hu en
Videoton FC Végeredmény 2-0
Paksi FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Őszi szezon - 17. forduló
2017.11.25., Szombat @ 15:30
Felcsút, Pancho Aréna
1521 néző
7 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Huszár Balázs
Tartalék játékvezető:
Szécsényi István
Gólbírók:
Solymosi Péter, Gaál Gyöngyi
90 +2.Vége a meccsnek!
90.2 perc a hosszabbítás!
90.Kovács szögletét Henty kapura fejelte, Verpecz nagyot védett.
89.
 
89.Henty lövésébe Gévay vetődött közbe, szöglet.
87.Lazvicsot Kovács István váltotta.
85.Csere mindkét oldalon. Haraszti helyére Hajdú, Géresi helyére Henty állt be.
84.
 
84.GÓÓÓL!
Géresi adott parádés labdát Negonak, aki előbb elfektette Verpeczet, majd higgadtan az üres kapuba lőtt. Remek gól volt!
79.Haraszti beadását Papp fejelte 7 méterről eőrevetődve kapura, Kovácsik szépen védett.
77.Scsepovics helyére Szolnoki állt be.
74.Szakály helyére Nikházi állt be.
72.Gévay kapott sárga lapot.
65.Simon próbálta 24 méterről egy furfangos, kapu előtt megpattanó lövéssel meglepni Kovácsikot, de kapusunk nem lepődött meg, hanem biztosította a labda útját mely jó egy méterrel a kapunk mellett hagyta el a játékteret.
63.
 
58.Szakály próbálta a félpályáról átemelni a kapujából kint álló Kovácsik fölött a labdát, de a Vidi első bajnokcsapatának játékosa célt tévesztett.
54.Lazovics szögletét Stopira fejelte kapu fölé 5 méterről.
50.
 
46.Folytatódik a meccs, nem volt csere egyik oldalon sem.
45 +2.Vége az első félidőnek!
45.2 perc a hosszabbítás az első félidő végén.
43.
 
38.Pátkai kapott sárga lapot.
32.
 
31.GÓÓÓL!
Lazovics
nagyon magabiztosan értékesítette a büntetőt!
30.Verpecz kaszálta el a 16-oson belül Scsepovicsot, 11-es!
27.Fejes kapott sárgát.
26.Géresi a 16-os sarkáról lőtt kapura, Verpecz védett.
25.Haraszti lövése pattant Fejesről szögletre.
22.
 
20.Hadzic is besárgult, ez volt középpályásunk ötödik sárgája, így ő biztos, hogy kihagyja a Fradi elleni bajnokit.
18.Egykori játékosunk, Simon Ádám csúszott keményen rá Lazovics lábára, sárga lap!
14.Lazovics adott remek labdát Scsepovicsnak, aki éles szögből Verpeczbe lőtte a labdát, a kipattanóra Géresi érkezhetett volna, de a kulcspillanatban elcsúszott, végül Hadzic 20 méterről tekert kapura, Verpecz óriási bravúrral védett!
10.

5.Az első 5 perc komolyabb említésre méltó esemény nélkül telt el.
1.Mi kezdtük a meccset!
0.
 
0.Kezdés előtt Loic Negot köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, mivel a DVSC ellen játszotta 100. NB I-es meccsét.
-3.Felzendült a Panchoban a Vidi-induló, ez pedig nem jelent mást mint, hogy érkeznek a csapatok!
-10.Vége a bemelegítésnek, hamarosan kezdődik 2017. utolsó hazai bajnokija.
-25.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-40. 
-50.
 
-55.
Íme a mai kezdőcsapatunk:
Kovácsik - Nego, Juhász, Fejes, Stopira - Géresi, Pátkai, Varga, Hadzic - Scsepovics, Lazovics
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 15.30-kor kezdődik az idei év utolsó hazai bajnokija a Paks ellen.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

Gratulálok a játékosoknak az újabb győzelemhez! Nekünk ez volt a 27. tétmérkőzésünk az idényben, dicséret illeti a keret tagjait, mindenki elmegy a határokig, hogy sikeresek legyünk – ne felejtsük, a többi csapat ennél kevesebb találkozón lépett pályára. Az elmúlt hetekben eredményesen játszunk, ezt tartani kell még a hátralévő két bajnokin és a Vác elleni kupamérkőzésen is. A Paks egy jó csapat, ezért örülök, hogy sikerült kétszer is betalálnunk és az is pozitívum, hogy kapott gólt nélkül lehoztuk a mérkőzést. Talán egy fejest leszámítva helyzete sem volt ellenfelünknek, a védőink egyénileg jó mérkőzést játszottak, Juhász Roland például szinte minden szituációt megoldott, de nem csak a védelem érdeme, hogy nem kaptunk gólt, hanem az egész csapaté. Négy ponttal többet szereztünk most, mint tavaly a téli szünet előtt, de a Ferencváros is jobban szerepel, mint egy éve. Jön még két fontos bajnoki és egy kupamérkőzés idén, ezeken is jól kell szerepelnünk, majd jön a téli felkészülés, szóval sok munka vár még ránk ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Most jön majd a Ferencváros elleni rangadó, tudom, hogy sokak már erről érdeklődnek – én is várom, szeretem a nagy meccseket -, de ne felejtsük el, hogy szerdán előtte még a Vác ellen lépünk pályára és a kupa is fontos számunkra. Láttam a váciakat személyesen, erős együttesről van szó, több játékos NB I-es rutinnal is rendelkezik, tiszteljük őket, de természetesen szeretnénk továbblépni a következő körbe.

Csertői Aurél:

Sajnos nem tudtunk bravúrt végrehajtani, a döntetlent is ebbe a kategóriába sorolom, de az sem jött össze. Nagyon jó csapat a Vidi, nehéz ellenük focizni. Lőttek egy gólt, ráültek az eredményre, hagytak bennünket játszani, aztán a végén rúgtak még egyet. A mai meccsen nem sok esélyünk volt, ellenfelünk majdnem minden lehetőségét könyörtelenül kihasználta. A lehetőségekig eljutottunk mi is, de nem tudtunk betalálni. A befejezéseknél az egyéniségeknek kellene dönteni, hátul pedig nullára hozni a meccset, ezek ma nem sikerültek.

 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. November 25. 17:55  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Magabiztosan nyertünk a Paks ellen

A Scsepovics által kiharcolt büntetőt Lazovics értékesítette a 32. percben, majd Géresi és Nego összjátéka döntötte el a meccset kevéssel a vége előtt.

Csapatunk első tíz hazai meccsén veretlen maradt a Paksi FC-vel szemben, 2007 óta egy döntetlen mellett kilencszer győztük le a Tolna megyeieket, így a tét az élen maradás mellett a fantasztikus mérleg tovább javítása volt. Marko Nikolics vezetőedző nem számíthatott az eltiltását töltő Suljic Asmirra és a válogatottnál megsérülő Vinícius Paulóra, viszont volt két nagy visszatérő is: Kovács István hosszabb kihagyást követően kerülhetett ismét keretbe, Pátkai Máté pedig felépült a Costa Rica ellen szerzett sérüléséből. Paksi oldalon a házi gólkirály Bartha László és Koltai Tamás maradt ki a meccskeretből. A kezdő sípszó előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Loic Negot, aki Debrecenben játszotta 100. NB I-es mérkőzését.

A 14. percig kellett várni az első helyzetre. Ekkor egy felpasszt Lazovics belsővel pörgetve emelt a jó ütemben kilépő Scsepovics elé, aki 7 méterről, bal oldalról a kapusba lőtt. A kipattanó kis híján jó lett Géresinek, de elcsúszott és csak hátrapöckölni tudta a játékszert, amelyet végül Hadzic lőtt a hosszú oldal fölé nagyon kevéssel.

A 24. percben Géresi elé emelt Lazovics, de támadónk lesen helyezkedett. Két perccel később Géresi lőtt váratlanul, csapódó lövését így is könnyen védte Verpecz - a Paks kevésszer jutott el térfelünkre ebben az időszakban.

A 30. percben törtük fel a reteszt: Nego szerzett labdát, gyorsan a saját térfélről induló Lazovics elé tolta, aki átlépett a paksi oldalra és kiugratta Scsepovicsot. Verpecz kifutott és elkaszálta csaátrunkat, Kassai a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Lazovics magabiztosan rúgta a kapu bal oldalába (1-0).

A középkezdés után nem sokkal Géresi szöktette Lazovicsot egy fél ütemnyivel későn, mert szerb támadónk már éppen lesre futott.A félidő záró percében Stopira beadását Lazovics bólintotta mellé, így 1-0-val vonultak szünetre a felek.

A második félidőt is mi kezdtük jobban. Előbb Lazovics szabadrúgása ment el Scsepovics feje mellett, majd Lazovics-Scsepovics-Lazovics összjáték végén a veszélyes beadásból szöglet lett. A sarokrúgást Stopira fejelte fölé.

A 65. minutumban egykori bajnokunk, Simon Ádám lőtt 22 méterről mellé. Meglehetősen eseménytelenül teltek a percek, a 77. percben a négy sárga lappal rendelkező Scsepovics jött le, Szolnoki állt a helyére első cserénkkel. Nem sokkal később Haraszti beadására Papp robbant be és erősen fejelt, Kovácsik jól helyezkedett és megfogta.

A 84. percben eldöntöttük a három pont sorsát. Lazovics tartotta meg szépen a labdát és tette tovább Géresinek, aki a védőjét könnyűszerrel lefutó Nego elé tálalt. Szélsőnk eltolta Verpecz mellett és az üres kapuba lőtt (2-0).

A gól után Géresi lejött, Henty kapott lehetőséget, a 87. percben pedig a felépült Kovács ízlelhette meg újra az NB I légkörét, Lazovicsot váltotta. Két perccel később kis híján gól született az összjátékukból: Hadzic dobta be gyorsan Kovácsnak, aki Hentynek passzolt, a lövésbe Gévay nagy bravúrral vetette bele magát. A szögletnél ismét ketten veszélyeztettek, Kovács beadását nigériai támadónk bólintotta közelről kapura, Verpecz óriásit védett.

Az utolsó percekben említésre méltó esemény nem történt, így csapatunk nagyon magabiztos 2-0-s sikert aratott és ezzel megőrizte hazai veretlenségét a Pakssal szemben. A tabellát továbbra is vezetjük, a következő fordulóban pedig jön az ősz rangadója a második Ferencváros otthonában. Előtte, szerdán a Váccal csapunk össze a Magyar Kupában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek