hu en
Videoton FC Végeredmény 4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Őszi szezon - 15. forduló
2017.11.04., Szombat @ 15:30
Felcsút, Pancho Aréna

13°C, napos, enyhe
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Karakó Ferenc
Asszisztensek:
Varga Gábor, Szalai Balázs
Tartalék játékvezető:
Horváth Róbert
Gólbírók:
Szőts Gergely, Gaál Gyöngyi
90 +4.Vége a mérkőzésnek, 4-0-ra nyert a Vidi!
90 +3.Szabó játszott lövés helyett Géresihez középre, támadónk pedig egy érintés után lőtt, ám kevéssel célt tévesztett.
90 +1.Pátkai emelt gyönyörűen Szabó elé, négyen is kiléptek a vendégvédők mögött, de szélsőnk a lövés mellett döntött, ám ziccerben Tujvelt találta el.
90 +1.3 perc a ráadás.
89.Stopira gondolt egyet és lőtt 21 méterről, oldalról. Kissé eltörte, Nego pedig érkezett és 7 méterről fölélőtt.
86.Az ismétlést tisztázták a vendégek.
85.Első szögletünket Szabó Bence végezte el, Stopira emelkedett és 7 méterről, erővel fejelt kapura, Tujvel kitolta.
82.A mezőnyben folyik a játék az elmúlt percekben.
77.Az utolsó cserével Lazovics is elhagyta a pályát, Szabó Bence fejezheti be a találkozót.
76.Géresi beadása akadt el Szalai fején.
74.
 
73.Strestík áll be a maga is csereként pályára lépő, majd megsérülő Baracskai Roland helyére.
72.Az új csapatkapitány Vinícius Paulo. Baracskai időközben megsérült és sántikálva kísérték le.
71.Juhász is elhagyja a játékteret, Tóth Bence a helyén.
66.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Egy mezőkövesdi szabadrúgás végén Pátkai a saját tizenhatosunkról ollózott kifelé és ezzel indította Géresit, aki rávezette a fellazult védelemre, majd Scsepovicshoz játszott. Csatárunk laposan középre passzolt, ahol Lazovics ajtó-ablak ziccerben, közelről bikázott a kapuba. 4-0!
65.Lazovics szabadrúgás-beadása zúgott el keresztbe.
64.Baracskai csúsztatott mellé 16 méterről, gyengén.
62.Henty jött le és Géresi állt a helyére.
61.Vinícius követett el taktikai szabálytalanságot Keitával szemben, hiszen Henty váratlanul megsérült és lent maradt, többen pedig még elöl maradtak. Sárga.
60.
 
59.Tóth Bence kanyarított középre, a tizenhatos vonalára. Novák Csanád bikaerős fejese kevéssel kerülte el kapunkat.
55.Juhász tisztázott szögletre, a sarokrúgást pedig nehezen semlegesítettük, többek között Baracskai erős lövését is blokkolva.
53.Lazovics ugratta ki Scsepovicsot és Henty-t. Előbbi talán lesen tartózkodott, de engedte a labdát utóbbinak, aki szintén elérte volna, ám az asszisztens túl korán lest jelzett, ezt már nem várta meg.
50.Stopira emelt magasan, tökéletesen Henty-hez, aki mellel levette, majd lőtt volna, ám a játékvezető asszisztens lest jelzett - a visszajátszások alapján véleményes ítélet.
47.Frano Mlinart Tóth Bence, míg Cseri Tamást az egykori Vidi-játékos, bajnokcsapatunk keretének tagja, Baracskai Roland váltotta.
46.Elkezdődött a második félidő, kettőt is cserélt a szünetben a Mezőkövesd.
45 +3.Juhász tisztázott, majd Karakó lefújta a félidőt.
45 +3.Vinícius állt be Novák elé és engedte ki a labdát, mégis szöglet jön.
45 +2.Scsepovics kapott sárga lapot egy lerántásért.
45 +1.Két perc lesz a ráadás.
44.Novák emelkedett a legmagasabbra és bólintotta fölé Cseri oldalról érkező szabadrúgását.
43.Henty éles beadását Lazovics elől fejelték ki veszélyes helyről.
42.Kis szöglet után Koszta adott be már jó a tizenhatoson belülről, Hudák tette bele a fejét, de irányítani már nem tudta, kirúgás.
41.Vinícius bólintott szögletre egy vedégfelívelést.
38.Juhász szemöldöke felszakadt, gyorsan leragasztották.
36.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!

Ott a harmadik is! Fiola tette ki a szélen helyezkedő Lazovicshoz, aki kiválóan tekert középre, Scsepovics pedig közvetlen közelről a kapuba sodorta a labdát.
35.
 
33.Koszta lövését blokkoltuk közelről.
32.Iszlaitól szerezte meg a labdát Lazovics a tizenhatos előterében, majd 18 méterről elegánsan emelt a kimozdult Tujvel fölött, de kevéssel elszállt a léc fölött a labda.
30.Pátkai-Lazovics-Henty összjáték végén Ezekiel ugrott ki a szélen, majd a középen üresen érkező Scsepovics elé tálalt, aki közvetlen közelről, öt méterről jócskán fölé lőtt.
28.
 
26.Ismételten elvégezte a szabadrúgást a Mezőkövesd, kétszer is sikerült hatástalanítani, majd a lövést is blokkolta Nego.
25.Cseri végzett el egy szabadrúgást a játékvezetői sípszót megelőzően, túl hamar, amiért sárga lapot kapott.
23.A sarokrúgást Vinícius bólintotta ki veszélyes helyről.
22.Lázár beadását Novák csúsztatta a hosszú irányába, Kovácsik szép vetődéssel tolta ki, szöglet.
22.
 
20.Juhász lőtt mellé távolról.
18.Előbb a mezőkövesdi, majd Cseri révén a mi kapunk előtt alakult ki veszélyes helyzet, de lövásig nem jutottak a felek.
16.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Máris 2-0! Gyönyörűen épített akció után, Fiola-Lazovics-Henty összjáték végén nigériai támadónk lépett ki és lőtt Tujvel kapujába közelről. Az asszisztens nem jelzett lest, a játékvezető mégis lefújta az akciót, ám némi tanakodás után ennek ellenére gólt ítélt.
15.A szabadrúgásra Stopira ugrott fel és fejelt, de Tujvel védett, ráadásul Karakó játékvezető támaszkodás miatt kifelé ítélt szabadrúgást.
14.Szalai szabálytalankodott keményen Scsepoviccsal a jobb oldalt, sárga lap.
13.Koszta fejelt 13 méterről, ívelten, Vadnai beadásából, de Kovácsik könnyen lehúzta.
13.Megint Cseri adott be laposan, ezt Juhász tisztázta.
12.Cseri tört volna be a bal oldalról, majd passzolt, de védőink figyeltek és könnyedén megszerezték a labdát.
11.Mivel a Ferencváros egyelőre 0-0-ra áll a DVSC ellen, jelen pillanatban virtuálisan ismét a Vidi vezeti a tabellát.
7.​GÓÓÓÓÓÓL!

Ott a vezetés! Lazovics a tizenhatos sarkának közeléből végezhetett el szabadrúgást és védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába, a kapufa mellé.
3.Lazovics ívelhetett középre szögletet, amit Hudák kifejelt, majd indult a kontra. Cseri futott el és az üresen érkező társ elé tálalás helyett Vargával szemben cselezett, majd 14 méterről mellélőtt.
2.Novák kapott labdát ötösünk oldalvonalánál, mellel levette, majd lőtt, de kissé eltörte, így sikerült blokkolnia Viníciusnak.
1.Elkezdődött a mérkőzés!
-1.A PAFC elleni találkozón 200. alkalommal lépett pályára az NB I-ben Fiola Attila, akit ezen alkalomból sportigazgatónk, Kovács Zoltán köszöntött.
-3.Érkeznek a csapatok!
-6.A vendégek meccskeretében nem szerepel az idén már több találkozón is pályára lépett Tomás Majtán, Gohér Gergő és Pillár Róbert neve sem.
-13.A csapatok bevonultak az öltözőbe, ami biztos jele annak, hogy az összecsapás hamarosan elkezdődik!
-20.
 
-27.Eltiltása miatt nem állhat a Vidi rendelkezésére a mai napon Suljic Asmir és Anel Hadzic, Kovács István pedig továbbra is sérüléssel küszködik.
-33.A kezdő névsorából már kiderül, hogy Kuttor Attila ezúttal is a kezdőbe jelölte a Vidi egykori játékosai közül Tomás Tujvelt és Lázár Pált.
-40.A Mezőkövesd kezdője az alábbi névsorból áll: Tujvel - Lázár, Hudák, Szalai, Vadnai - Iszlai - Koszta, Mlinar, Keita, Cseri - Novák.
-48.
 
-57.A Vidi a mai napon az alábbi kezdővel lép pályára: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nego, Pátkai, Varga J., Henty - Scsepovics, Lazovics.
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Pancho Arénából, ahol 15:30-as kezdettel a sereghajtó Mezőkövesd lesz csapatunk ellenfele.
Mérkőzés után

Marko Nikolics: 

"Gratulálok a játékosoknak a mai teljesítményhez. Fontos volt a mai mérkőzés és az, hogy így szerepeltek, mert volt olyan érzésem, hogy mindenki elkezdett kételkedni a Vidiben. Nekünk ez jó motiváció volt és sikerült jól játszanunk. Persze továbbra is alázatosan kell folytatnunk, hiszen a felénél sem vagyunk még a bajnokságnak. Keményen kell dolgoznunk, fejlődnünk kell napról-napra, sok akadály van még előttünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat és mi legyünk a bajnokok. A Mezőkövesdnek a második gólunk előtt voltak jó momentumai, utána már nehéz dolguk volt. Mi sok helyzetet alakítottunk ki, lőttünk négy gólt, nem kaptunk egyet sem, szóval még egyszer csak gratulálni tudok a játékosoknak, a közönségnek pedig köszönjük szépen a mai szurkolást is.”

Vezetőedzőnk a két gólt szerző és két gólpasszt kiosztó Danko Lazovics teljesítményéről is kapott kérdést a sajtótájékoztatón.

„Nem kell nagy szakértőnek lenni ahhoz, hogy lássuk, Danko ma kiválóan játszott. Két gól, két gólpassz, igazán nagy kedvvel futballozott” - mondta Marko Nikolics.

Kuttor Attila:

Nyilván nem arra készültünk, hogy 4-0-ra kikapunk. Amit a mezőnyben próbáltunk játszani, az működött, ettől függetlenül tudjuk, hogy a Vidi olyan kvalitást képvisel, hogy bármikor gólt tud szerezni, nekünk viszont ebben a tekintetben fejlődnünk kell. Az elején megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de egy szerencsétlen helyzet után végül mégis az ellenfél került előnybe. A második gól előtt a játékvezető sípolt, innentől kezdve nem is érdekes, hogy les volt a szituáció vagy nem. Az elmúlt hetekben egy alapjátékot próbáltunk kialakítani, ezt a jövőben át kell vinnünk eredményességbe, ez lesz a legfontosabb feladatunk a bajnoki szünetben. 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. November 04. 18:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Újra az élen a Vidi - magabiztos győzelem a Mezőkövesd ellen

Lazovics vezérletével négygólos győzelmet szereztünk, szerb támadónk két gólt lőtt, és két gólpasszt osztott ki.

Az OTP Bank Liga NB I 15. fordulójában a Mezőkövesdet láttuk vendégül Felcsúton. Marko Nikolics vezetőedző eltiltás miatt nem számíthatott Suljic és Hadzic játékára. A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Fiola Attilát, aki a PAFC elleni találkozón 200. alkalommal lépett pályára az NB I-ben.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, egy kontra végén Cseri játszotta magát tisztára, de 14 méterről mellé lőtt. A 7. percben viszont már nálunk volt az előny egy nagyszerű Lazovics-gólnak köszönhetően. Támadónk a 16-os sarkáról pazar mozdulattal, védhetetlen gólt ragasztott Tujvel kapujának jobb felső sarkába szabadrúgásból (1-0).

A 16. percben egy gyönyörűen épített akció után, Fiola-Lazovics-Henty összjáték végén nigériai támadónk lépett ki és lőtt Tujvel kapujába közelről. Az asszisztens nem jelzett lest, a játékvezető mégis a sípjába fújt és elsőre szabadrúgást mutatott kifelé, ám némi tanakodás után gólt ítélt (2-0).

A 22. percben Lázár beadását Novák csúsztatta a hosszú sarok irányába, Kovácsiknak kellett nagyot védenie. Félóra játékot követően Pátkai-Lazovics-Henty összjáték végén Ezekiel ugrott ki a szélen, majd a középen üresen érkező Scsepovics elé tálalt, aki közvetlen közelről, öt méterről kapu fölé lőtt. Két perccel később Lazovics szerzett labdát a vendég kapu előterében, majd 18 méterről a kissé kint álló Tujvel felett elegáns mozdulattal próbálta a játékszert a kapuba juttatni, az azonban végül a felső léc felett hagyta el a játékteret.

A 36. percben Fiola hozta játékba a jobb szélen Lazovicsot, aki felnézett, majd oda varázsolta a labdát Scsepovics elé, ő pedig közelről Tujvel kapujába juttatta azt (3-0).

Szünet után magabiztosan őriztük háromgólos előnyünket, hosszú ideig egyik kapu sem forgott veszélyben. A 66. percben aztán egy káprázatos akció végén növeltük előnyünket. Pátkai a saját 16-osunk előteréből látványos, ollózó mozdulattal tisztázott, ráadásul a labda éppen a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Géresi elé került, aki nagy vágtába kezdett, majd a támadást a jobb szélen kísérő Scsepovicsnak passzolt, aki egyből középre rúgta a labdát, ahol érkezett Lazovics, és a bal felső sarokba bombázott (4-0).

A 85. percben Szabó Bence tekert kapu elé egy szögletet, Stopira 6 méterről fejelhetett, Tujvel a léc alól tenyerelte kapu fölé a labdát. Két perccel később Nego is gólt szerezhetett volna, de öt méterről, becsúszva kapu fölé lőtt. A 90. percben Szabó közeli lövését védte Tujvel bravúrral, így végül maradt a 4-0.

Bár a Ferencváros is nyerni tudott, jobb gólkülönbségünknek köszönhetően visszavettük a vezetést a tabellán! A jövő heti válogatott szünet után - amikor a Slaven Belupo ellen játszunk felkészülési mérkőzést - csapatunk Debrecenbe látogat november 18-án.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek