.Elkezdődött a második félidő.
45 +4.Véget ért az első játékrész.
45 +1.Négy perc lesz a ráadás az első játékrész végén.
43.Valikajev kerülte meg védelmünket a tizenhatosunk bal oldalán, majd az alapvonalról élesen középre adott. Kovácsik óriási mentéssel előbb belepaskolt a játékszerbe, majd fel is szedte azt a földről, így oda lett az észt lehetőség.
41.Nego passzolt Scsepovicsnak a tizenhatos előterében. Támadónk tovább bökte Suljicnak, aki kissé kiszorult helyzetből, de nagyon közelről, körülbelül öt méterről lőhetett, Teles kapus azonban a helyén volt és hárított.
40.Subbotin passza Liliut találta lesen.
36.Folytatódik a találkozó, immáron tehát Godinho dirigálása mellett.
35.Capela a saját lábán hagyja el a játékteret, de Luis Miguel Branco Godinho, az eddigi tartalék játékvezető vezeti tovább a mérkőzést.
34.
 
33.Debreceni Tibor sportmasszőrünk és dr. Kovács Tibor ápolják a játékvezetőt, Capelát.
31.Joao Capela játékvezető véletlenül összeütközött az egyik hazai játékossal és sérülést szenvedett, ápolásra szorul. Áll a játék.
25.Egy szögletet Juhász Roland fejelt el, a labda védhetetlenül ment a kapu irányába, ám végül a felső lécről az alapvonalon túlra pattant.
19.Juhász Roland tört előre váratlanul, két védő mellett is eltolta a labdát, majd 23 méterről csavart, ám lövése célt tévesztett.
15.Lazovics ívelt fel egy szabadrúgást a félpálya környékéről, Stopira emelkedett a legmagasabbra, fejese azonban elkerülte a kaput.
14.A mérkőzésre 11 hűséges Vidi-szurkoló és mintegy 1000 hazai szimpatizáns látogatott ki.
10.
 
8.GÓÓÓÓÓL!

Pátkai Máté lőtt rá egy szöglet után lecsorgó labdát mintegy 18 méterről, a labda a lábak között utat talált a bal alsó sarokba.
7.Hadzic szöktette Negót a jobb szélen a védelem mögé, szélsőnk középre adott, ám Uggé becsúszva szögletre mentett.
5.Vinícius csúsztatta meg a szögletet, de nem lett belőle komolyabb lehetőség.
5.Lazovics passzát Nego adta volna be, egy védő belelépett és szögletre pattant a labda.
3.Kirss tört be védőink között az ötös közelébe, éles szögből leadott lövését Kovácsik Ádám hárította.
1.Elkezdődött a mérkőzés!
-3.Érkeznek a csapatok a pályára!
-10.Tallinnban körülbelül dél óta folyamatosan esik az eső, a gyep ennek megfelelően meglehetősen nedves.
-15.A két csapat kezdőjátékosai befejezték a bemelegítést és visszatértek az öltözőbe.
-18.
 
-27.Mindkét csapat elkezdte a bemelegítést.
-34.
 
-43.Az észtek vezetőedzője, Szergej Francev az alábbi tizenegynek szavazott bizalmat: Teleš - Uggé, Tjapkin, Mbu Alidor, Dmitrijev, Liliu, Valikajev, Subbotin, Kirss, Sidorenkov, Mööl.
-56.Íme a Vidi kezdője a Nõmme Kalju FC elleni összecsapáson: Kovácsik - Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics.
-60.Köszöntjük szurkolóinkat az esős tallinni Kadriorg Stadionból!
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Jó eredményt értünk el a felcsúti visszavágó előtt, szerintem ez nem kérdés. Minden nap beszélünk a játékosokkal arról, hogy milyen fontos győztes mentalitással pályára lépni. Vannak olyan játékosaink, akik a legmagasabb szinten játszottak – például Juhász Roland, Danko Lazovics vagy Marko Scsepovics -, akik tudják, hogy mennyire fontos ez a hozzáállás, amikor nagy célokért játszol. Ma mindenki, aki lehetőséget kapott, ezt a karakterességet mutatta. Fontos volt, hogy korán vezetést szereztünk, utána természetesen könnyebbé vált a meccs. Volt még legalább három nagy helyzetünk az első félidőben – egy kapufa, egy jobb oldali akció és Suljic helyzete – amelyet értékesíthettünk volna, valamint a második játékrészben is irányítani tudtuk a mérkőzést. Azt is el kell ismerni, hogy két-három helyzetet engedtünk az ellenfélnek, ezeken a szituációkon javítani kell. Biztos vagyok benne, hogy tudunk ennél jobban játszani, de ezzel együtt is gratulálok a játékosaimnak az eredményhez. Külön köszönöm a szurkolóknak a biztatást, akik eljöttek egészen Tallinnig, hiszen hatalmas túrát vállaltak a csapatért – le a kalappal előttük.”

Szergej Francev:

„Természetesen nem örülök az eredménynek, de hátra van még a visszavágó, addig nincs vége a párharcnak, amíg le nem fújja a játékvezető a második meccset. Magyarországon mindent megteszünk majd azért, hogy jó eredményt érjünk el. Ehhez jobban kell védekeznünk, de továbbra is bízom a csapategységben.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Július 13. 20:15  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Magabiztos győzelem Észtországban

Pátkai már a találkozó elején bombagólt lőtt, a folytatásban pedig Scsepovics két 11-est is értékesített, megnyugtató előnyből várhatjuk a jövő heti visszavágót.

Csütörtök este az Európa Liga második selejtezőkörében az észt fővárosban, Tallinnban lépett pályára csapatuk a Nõmme Kalju FC ellen. Szerdán még napos időben edzett a Vidi a Kadriorg Stadionban, csütörtökön viszont már egész nap esett az eső, és a helyi idő szerint 19:15-kor kezdődő mérkőzésre sem állt el. Ennek megfelelően rendkívül csúszós talajon vette kezdetét az összecsapás. További érdekesség, hogy míg múlt héten Máltán 41 fokban futballoztunk, addig Tallinnban 11 fokot mutatott a hőmérő.

A Székesfehérvár – Tallinn távolságot, mely körülbelül 1800 km, 11 mindenre elszánt Vidi-szurkoló győzte le. Voltak akik repülővel érkeztek, de a többség egy mikrobusszal utazott el az észt fővárosba, hogy a helyszínen szurkolhassanak a Vidinek.

Az első lehetőség a hazai csapat előtt adódott a 3. percben, ekkor Kirss tört be védőink között az ötös közelébe, éles szögből leadott lövését Kovácsik Ádám lábbal hárította. Öt perccel később megszereztük a vezetést, miután egy szögletet követően Pátkai 18 méterről, ballal gyönyörűen lőtte ki a bal alsó sarkot (0-1).

Negyedóra telt el a találkozóból, amikor Lazovics ívelt fel egy szabadrúgást a félpálya környékéről, Stopira emelkedett a legmagasabbra, fejese azonban elkerülte a kaput. A 19. percben Juhász Roland tört előre váratlanul, két védő mellett is eltolta a labdát, majd 23 méterről csavart, ám lövése célt tévesztett.
Hat perccel később ismét csapatkapitányunk veszélyeztetett, ezúttal fejjel, a labda azonban a felső lécen csattant.

Félóra játékot követően ritkán látható jelenet szemtanúi lehettünk. Joao Capela játékvezető véletlenül összeütközött az egyik hazai játékossal és sérülést szenvedett, ápolásra szorult, és több perc kényszerpihenő után eldőlt, hogy nem tudja folytatni a mérkőzés vezetését, helyére a negyedik játékvezető, Luis Miguel Branco Godinho érkezett.

A játékrész végéhez közeledve Nego passzolt Scsepovicsnak a tizenhatos előterében, aki egyből Suljicot hozta játékba, ő pedig kissé kiszorult helyzetből, de nagyon közelről, körülbelül öt méterről lőhetett, Teles kapus azonban a helyén volt és hárított. A 43. percben Valikajev kerülte meg védelmünket a tizenhatosunk bal oldalán, majd az alapvonalról élesen középre adott. Kovácsik óriási mentéssel előbb belepaskolt a játékszerbe, majd fel is szedte azt a földről, így oda lett az észt lehetőség.

A második félidő legelején, a 47. percben újabb gólt szereztünk. Szolnoki szöktette Negót, aki a tizenhatos szélénél eltolta a labdát a kirohanó Teles mellett, a hazai kapus pedig csak szabálytalanul tudta megállítani játékosunkat - tizenegyes! A labda mögé Scsepovics állt, és roppant magabiztosan értékesítette a büntetőt (0-2). Támadónk kirobbanó formában van, ebben a szezonban eddig az összes mérkőzésén melyen pályára lépett - barátságos meccseket és tétmeccseket is figyelembe véve - gólt szerzett.

A 49. percben Lazovics lövése alig kerülte el az észtek kapuját. Nyolc perccel később Liliu fejelt 10 méterről, Kovácsik szép védést bemutatva hárította a bal alsó felé tartó labdát. A 65. minutumban közel jártak a hazaiak a szépítéshez, Valikajev próbálkozott fordulásból, 8 méterről, de lövését Kovácsik óriási bravúrral, lábbal hárította. Nem telt el két perc, amikor a saját térfelünkön eladtuk a labdát, amely Subbotin elé került, ő pedig 16 méterről nem sokkal lőtt kapu mellé.

A 73. percben újabb tizenegyest harcoltunk ki - ezúttal is a hazai csapat kapusa szabálytalankodott, Scsepovicsot sodorta el gólhelyzetben. A büntetőt szerb támadónk ismét értékesítette (0-3). Tíz perccel később egy távoli lövést védett Kovácsik Ádám nagyon magabiztosan. Ez volt a találkozó utolsó helyzete, a maradék időben már egyik kapu sem forgott veszélyben.

Csapatunk legközelebb vasárnap 17 órakor a Bamazújváros ellen lép pályára az NB I nyitófordulójában, míg az EL-visszavágót jövő héten csütörtökön rendezik meg a Pancho Arénában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek