hu en
Debreceni VSC Végeredmény 2-5
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Őszi szezon - 16. forduló
2017.11.18., Szombat @ 19:30
Debrecen, Nagyerdei Stadion
3469 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Farkas Ádám
Asszisztensek:
Tóth II Vencel, Szécsényi István
Tartalék játékvezető:
Márkus Tamás
Gólbírók:
Iványi Zoltán, Nagy Róbert
90 +3.Vége a mérkőzésnek, történelmi, 5-2-es sikert arattunk a Loki fölött!
90 +1.GÓL!

Takács elé pattant egy labda a tizenegyespont környékén, ő pedig lőtt, egy védőn megpattant, így jutott be a kapunkba. 2-5.
90 +1.3 perc a ráadás.
90.Ezt Sós végezte el, de nem lett helyzet belőle.
89.Bódi veszélyes beadásába Tóth ért bele az ötösön, a labda centikkel kerülte el a kaput, szöglet.
88.Jovanovics is lejön, Csősz a helyén a végére.
86.Jovanovics lőtt fölé 30-ról.
85.Sós Bencét indította Könyves a szélen. A frissen beállt játékos éles szögből lőtt, Kovácsik védett, az ismétlést fejjel tette rá ismét Sós, ezt Tóth Bence bólintotta ki a gólvonalról.
84.
 
83.A gól után cseréltünk: Tóth Bence is beállt, Juhász helyére.
82.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Zseniális találat! Hadzic szöktette Géresit, aki előbb lefutotta Szatmárit a labdáért, majd fantasztikus csellel meg is verte és ballal a kapuba bombázott 13 méterről. 5-1!
80.Bódi beadását Könyves 13 méterről bólintotta fölé.
79.Varga Kevin is lejön, Sós Bence a folytatásban.
78.Scsepovics jön le, Tamás Krisztián állt be.
77.Loic Nego kapott sárgát a labda elvitéléért.
76.A szöglet átszállt a hosszúra, ahol kifejelték.
75.Nego passzából Scsepovics került óriási ziccerbe, de az alapvonalról, éles szögből a gólvonalon álló védőbe lőtt, szöglet.
73.Bódi, majd Varga Kevin beadását is könnyen fejeltük ki.
72.Könyves beadását Varga tisztázta szögletre.
70.
 
69.Danko Lazovics helyén Szolnoki a továbbiakban.
67.Könyves lőtt 23 méterről, Kovácsik ezt is fogta.
66.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Scsepovics állt oda a büntetőhöz és magabiztosan lőtt a bal alsóba. Szerb támadónk ezzel a 2011-12-es szezon óta az első, aki mesterhármast szerzett a Vidi színeiben bajnokin - akkor André Alves talált be háromszor.
65.Tizenegyes! A sarokrúgásnál Tőzsér lerántotta Juhászt, Farkas Ádám pedig büntetőt ítélt.
64.Nego beadása egyenest Nagy kezébe szállt, aki azonban csak fölé paskolta a labdát, szöglet.
63.Mengolo helyén Takács folytatja.
62.
 
61.Könyves került ziccerbe, de egyrészről lesen tartózkodott, másrészről Kovácsik kezébe lőtt.
60.
 
59.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Megint két góllal vezetünk! Géresi tört be a tizenhatosra oldalról, középre játszott az érkező Scsepovicsnak, aki ballal a kapuba sodorta a labdát.
58.Hadzic lökte fel Jovanovicsot a félpálya közelében hátulról, ez is sárga.
57.Lazovics ugratta ki Scsepovicsot egy gyors bedobás után, támadónk kissé eltörte a labdát és keresztbe lőtt a tizenhatos vonaláról.
55.Fejes szabálytalankodott az oldalvonalnál Varga Kevinnel, sárga lap.
54.
 
53.Fejes blokkolta Bódi lapos csavarását, de Kovácsik is ott állt.
52.Fejes támasztotta meg leheletfinoman hátulról a labdát a tizenhatosról kifelé vezető Varga Kevint, aki ettől elesett, a szabadrúgást Farkas Ádám megadta, a játékszer szó szerint centikre van a tizenhatos-vonaltól.
51.Varga Kevin lódult meg a saját térfeléről és vezette végig a labdát a pályán, Hadzic csak üldözte. A tizenhatosra érve estében lőtt, a labda kevéssel ment el a hosszú kapufa előtt.
50.Az első ember fejelte ki Lazovics szögletét.
49.Nego szerzett labdát a félpálya közelében, majd Lazovics ugratta volna ki Géresit. A labdához hozzáértek, így támadónk kisodródott, majd szögletet harcolt ki.
46.Elkezdődött a második játékrész. Egyik csapat sem cserélt a szünetben.
45 +1.Vége az első játékrésznek. Parázs, élvezetes összecsapáson a 22. percre kétgólos előnybe kerültünk, de a Loki később zárkózott, így 2-1-es vezetésünkkel vonulnak a csapatok szünetre.
45 +1.1 perc lesz a hosszabbítás.
45.Lazovics távoli szabadrúgását Juhász fejelte fölé.
44.Fejes tisztázta Könyves beadását bedobásra.
42.Lazovics szöglete Stopiráról pattant oldalra.
42.Lazovics adott be veszélyesen, Szatmári becsúszva szögletre mentett Scsepovics elől.
40.Mengolo volt lesen.
39.Veszélyes helyzet a Loki kapuja előtt is: Scsepovics játszott középre Lazovicsnak, aki háttal a kapunak sarokkal tette volna Géresi elé, de Kinyik figyelt. A labda Hadzic elé került, aki ismét Lazovicsot találta meg, szerb támadónk pedig 20 méterről fölécsavart.
38.Mengolo kanyarított kapura 18 méterről, Kovácsik szépen védte a veszélyes lövést.
36.Mengolo beadása Juhászon pattant meg, Kovácsik így könnyen fogta.
35.
 
35.Könyves taposta meg a félpályán a labdát elérő Negót, de Farkas játékvezető nem ítélt semmit.
34.3469 néző látogatott ki a mai napon a Nagyerdei Stadionba.
32.Végre elvégeztük a szabadrúgást, amelyet Lazovics eltekert a sorfal mellett, de éppen Nagy kezébe. A kontrával Varga Kevin futott el és 14 méterről, oldalról lőtt, de Fiola blokkolni tudott. Az ismétlést bedobásra törte el a Loki.
29.Dulakodás alakult ki a pályán. Egy kontránk során azt a Lazovicsot buktatták hátulról, aki nem volt a labda közelében Előnyszabályt alkalmazott a játékvezető, majd Géresi lövését blokkolták. Ezt követően Scsepovics terült el Tőzsér mellett egy ütés miatt. A kakaskodás végén Tőzsér és Lazovics kapott sárgát, de mielőtt folytatódhatott volna a játék, Scsepovics is megkapta a maga lapját reklamálásért.
28.A túloldalt Varga Kevin harcolt ki sarokrúgást, de ebből sem lett helyzet.
27.Géresi harcolt ki szögletet, de Lazovics beadását kifejelték a védők.
26.GÓL!

Szépített a Loki. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Könyves került ziccerbe és 14 méterről magabiztosan lőtt a kapuba.
22.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!

A második is a Loki kapujában táncol! Fiola ragyogó meglátással ugratta ki középen Negót, aki átvette a labdát, elhúzta Nagy mellett, majd az üres kapuba gurított. 2-0 ide!
21.Mengolo-Bódi volt a labda útja, a szélső aztán veszélyesen, laposan középre passzolt, de a berobbanó könyves Juhász szorításában lekésett a labdáról.
20.Bódi sarokrúgását hatástalanítottuk.
19.Könyves verte át egy csellel az alapvonal közelében Stopirát, majd éles szögből lőtt, Kovácsik lábbal szögletre mentett.
18.
 
18.Jovanovics elé pattant egy labda 25 méterre kapunktól, a szerb védő-középpályás erősen, laposan lőtt, de Kovácsik könnyen hárított.
17.Nego indította Scsepovicsot a jobb oldalon. Szerb támadónk megkísérelt beadni az üresen érkező Géresinek, de a labda átszállt a hosszú felé, bedobásra.
16.A sarokrúgást hátraadta a DVSC, ebből nem lett beadás.
15.Bényei kapta a labdát a tizenhatosunk oldalvonalán Bóditól, majd egy rossz labdaátvétel után lefelé tolt és beadott, Fejes mentett szögletre Mengolo elől.
13.
 
11.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Géresi ezúttal nem lőtte rá Lazovics újabb szenzációs kiugratását, hanem átjátszotta az üresen érkező Scsepovicsnak, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia. 1-0 ide!
10.Hasonló helyzet: Könyves indult el a fellazult védelmünkkel szemben és Mengolo elé játszott, aki 16 méterről a kimozduló Kovácsikba lőtt. Ez is ziccer volt.
9.Lazovics ugratta ki ziccerbe a tökéletes ütemben elinduló Géresit, támadónk maga elé engedte és 17 méterről, a kapussal szemben lőtt, de Nagy talán már túl közel került hozzá és hárított.
8.Bódi beadása után Könyves vette le a labdát, majd ráfordult és lőtt, Kovácsik szépen ért le a 11 méteres kísérletre.
7.Lazovics indította volna ziccerbe Scsepovicsot, de Jovanovics jókor szúrt közbe.
5.Könyves tört volna be a jobb oldalon, de Fejesben elakadt a labda, majd védőnk bedobásra tisztázott.
4.Nego emelt a szélre Scsepovicshoz, aki beadott. A hosszún Hadzic fejelte vissza középre a játékszert, középen azonban Géresi a védők tengerében szabálytalankodott.
2.Hadzic indította Lazovicsot, aki épp hogy elérte a magasan pattanó labdát és belepiszkált, de nem sikerült átemelnie Nagy kapust.
2.Kovácsik húzta le Tőzsér sarokrúgását.
2.Máris egy szöglet: Stopiráról pattant sarokrúgásra a labda.
1.Elkezdődött a mérkőzés! Hajrá Vidi!
-1.A mérkőzés előtt gyászszünet volt Sándor László emlékére.
-3.Érkeznek a játékosok a pályára!
-10.Tétmérkőzésen először ül a kispadunkon Réti Patrik, aki a DAC és a Slaven Belupo elleni felkészülési mérkőzéseken már pályára lépett a Vidi első csapatában.
-16.A játékosok lassan befejezik a bemelegítést és visszatérnek az öltözőbe.
-22.Az új Nagyerdei Stadionban az eddig lejátszott három bajnokinkat egyaránt megnyertük: kettőt 2-1-es eredménnyel, a harmadikat 1-0-val.
-27.
 
-32.A Debrecennél a mai összecsapáson a kispadon kapott helyet a még 2009-ben Bajnokok Ligája-csoportkörben is játszó Mészáros Norbert, kezd viszont kölcsönjátékosunk, Bódi Ádám.
-38.A DVSC az alábbi kezdővel áll fel a mai mérkőzésen: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Bényei, Tőzsér, Ferenczi, Mengolo, Varga K., Bódi, Könyves, Jovanovics.
-45.Marko Nikolics vezetőedző az alábbi tizenegy játékost jelölte a kezdőcsapatba a DVSC elleni mérkőzésre:  Kovácsik - Fiola, Fejes, Juhász, Stopira - Nego, Varga J., Hadzic, Géresi - Lazovics - Scsepovics.
-52.A mai mérkőzésre nem tarthatott a csapattal a hosszabb ideje sérült Kovács István, a válogatott bevetésen kidőlő Vinícius Paulo és Pátkai Máté, illetve az utolsó edzésen izomsérülést szenvedő Ezekiel Henty. Suljic Asmir ugyan a helyszínen tekinti meg a mérkőzést, de eltiltása miatt nem léphet pályára.
-57.
 
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Nagyerdei Stadionból, ahol egy óra múlva kezdetét veszi a DVSC - Videoton FC összecsapás!
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

„Örülök, hogy egy jól szervezett, az elmúlt időszakban remek formát mutató DVSC ellen így tudtunk játszani és megnyertük a találkozót. Szervezett csapat a Debrecen, ez Herczeg András munkáját dicséri, de mégis öt gólt tudtunk szerezni, emellett pedig legalább három 100 százalékos helyzet kimaradt. Szóval gratulálok a játékosoknak a teljesítményhez, de ezzel nem szabad sokat foglalkozni, ezt a meccset lefújták, jövő héten már vár ránk a Paks elleni bajnoki. A csapatnak több pontja van jelenleg, mint tavaly a téli szünet előtti utolsó forduló után, de az FTC is jól szerepel, ugyanannyi pontjuk van mint nekünk, szóval érdekes verseny alakul az első helyért. Fontos üzenete volt a mai mérkőzésnek, hogy a labdarúgás még mindig nem egyéni sport, nem tenisz. Ez egy csapatsport, és bár ma négy fontos játékos hiányzott, a srácok egységesen, taktikailag fegyelmezetten játszottak, emiatt pedig egy remek mérkőzést láthattunk tőlük. A másik dolog, ami eszembe jut a mai kilencven percről, az Géresi Krisztián teljesítménye. Jól kezdte a szezont, de aztán kicsit mentális gödörbe került. Aztán az elmúlt hónapban már egyre több játékpercet kapott, ma pedig kezdett. Ma is kimaradt egy nagy helyzete, de keményen dolgozott a pályán, majd megérdemelt gólt szerzett. Aztán ott volt még ma a triplázó Scsepovics teljesítménye, Loic Nego és Juhász Roland is jól játszott, Kovácsik Ádám fontos védéseket mutatott be, végülis ma felsorolhatnám az egész csapatot. Csak egy dolog bosszant – a hosszabbításban bekapott gól. Nem lankadhat a figyelem egy pillanatra sem, ez egy elkerülhető szituáció volt és mivel az elmúlt szezonokban is bajnoki címért küzdő csapatoknál dolgoztam, tudom, hogy akár egy-egy gól is dönthet a szezon végén. Ezekre a helyzetekre majd figyelnünk kell.”

Herczeg András:

„Érdekes mérkőzést láthattunk. Nem jellemző ránk, hogy ennyi gólt kapunk egy találkozón. A kispadról máshogy látjuk néha a meccseket, mint önök a lelátóról, én a pálya mellől azt láttam, hogy a harmadik gólig jól játszottunk. Az elején adok-kapok volt, mindkét oldalon voltak helyzetek, igaz, nekünk kellett futnunk az eredmény után. A harmadik gólig benne volt a meccsben, hogy egyenlíthetünk is, az a gól és a negyedik viszont megpecsételte a sorsunkat. A Vidi egy kiváló gárda, igazolta, hogy miért küzd a bajnoki címért, gratulálok nekik. A csapatot nem érheti szemrehányás – lehet, hogy ez furcsa öt kapott gól után, de így gondolom. Voltak védekezésben fegyelmezetlenségek, néha elvitte a játékosokat a hév, de ez előfordul. A nézők biztos jól szórakoztak, iram volt, gólok is jöttek, a csapat pedig nagy elánnal és az első félidőben jól játszott. A nézők is díjazták ezt, zúgott a „Hajrá, Loki”, köszönöm is a szurkolóknak, hogy a csapat mellett voltak.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. November 18. 22:30  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Öt gólt lőttünk Debrecenben, továbbra is az élen a Vidi

Az 5-2-es sikerből Scsepovics mesterhármassal vette ki a részét, de Géresi is szépségdíjas gólt lőtt.

Csapatunk szombaton 19:30-as kezdettel a DVSC vendége volt a Nagyerdei Stadionban. A találkozót az FTC paksi győzelme miatt a Vidi a második, a debreceniek a harmadik helyről várták, Marko Nikolics vezetőedző pedig nem számíthatott Pátkai Mátéra, Vinícius Paulóra, Kovács Istvánra, Ezekiel Henty-re, valamint az eltiltott Suljic Asmirra sem.

A rengeteg sérült hiánya egyáltalán nem látszott meg a játékunkon: már korán magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és Hadzic passza után Lazovics próbálhatta átemelni a debreceni kapust, sikertelenül. Ezt követően Könyves lőtt 11 méterről és Kovácsik szépen védett, a 9. percben pedig kis híján megszereztük a vezetést. Lazovics passzára Géresi tökéletes ütemben indult el és a kapusra vezethette a játékszert, de végül nem tudta elpasszolni mellette.

A 10. percben szinte ugyanilyen támadás futott végig a másik oldalon is, ott Mengolo hibázott. Gyakorlatilag az ellentámadásból értünk el gólt, amikor egy újabb kísértetiesen hasonló helyzetben Lazovics passzát Géresi ezúttal már átjátszotta az érkező Scsepovicsnak, aki az üres kapuba passzolt (0-1).

A 19. percben Könyves ment el Stopira mellett és lőtt éles szögből, Kovácsik lábbal hárított. A 22. minutumban Fiola ragyogó passzal ugratta ki Negót, aki átvette a labdát, majd elhúzta a kirohanó kapus mellett és az üres kapuba lőtt (0-2).

Nem telt el sok idő, máris szépített a Loki: Könyves került ziccerbe egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után és magabiztosan a kapuba lőtt (1-2).

A 29. percben dulakodás alakult ki a pályán. Egy kontránk során azt a Lazovicsot buktatták hátulról, aki nem volt a labda közelében. Előnyszabályt alkalmazott a játékvezető, majd Géresi lövését blokkolták. Ezt követően Scsepovics terült el Tőzsér mellett egy lökés következtében. A kakaskodás végén Tőzsér és Lazovics kapott sárgát, de mielőtt folytatódhatott volna a játék, Scsepovics is megkapta a maga lapját reklamálásért.

A szabadrúgást Lazovics csavarta Nagy kezébe, a kontrával pedig Varga Kevin futott végig a pályán, de Fiola az utolsó pillanatban blokkolni tudott. A 38. percben Mengolo csavarását védte szépen Kovácsik, majd másodpercekkel később Lazovics sarkalt volna Géresi elé a tizenhatoson belül. Kinyik szerelni tudott, de a labda ismét szerb támadónk elé került, aki végül 20 méterről lőtt fölé. Ez volt a parázs első félidő utolsó említésre méltó momentuma.

A szünetben nem cseréltek a csapatok, így változatlan felállásban folytatódott a küzdelem. Az 51. percben Varga Kevin lódult meg saját térfeléről, a tizenhatosra belépve lőtt, a labda kevéssel ment el a hosszú kapufa előtt. Két percre rá egy szabadrúgást Fiola blokkolt az ötösön belül.

Az 59. percben növeltük előnyünket. Géresi tört be a Loki tizenhatosára a bal oldalról, majd ballal játszott a berobbanó Scsepovics elé, aki szintén ballal lőtt a kapuba - 1-3!

A 65. percben egy veszélytelennek tűnő Nego-beadást Nagy váratlanul szögletre ütött, Lazovics sarokrúgását követően pedig Juhász lerántásáért tizenegyest ítélt a játékvezető, Tőzsér volt a tettes. A büntetőnek Scsepovics futott neki és magabiztosan lőtt a bal alsóba, Nagy jobbra dőlt. A mesterhármassal már 1-4 volt az állás.

A 67. percben Könyves próbálkozott távolabbról, Kovácsik ezt is védte. Ezt követően Lazovics jött le és Szolnoki állt a helyére, a 75. percben pedig kevésen múlott, hogy nem jött össze a mesternégyes, amikor Nego passzából Scsepovics egész az ötösön belülre jutott, de éles szögből a gólvonalra befutó védőbe lőtt. A kihagyott helyzet után nem sokkal Tamás állt be támadónk helyére.

A 82. percben Hadzic passza után Géresi lefutotta Szatmárit, aki elé próbált helyezkedni. Saját nevelésű játékosunk ördöngös cselezésbe kezdett, amivel átverte védőjét, majd 13 méterről, ballal a kapuba bombázott (1-5).

Az utolsó tíz percre beállt Tóth Bence is, aki Juhászt váltotta. Akadt is dolga, Könyves kiugratásából Sós éles szögből előbb Kovácsikba lőtt, majd fejjel átemelte kapusunkat, Tóth Bence a gólvonalról tisztázott. A 91. percben aztán szerzett még egy becsületgólt a Loki, amikor Takács mintegy 10 méterről lőtt, a labda Tóth Bencén megpattant, ezzel becsapta hálóőrünket (2-5).

A fölényes győzelemmel a Vidi továbbra is az élen áll a tabellán. A következő fordulóban a Paksot fogadjuk Felcsúton.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek